Resultaten x
Binnenland

Verheijen hekelt Rutten: 'Aaneenschakeling van onzin'

RAYMOND VERHEIJEN heeft op Twitter hard uitgehaald naar Fred Rutten. Die sprak zich vorige week in Voetbal International uit over onder meer trainingsintensiteit: "We zijn minder gaan trainen en verwachten tegelijkertijd beter te worden". Daarmee druiste hij in tegen één van de uitgangspunten van Verheijen, die juist ageert voor kwaliteit van trainen in plaats van kwantiteit.

13-10-2015 12:27 door Redactie ELF Voetbal

Zes dagen na het uitkomen van het interview reageert Verheijen op het interview van Rutten: "Dramatisch interview met Rutten over de toekomst van het Nederlands voetbal. Een aaneenschakeling van subjectieve onzin. Hij laat duidelijk blijken niet op de hoogte te zijn van de objectieve kenmerken van het voetbalspel."

"In het voetballen ligt de verantwoordelijkheid voor het maken van keuzes primair bij de spelers. Zij moeten leren steeds betere keuzes te maken. Ondanks dit objectieve voetbalkenmerk vindt Rutten dat trainers oplossingen moeten aandragen en dat spelers laten meedenken gedateerd is. Rutten wil spelers voortaan behandelen als soldaten", aldus Verheijen, die er niet om bekend staat een blad voor zijn mond te nemen.

"Dit is precies waarom zogenaamde voetbaldeskundigen als Rutten zich niet moeten bemoeien met de toekomst van het Nederlandse voetbal. Alleen echte voetbaldeskundigen die de voetbalpraktijk kunnen theoretiseren tot objectieve en universele principes hebben recht van spreken. Voetbalkennis is alleen overdraagbaar op anderen middels objectieve principes."Cover ELF Voetbal magazine, Winterstopspecial ELF Voetbal: Ajax, PSV, Vilhena, Slutskiy, Rekik en Denswil!Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax
transfergeruchten Laatste: 'Kwakkelend NAC Breda hoopt op enkele winterse versterkingen'
jukebox Laatste: De Jukebox: Istvan Bakx (Go Ahead Eagles)
boulevard Laatste: Mevrouw Ter Stegen showt haar gewaagde bikini
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Didier Drogba?
cultheld Laatste: Hoe een cultheld tienerzwangerschappen bestrijdt via condooms met guavesmaak
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Anastasia Kostenko
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <