Resultaten x
Binnenland

Arjen Robben en Arturo Vidal stijgen (op papier) amper boven elkaar uit

Normaal laat je een paspoort aan elkaar zien voor de opgelegde boeventronie die erop geportretteerd staat. Arturo Vidal en Arjen Robben legden hun identiteitsbewijzen naast elkaar en zagen dezelfde lengte terug. Ook wat hun spelerspaspoorten betreft, ontstijgen ze elkaar nauwelijks.
11-10-2017 16:54 door Cas Broxterman

11 oktober 2017 is voor zowel Robben als Vidal een dag van bezinning. Eerstgenoemde Nederlander heeft na de allesbeslissende kwalificatiewedstrijd tegen Zweden zijn interlandcarrière stopgezet. Vidal kondigde aan te stoppen als Chili, wat haast onmogelijk leek, deelname aan het WK zou mislopen. Na de 3-0 nederlaag tegen Brazilië werd een nachtmerrie toch echt werkelijkheid.

Robben en Vidal spelen al drie jaar samen in het eerste elftal van Bayern München. Ze hebben meer (bijna-)overeenkomsten. Neem de 1.80 meter die ze allebei aantikken. Robben sloot het boek als international af met 96 wedstrijden voor het Nederlands elftal in zijn rugzak. Vidal besloot dat het genoeg was geweest bij Chili na 95 duels.

In het jaar dat Vidal voor het eerst opduikt in Duitsland, het is dan zomer 2007, verkast Robben naar Real Madrid. In het seizoen 2009/10 en 2010/11 spelen beide voetballers al in de Bundesliga. Ze kruisen elkaars degens in het seizoen 2009/10 één keer. Het is de laatste competitiewedstrijd van het seizoen als Bayern München en Bayer Leverkusen tegenover elkaar staan. Arjen Robben eist de openingsgoal in de 51ste minuut op met een strafschop. De gelijkmaker, die negen minuten later met links tegen de touwen wordt geschoten, is afkomstig van Arturo Vidal.

Sinds het seizoen 2015/16 zijn beide heren elkaars ploeggenoten. Vidal had een omweg via Juventus nodig om uiteindelijk bij de invloedrijkste club van Duitsland terecht te komen. Robben koos er in de zomer van 2009 al voor om Real Madrid te verlaten in zijn heil te zoeken in de Bundesliga. Hij verliet Bayern München nooit.

Nu besluiten beide spelers hun interlandcarrière opzij te zetten om van waarde te kunnen blijven voor hun club, Robben als 33-jarige, Vidal als 30-jarige. Ze hebben allebei afzonderlijk jarenlang ervaring in de Bundesliga - de één 174 duels, de ander 179 -, en ontlopen elkaar nog geen duizend speelminuten. Dit seizoen hebben Arjen Robben en Arturo Vidal maar één gemeenschappelijk doel waarvoor ze hun interlandcarrière hebben stopgezet: wederom kampioen worden met Bayern München.

 Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Valencia CF meldt zich in Manchester voor Fosu-Mensah'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Bebeto?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Het profvoetbal had een belangrijk aandeel in mijn drugsverslaving"
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Alicia Aylies
quiz Laatste: De WK-finale Quiz!
boulevard Laatste: Mevrouw Mitrovic geniet heerlijk van de zon
cultheld Laatste: Carlos Roa en het einde zonder einde
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
X <