Resultaten x
Binnenland

Moet Jeffrey Gouweleeuw in Oranje?

Om het in de cruciale fase van de WK-kwalificatiereeks achterin dicht te houden, beriep bondscoach Dick Advocaat zich op verschillende centrale verdedigers. Jeffrey Gouweleeuw, verdediger van FC Augsburg, bleef links liggen.
12-10-2017 13:51 door Cas Broxterman

Het was tegen Zweden een bijzondere formatie van zijn verdediging. Advocaat startte namelijk met vier spelers die in de afgelopen maanden lang niet altijd onomstreden waren bij Oranje. Daley Blind werd voor de gelegenheid weer eens doorgeschoven naar een plek als verdedigende middenvelder.

Kans

Jeffrey Gouweleeuw heeft vaker laten doorschemeren dat hij een kans verdient in het Nederlands elftal. Hij is aan zijn derde jaar in dienst van FC Augsburg begonnen. Dit seizoen speelde hij tot dusver zeven wedstrijden, terwijl hij vorig seizoen achttien keer speelde in de Bundesliga.

Moet Gouweleeuw in Oranje ten koste van de huidige defensie? Er valt wat voor te zeggen. Een Rekik heeft vorig seizoen maar tien competitiewedstrijden gespeeld en heeft nu net zeven duels in de benen voor Hertha BSC. Ineens staat hij weer in de basis bij Oranje. Voor Virgil van Dijk is de situatie omgedraaid: hij was onomstreden, maar door transferperikelen kwam hij dit seizoen pas tot twee duels voor Southampton.

Europese ervaring

De 26-jarige Gouweleeuw heeft als oud-speler van AZ en selectielid van FC Augsburg de nodige Europese ervaring opgedaan. Maar tot nu toe heeft hij het niet verder geschopt dan Jong Oranje. Hij is twee keer uitgekomen op de verdieping onder het Nederlands elftal.

De keuze is nooit op hem gevallen doordat er voor de centrale plekken achterin genoeg concurrentie is. Maar wie er na Advocaat ook bondscoach wordt, Gouweleeuw heeft genoeg ervaring in zijn achterzak om een keer opgeroepen te worden.Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Valencia CF meldt zich in Manchester voor Fosu-Mensah'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Bebeto?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Het profvoetbal had een belangrijk aandeel in mijn drugsverslaving"
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Alicia Aylies
quiz Laatste: De WK-finale Quiz!
boulevard Laatste: Mevrouw Mitrovic geniet heerlijk van de zon
cultheld Laatste: Carlos Roa en het einde zonder einde
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
X <