Resultaten x
Binnenland

Het verschil tussen Jong PSV vorig en dit seizoen

Een uitstekend afgelopen seizoen doet er niet aan af dat Jong PSV dit seizoen na zeven speelrondes in de Jupiler League teleurstelt. Er is een frisse wind gaande bij het tweede elftal van de Eindhovenaren.
12-10-2017 15:46 door Cas Broxterman

Trainer Phillip Cocu van PSV 1 heeft in de beginfase van het seizoen een aantal jongelingen de kans gegeven. Zij zijn afkomstig uit Jong PSV. Het resulteert er onder meer in dat topscorer Sam Lammers van vorig seizoen deze Jupiler League-editie pas drie keer speelde.

Ook jeugdinternational Pablo Rosario zit steeds vaker bij de selectie van de hoofdmacht. Hij speelde pas één wedstrijd voor Jong PSV dit seizoen. Albert Gudmundsson, die vorig seizoen 34 keer speelde en achttien keer scoorde, kwam tot dusver dit seizoen pas tot twee duels in de Jupiler League.

Keepers Hidde Jurjus en Remko Pasveer verlieten de selectie afgelopen zomer voor avonturen bij respectievelijk Roda JC en Vitesse. Dit seizoen moeten Yanick van Osch en Eloy Room stuivertje gaan wisselen.

Afwachten

Ten opzichte van voorgaand seizoen is het nog afwachten welke spelers van het eerste elftal er dit seizoen nog in de Jupiler League uitkomen. In 2016/17 draafden onder meer Jurgen Locadia, Siem de Jong, Jorrit Hendrix en Oleksandr Zinchenko voor enkele wedstrijden op in Jong PSV. Zij waren dan op zoek naar wedstrijdritme na een schorsing of (langdurige) blessure.

Jong PSV doet het dit seizoen tot dusver met een écht jong elftal, waarvan Adam Maher en Marcel Ritzmaier (allebei 24) de oudste veldspelers zijn. Ritzmaier speelde al zes duels, Maher twee.

De huidige nummer vijftien van de Jupiler League wacht op een omslagpunt waarbij de jongelingen weer op elkaar zijn ingespeeld. Pas dan kan er weer bovenin worden meegedaan.Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Valencia CF meldt zich in Manchester voor Fosu-Mensah'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Bebeto?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Het profvoetbal had een belangrijk aandeel in mijn drugsverslaving"
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Alicia Aylies
quiz Laatste: De WK-finale Quiz!
boulevard Laatste: Mevrouw Mitrovic geniet heerlijk van de zon
cultheld Laatste: Carlos Roa en het einde zonder einde
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
X <