Resultaten x
Binnenland

Marokko kan zich opmaken voor het grootste voetbalfeest van deze eeuw

Marokko zou vanavond wel eens het grootste voetbalfeest in jaren kunnen gaan vieren. Het land is nog één wedstrijd verwijderd van deelname aan het WK 2018. Om zich daarvan te verzekeren mag er vanavond in ieder geval niet verloren worden van Ivoorkust.
11-11-2017 13:00 door Lars van Mil

Marokko deed tot dusver mee aan vier WK's, waarvan de meest recente in 1998 was. Toen werd het land in de groepsfase uitgeschakeld; Marokko werd derde, onder Brazilië en Noorwegen en boven Schotland. De successen van de Marokkaanse ploeg zijn sinds de eeuwwisseling schaars. In 2004 werd de finale van de Afrika Cup bereikt (een 2-1 nederlaag tegen thuisland Tunesië), maar de overige jaren was de groepsfase vaak het eindstation voor de Marokkanen in het continentale toernooi. 

2017

Dit jaar deed de ploeg het al beter. Marokko bereikte de kwartfinale, waarin het land uiteindelijk met 1-0 werd uitgeschakeld door verliezend finalist Egypte. Een wereldprestatie was het nog niet, maar het zegt wel iets over het huidige Marokko. De ploeg, waar onder andere Eredivisiespelers Karim El Ahmadi, Hakim Ziyech en Mimoun Mahi in spelen, staat vooralsnog ongeslagen bovenaan in de WK-kwalificatiepoule, met negen doelpunten voor en nul tegen. Alleen Ivoorkust, dat met een punt minder de tweede plek bezet, kan daar dus nog verandering in brengen.

Revanche

Voor Ivoorkust is vanavond niet alleen de laatste kans om het WK te halen, ook is het de kans op revanche op Marokko. Marokko stond in de Afrika Cup, begin dit kalenderjaar, na twee wedstrijden in de groepsfase op de tweede plek. Om de kwartfinale te halen hoefde het dus alleen nog de laatste wedstrijd te winnen. Uitgerekend Ivoorkust was de tegenstander. Ook toen was het verschil op de ranglijst één punt in het voordeel van Marokko, maar als titelhouder was Ivoorkust favoriet. Een wereldgoal van Rachid Alioui was echter genoeg voor de (1-0) overwinning. Marokko bekerde verder en Ivoorkust vertrok na slechts drie wedstrijden alweer naar huis. Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Hamsik hoopt alsnog op lucratieve overstap naar China'
boulevard Laatste: Colombiaans naaktmodel steunt Real Madrid
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Er woedde een burgeroorlog bij de Nederlandse topclub waar ik speelde"
quiz Laatste: De Franz Beckenbauer Quiz!
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Annelie Alpert
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Oliver Kahn?
cultheld Laatste: Martin Drent: net zozeer Drent als Groninger
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <