Resultaten x
Binnenland

Marokko kan zich opmaken voor het grootste voetbalfeest van deze eeuw

Marokko zou vanavond wel eens het grootste voetbalfeest in jaren kunnen gaan vieren. Het land is nog één wedstrijd verwijderd van deelname aan het WK 2018. Om zich daarvan te verzekeren mag er vanavond in ieder geval niet verloren worden van Ivoorkust.
11-11-2017 13:00 door Lars van Mil

Marokko deed tot dusver mee aan vier WK's, waarvan de meest recente in 1998 was. Toen werd het land in de groepsfase uitgeschakeld; Marokko werd derde, onder Brazilië en Noorwegen en boven Schotland. De successen van de Marokkaanse ploeg zijn sinds de eeuwwisseling schaars. In 2004 werd de finale van de Afrika Cup bereikt (een 2-1 nederlaag tegen thuisland Tunesië), maar de overige jaren was de groepsfase vaak het eindstation voor de Marokkanen in het continentale toernooi. 

2017

Dit jaar deed de ploeg het al beter. Marokko bereikte de kwartfinale, waarin het land uiteindelijk met 1-0 werd uitgeschakeld door verliezend finalist Egypte. Een wereldprestatie was het nog niet, maar het zegt wel iets over het huidige Marokko. De ploeg, waar onder andere Eredivisiespelers Karim El Ahmadi, Hakim Ziyech en Mimoun Mahi in spelen, staat vooralsnog ongeslagen bovenaan in de WK-kwalificatiepoule, met negen doelpunten voor en nul tegen. Alleen Ivoorkust, dat met een punt minder de tweede plek bezet, kan daar dus nog verandering in brengen.

Revanche

Voor Ivoorkust is vanavond niet alleen de laatste kans om het WK te halen, ook is het de kans op revanche op Marokko. Marokko stond in de Afrika Cup, begin dit kalenderjaar, na twee wedstrijden in de groepsfase op de tweede plek. Om de kwartfinale te halen hoefde het dus alleen nog de laatste wedstrijd te winnen. Uitgerekend Ivoorkust was de tegenstander. Ook toen was het verschil op de ranglijst één punt in het voordeel van Marokko, maar als titelhouder was Ivoorkust favoriet. Een wereldgoal van Rachid Alioui was echter genoeg voor de (1-0) overwinning. Marokko bekerde verder en Ivoorkust vertrok na slechts drie wedstrijden alweer naar huis. Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 12 2018Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: FC Utrecht - Ajax
transfergeruchten Laatste: 'Besiktas gaat contract Ryan Babel verscheuren'
jukebox Laatste: De Jukebox: Richard Jensen (Roda JC Kerkrade)
boulevard Laatste: Mevrouw Rugani schittert op Kerstbal Juventus
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Niklas Tarvajärvi?
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Adriana Pozueco
cultheld Laatste: Lord Bendtner: edelman in onderbroek
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <