Resultaten x
Binnenland

De Eredivisiespelers die wél naar het WK gaan

Nederland zal in 2018 opnieuw niet in actie komen op een eindtoernooi. En waar Nederland ontbreekt zijn we vaak geneigd om toch te zoeken naar een oranje tintje bij de successen van andere landen. Daarom hier: de Eredivisiespelers die wél naar het WK gaan.
13-11-2017 17:30 door Lars van Mil

Marokko

De meeste Eredivisie-internationals vinden we in de ploeg van Marokko. Door te winnen van Ivoorkust verzekerden de Marokkanen zich zaterdag van de eerste WK-deelname sinds 1998. Dat betekent dat we komende zomer in ieder geval Karim El Ahmadi, Hakim Ziyech, Sofyan Amrabat, Mimoun Mahi en wellicht ook Yassin Ayoub in actie zullen zien. 

Denemarken

Ook in het Deense elftal is de Eredivisie goed vertegenwoordigd. Feyenoordspits Nicolai Jorgensen en Ajacieden Kasper Dolberg en Lasse Schone zouden zomaar kunnen gaan schitteren in Rusland. Dan moeten de Denen echter wel winnen van Ierland morgenavond.

PSV

Vooralsnog is PSV de best vertegenwoordigde Eredivisieploeg. Gastón Pereiro, Santiago Arias en Hirving Lozano zijn met respectievelijk Uruguay, Colombia en Mexico ook al verzekerd van een ticket voor het WK. Daarnaast is ook IJsland geplaatst, wat zou kunnen betekenen dat de twintigjarige PSV-aanvaller Albert Gudmundsson zijn debuut op een eindtoernooi zou kunnen maken. Dat geldt overigens ook voor Excelsior-doelman Ögmundur Kristinsson. 

Intercontinentale play-offs

Een aantal ploegen maken door middel van play-offs nog kans op WK-deelname. Ook hier zitten enkele Eredivisiespelers bij. Zo neemt het Peru van Renato Tapia het op tegen het Nieuw-Zeeland van Ryan Thomas en Marco Rojas en kan Craig Goodwin aan het WK deelnemen wanneer Australië Honduras weet te verslaan.

Overig

Dan blijft er nog een aantal Eredivisiespelers over die ook al zeker weten dat hun land meedoet aan het WK. Dit geldt voor Amin Younes (Duitsland), Yuki Kobayashi (Japan), Reza Ghoochannejhad en Alireza Jahanbakhsh (beide Iran). Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Hamsik hoopt alsnog op lucratieve overstap naar China'
boulevard Laatste: Colombiaans naaktmodel steunt Real Madrid
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Er woedde een burgeroorlog bij de Nederlandse topclub waar ik speelde"
quiz Laatste: De Franz Beckenbauer Quiz!
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Annelie Alpert
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Oliver Kahn?
cultheld Laatste: Martin Drent: net zozeer Drent als Groninger
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <