Resultaten x
Binnenland

Vincent Janssen: "De ontvangst was fantastisch voor mijn ego"

Een warm bad. Zo voelt Fenerbahçe voor Vincent Janssen. En dat kon hij goed gebruiken, nadat Tottenham Hotspur hem in de kou liet staan.
06-12-2017 11:00 door Geert Beckers

De situatie in Londen was weinig hoopgevend, toen Vincent Janssen de transferdeadline afgelopen zomer zag naderen. Zijn club schreef hem niet in de voor de Champions League en leek het vertrouwen een jaar na zijn komst verloren. Totdat op de valreep Janssens telefoon rinkelde. Goed nieuws. Fenerbahçe was concreet.

Janssen herinnert het zich nog goed. “Ik ben wat gaan rondbellen. Volgens mij was vrijdagavond de transferdeadline. Het speelde donderdag de hele dag. Een mooie mogelijkheid, in blessuretijd, die ik met beide handen heb aangepakt. Donderdagavond laat kreeg ik de bevestiging dat het rond was. Toen heb ik mijn koffers gepakt en ben de volgende ochtend om 7.00 uur naar Turkije gevlogen.”

Ontvangst

Wat hij daar aantrof tartte zijn verbeelding. “Om 11.30 uur werd aangekondigd dat ik zou landen, om 12.30 kwam ik aan. Overal stonden mensen. Heel bijzonder. Dat zoveel mensen binnen een uur de moeite namen om speciaal voor mij naar het vliegveld te komen. Je moet ook bedenken: Istanbul is een megastad. Dan ben je niet binnen een paar minuten op het vliegveld.”

“Zo'n ontvangst voelt geweldig. Fantastisch voor je ego natuurlijk. En ik moet eerlijk zeggen: dat kon ik goed gebruiken na zo'n seizoen. De beleving bij de Turken is sowieso niet normaal. Dat merk je aan alles. Ik ben nu op zoek naar een woning en leef tijdelijk in een hotel. Toen ik de deur uitstapte in Kadiköy, het stadsdeel van Fenerbahçe, stonden meteen overal mensen om me heen. Ik kan niet zomaar over straat.”

Janssen heeft inmiddels tien competitiewedstrijden voor de Turkse grootmacht achter de rug en scoorde daarin twee keer. Daarnaast leverde hij vier assists. In de Turkse beker staat de teller op één doelpunt uit één wedstrijd.Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United en Liverpool willen PSV-youngster Bergwijn'
boulevard Laatste: 'Bloedmooie vriendin Alli relaxed op strand'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Alessandro Del Piero?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ieder schouderklopje, iedere blik en iedere lach vertelt een heel verhaal"
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <