Resultaten x
Binnenland

Sparta-linksbuiten wil naar WK: "Er liggen kansen voor Australië"

Sparta Rotterdam hoeft niet bang te zijn dat Craig Goodwin dit jaar zijn motivatie zal verliezen. De Australische linksbuiten heeft kans om aan het eind van het seizoen op het WK te staan. Alleen, zo beseft hij, dan moet hij de komende maanden zichzelf laten zien. Goodwin sprak met ELF Voetbal over zijn kansen.
05-12-2017 19:07 door Nick de Jager

Wat vind je van de loting? Australië zit in een poule met Frankrijk, Peru en Denemarken.

“De meeste poules zijn redelijk in balans. Er is geen groep des doods. Na Frankrijk acht ik Denemarken in onze groep het gevaarlijkst. Dat land heeft een paar goede spelers. Maar ook Peru is natuurlijk sterk. Ik moet zeggen dat ik zelf niet zo bezig was met de loting. Je speelt sowieso tegen de beste landen van de wereld. Dit wordt wat dat betreft ook geen makkelijke klus. Maar als we op de top van ons kunnen presteren, liggen er kansen.”

Waarom denk je dat?

“Ik denk dat Australië voor zulke toernooien altijd onderschat wordt. In de laatste wereldkampioenschappen hebben we een goed figuur geslagen. In onze groep kun je niet gelijk aanwijzen wie er doorgaan, het zit dicht bij elkaar. Het wordt daarom heel belangrijk dat we tijdens die wedstrijden in een goede flow zitten. Wie geselecteerd worden, gaan ervoor vechten. Daar ben ik heel zeker van.”

Hoe zie jij je eigen kansen om erbij te zijn?

“Ik zat de laatste wedstrijden bij de selectie. Ik heb dus een kans. Als ik veel wedstrijden voor Sparta speel en het daarin goed doe, zal ik zeker overwogen worden. Ik ga er de komende zes maanden alles aan doen om top te zijn. Dan gaan we zien wat er gebeurt.”

Aan het bondscoachschap van Australië worden een aantal Nederlanders gelinkt. Dat kan positief zijn voor jouw kansen.

“Mogelijk, ja. De aanstelling van een Nederlandse coach kan mijn kansen om erbij te zijn vergroten. Maar ik denk niet dat een oproep veel afhangt van een bondscoach. Voor iedere speler geldt dat hij het komende halfjaar goed zal moeten presteren. Iedereen moet laten zien dat hij er klaar voor is om op een wereldkampioenschap te spelen.”

Australië begint het WK met een openingswedstrijd tegen Frankrijk op 16 juni. Daarna worden de degens met achtereenvolgens Denemarken (21 juni) en Peru (26 juni) gekruist.

 Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United en Liverpool willen PSV-youngster Bergwijn'
boulevard Laatste: 'Bloedmooie vriendin Alli relaxed op strand'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Alessandro Del Piero?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ieder schouderklopje, iedere blik en iedere lach vertelt een heel verhaal"
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <