Resultaten x
Binnenland

Hoe Reza Ghoochannejhad het WK dreigt te gaan missen

Vorig seizoen leek niemand Reza Ghoochannejhad te kunnen stoppen in de Eredivisie. Negentien goals en drie assists in 34 wedstrijden voor SC Heerenveen was een knappe prestatie van de Iraniër. Maar dit seizoen heeft hij pas twee keer gescoord. Mede daardoor dreigt hij het WK in Rusland te moeten missen.
01-01-2018 15:45 door Gerd Jansen

In de eerste seizoenshelft van het seizoen 2016/2017 draaide SC Heerenveen als een tierelier. Sam Larsson was de uitblinker op de linkerflank in het team van Jurgen Streppel en Arber Zeneli stond op rechts. En aanvalsleider Reza Ghoochannejhad scoorde er lustig op los. Met de winterstop stond hij op zeven goals en later dat jaar schoot de Iraniër er nog twaalf doelpunten bij.

Waar Ghoochannejhad zijn goede lijn van de eerste seizoenshelft doortrok naar de tweede helft, zat zijn team in een neerwaartse spiraal. SC Heerenveen mocht nog op het nippertje meedoen aan de play-offs om Europees voetbal, maar dat werd een prooi voor FC Utrecht. Er moest nieuw elan in SC Heerenveen komen, want zo matig als de tweede seizoenshelft was, zo willen ze het niet graag zien in Friesland.

SEIZOEN 2017/2018

Reza Ghoochannejhad schoot uit de startblokken met een goal in de eerste competitiewedstrijd tegen FC Groningen. Daarna bleef SC Heerenveen zes duels ongeslagen, maar wist Ghoochannejhad het net niet te vinden. Alleen in de thuiswedstrijd tegen PSV scoorde de Iraniër nog. De wedstrijd daarna, tegen Excelsior, gaf hij nog een assist, maar tot daar stokt het met zijn productie van dit seizoen.

SC Heerenveen ging slechter draaien en Ghoochannejhad kon het net maar niet gevonden krijgen. Dat resulteerde erin dat hij steeds minder mocht spelen. In de uitwedstrijd tegen Roda JC van begin december, moest hij zelfs op de bank beginnen. Tot overmaat van ramp speelde hij de week daarna geen minuut. Henk Veerman lijkt hem voorbij te zijn gestoken en daardoor komt ook het WK in Rusland voor Ghoochannejhad in gevaar.

In de laatste jaren zat hij steeds bij de selectie, maar was de Iraniër niet altijd een vaste kracht. Als Ghoochannejhad niet snel zijn basisplaats terug verovert, lijkt het WK steeds verder uit zicht te raken.Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United en Liverpool willen PSV-youngster Bergwijn'
boulevard Laatste: 'Bloedmooie vriendin Alli relaxed op strand'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Alessandro Del Piero?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ieder schouderklopje, iedere blik en iedere lach vertelt een heel verhaal"
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <