Resultaten x
Binnenland

Dit zijn de belangrijke wedstrijden voor de Oranjevrouwen in 2018

Nu de mannen in 2018 niet op het WK staan, zullen alle ogen weer gericht zijn op de Oranjevrouwen. Zij zullen zich dit jaar willen plaatsen voor het WK van volgend jaar in Frankrijk willen plaatsen. Maar daarvoor moet het nog een aantal obstakels voorbij. ELF Voetbal zet het programma van de Oranjevrouwen op een rij!
01-01-2018 17:30 door Gerd Jansen

STAND IN KWALIFICATIEPOULE 3 VOOR HET WK IN FRANKRIJK

  Team GW W G V D P
1. Nederland 3 2 1 0 6-0 7
2. Ierland 3 2 1 0 4-0 7
3. Noorwegen 3 2 0 1 10-3 6
4. Noord-Ierland 3 1 0 2 4-7 3
5. Slowakije 4 0 0 4 2-16 0

Nederland staat op de eerste plek in de kwalificatie voor het WK van volgend jaar. In de laatste wedstrijd van 2017 speelde het gelijk tegen Ierland, waardoor ook de Ieren nog goed meekomen. Samen met Nederland heeft het zeven punten, met Noorwegen daarachter. Noord-Ierland won pas een keer, terwijl Slowakije nog geen enkel punt heeft gepakt. Ook in 2018 staan nog de nodige kwalificatiewedstrijden op het programma. ELF Voetbal zet het programma van de Oranjevrouwen op een rij!

6 APRIL 2018, NEDERLAND - NOORD-IERLAND

Noord-Ierland is het enige team dat Nederland nog niet heeft getroffen in de poulefase. Uit de drie gespeelde wedstrijden heeft het drie punten weten te halen en het staat daarmee op plek vier. Daarmee houdt het alleen Slowakije onder zich. Winst is noodzakelijk, om de controle in deze poule te behouden.

10 APRIL 2018, IERLAND - NEDERLAND

Vorig jaar eindigde Nederland het interlandjaar teleurstellend tegen Ierland. Ondanks een heel aantal kansen voor de Oranjevrouwen, hield Ierland de deur knap dicht en eindigde het in Nijmegen in 0-0. Nederland staat nog steeds aan de leiding in de poule, ook al verspeelde het in deze wedstrijd de eerste punten. Ierland staat ook op zeven punten, maar heeft een iets minder doelsaldo.

8 JUNI 2018, NOORD-IERLAND - NEDERLAND

Twee maanden nadat Nederland in eigen huis al heeft gespeeld tegen Noord-Ierland, moet Nederland nu op bezoek in het land van Will Grigg. De Oranjedames moeten uitkijken dat ze hier geen punten verspelen, want het zou zomaar kunnen dat Noord-Ierland hetzelfde strijdplan op tafel legt als de Ieren in Nijmegen.

12 JUNI 2018, NEDERLAND - SLOWAKIJE

De tweede kwalificatiewedstrijd van deze cyclus was ook tegen Slowakije en die wedstrijd won het met 0-5. Stefanie van der Gragt opende in Slowakije de score. Sherida Spitse en Vivianne Miedema maakten voor de rust nog de tweede en derde treffer. Diezelfde Miedema maakte de 0-4 en Van der Gragt kopte de 0-5 tegen de touwen. In juni zullen de Oranjevrouwen met niets anders tevreden zijn dan een overwinning in deze wedstrijd.

4 SEPTEMBER 2018, NOORWEGEN - NEDERLAND

Als slotstuk van deze kwalificatie, komt het net als in de eerste wedstrijd Noorwegen tegen. Op het EK van vorig jaar won het door een goal van Shanice van der Sanden en in oktober van dit jaar wist het ook van Noorwegen te winnen. Vivianne Miedema scoorde in de blessuretijd de enige treffer in die wedstrijd. Hopelijk zal deze wedstrijd niet meer nodig zijn voor de Oranjedames en is Nederland al geplaatst voor het WK in Frankrijk.Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United en Liverpool willen PSV-youngster Bergwijn'
boulevard Laatste: 'Bloedmooie vriendin Alli relaxed op strand'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Alessandro Del Piero?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ieder schouderklopje, iedere blik en iedere lach vertelt een heel verhaal"
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <