Resultaten x
Binnenland

Ruben Ligeon, Nederlandse clubhopper die in Zwolle opduikt

Ruben Ligeon heeft in samenwerking met Ajax menig club in de Nederlandse Eredivisie aangedaan. Een buitenlands avontuur bleek geen succes; nu is hij op eigen houtje van plan terug te keren in de competitie waar zijn wortels liggen. PEC Zwolle lijkt de volgende bestemming.
03-01-2018 11:54 door Cas Broxterman

Eind 2017 had Ligeon kortstondig contact met zijn voormalige ploeggenoot Tobias Sana. De twee kennen elkaar van hun periode als reservespeler bij Ajax. Deelden de drang om door te breken in de hoofdmacht van Ajax, maar konden er uiteindelijk niet slagen. Ze gingen beiden op zoek naar een nieuw avontuur.

Voor Ligeon bleek een transfer naar Slovan Bratislava een uitweg om buiten Nederland te laten zien wat hij kan. Sana koos voor Malmö FF, maar daar vertrok hij vanwege een gebrek aan speeltijd. Hij dook medio vorig jaar op bij Aarhus GF uit Denemarken.  Daar werd de buitenspeler snel een onomstreden kracht.

Sana leek eind 2017 de redder van de carrière van Ligeon te worden. Bij Slovan liet hij zijn carrière ontbinden, waarna hij tijdelijk bij Jong Ajax zijn conditie op peil hield. In december van vorig jaar rinkelde de telefoon. Hij mocht op stage komen bij Aarhus GF, dat hem op het spoor was gekomen dankzij Sana. Trainer David Nielsen liet destijds in Deense media weten in Ligeon een speler met veel kwaliteit te zien. Tot een contract kwam het echter niet.

Tobias Sana.

Even verrassend is het nieuws dat de vleugelverdediger deze winter een kans krijgt bij PEC Zwolle. De nummer vier van de Eredivisie wordt geleid door oud-Ajax-speler John van 't Schip, die ook met de jeugdopleiding van de Amsterdammers bekend is. Van 't Schip nam in 2010 afscheid als assistent-trainer van Ajax; in die tijd maakte Ligeon de overstap van Ajax onder 19 naar Jong Ajax.

Na huurperiodes bij NAC Breda, FC Utrecht en Willem II bleek Ajax voor de verdediger geen toekomst te hebben. Bij PEC Zwolle mag Ligeon laten zien dat hij nog steeds Eredivisiewaardig is. Op 25-jarige leeftijd is het voor hem erop of eronder. Een Nederlandse clubhopper staat op het punt terug te keren in de competitie waarmee hij zo vertrouwd is.Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United en Liverpool willen PSV-youngster Bergwijn'
boulevard Laatste: 'Bloedmooie vriendin Alli relaxed op strand'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Alessandro Del Piero?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ieder schouderklopje, iedere blik en iedere lach vertelt een heel verhaal"
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <