Resultaten x
Binnenland

Het opmerkelijke succes van ADO Den Haag

Als er naast de traditionele top drie één club is waar het vaak rommelt, dan is het ADO Den Haag. Is het niet op bestuurlijk niveau mis, dan gaat het op sportief gebied slecht met de club. De crisis leek in het begin van het seizoen weer toe te slaan, nadat de Hagenezen de eerste drie wedstrijden hadden verloren.
03-01-2018 19:30 door Gerd Jansen

Maar in wedstrijd vier kwam de eerste driepunter voor ADO Den Haag. Willem II werd dankzij twee treffers van Abdenasser El Khayati opzij gezet. En na een knap gelijkspel in Den Haag tegen Ajax en overwinningen op Sparta en NAC Breda stond het eind september op de negende plaats.

Een periode vol met wisselvalligheid volgde. Zo werd er een punt gepakt tegen Feyenoord, maar verloren de Hagenezen thuis van Excelsior. Maar in de weken voor de winterstop is het weer gaan draaien in Den Haag en door drie overwinningen in de laatste vijf wedstrijden is ADO Den Haag opgeklommen naar de zevende plek. Aan het einde van het seizoen is dat genoeg voor een play-off plek voor Europees voetbal, maar zover is het nog niet. Maar waar ligt het succes van ADO Den Haag? ELF Voetbal zocht het uit!

ABDENASSER EL KHAYATI

Abdenasser El Khayati is veruit de belangrijkste speler én de smaakmaker van ADO Den Haag. Zo besliste hij in zijn eentje de wedstrijd tegen Willem II, maakte El Khayati de enige goal tegen Sparta en was de Marokkaan bij alle treffers betrokken in de wedstrijd tegen FC Twente. In totaal heeft hij al zes treffers gemaakt en gaf hij vijf assists in de competitie.

RELATIEVE RUST OP BESTUURLIJK NIVEAU

In Den Haag is er op voetbalgebied vrijwel altijd reuring, maar de afgelopen maanden viel het reuze mee. Eigenaar Wang Hui is vertrokken naar China en trekt niet meer alle aandacht naar zich toe. Waar hij vroeger met de selectie trainde en de rekeningen te laat betaalde, houdt de Chinees zich nu koest en betaalt de rekeningen eerder.

EEN STEVIGE BASIS

Een middenmoter in de Eredivisie zou zijn vingers aflikken bij de spelers van ADO Den Haag. Trainer Alfons Groenendijk kan moeiteloos spelers inpassen, wanneer er nood aan de man is. Zo heeft hij de beschikking over Edouard Duplan en bovendien is Erik Falkenburg makkelijk in te passen. Maar ook in de basis heeft Groenendijk spelers om op te bouwen.

In het doel staat Robert Zwinkels, die oerdegelijk is. Centraal in de verdediging staan Tom Beugelsdijk en Thomas Meissner hun mannetje en op het middenveld maken Lex Immers en El Khayati de dienst uit. En als kapstok in de punt van de aanval staat de Noor Björn Johnsen.

VEEL PUNTEN PAKKEN TEGEN DE LAAGVLIEGERS

ADO Den Haag is de koning van het pakken van punten tegen de laagvliegers. Wellicht was ADO voor het seizoen ook een degradatiekandidaat, maar met een plek bovenin de middenmoot doen de Hagenezen het zeer aardig. Zo werden de wedstrijden tegen Willem II, Sparta, NAC Breda, VVV-Venlo, Heracles Almelo, FC Twente en Roda JC allemaal gewonnen. Tegen de ploegen die om ADO Den Haag heen staan, werd weinig tot geen resultaat behaald, maar tegen Ajax en Feyenoord werd een knap punt gepakt. Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United en Liverpool willen PSV-youngster Bergwijn'
boulevard Laatste: 'Bloedmooie vriendin Alli relaxed op strand'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Alessandro Del Piero?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ieder schouderklopje, iedere blik en iedere lach vertelt een heel verhaal"
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <