Resultaten x
Binnenland

Bai Kamara hoopt na NEC en Sparta op club met perspectief

Het contract van Abdul Bai Kamara met Sparta Rotterdam is ontbonden. Daardoor is de 21-jarige centrale verdediger per direct een vrije speler. "Ik vervolg mijn loopbaan graag bij een club in de Eredivisie of Jupiler League, waar ik wel perspectief heb."
12-01-2018 13:00 door Sander Berends

Het nieuws over het vertrek van de zesvoudig Nederlands international Onder 20 jaar belandde donderdagmiddag op de website van de Rotterdamse Eredivisionist, maar dinsdag waren de handtekeningen onder een ontbinding al geplaatst. "Het zat er al een tijdje aan te komen", vertelt Bai Kamara, die in de zomer van 2016 transfervrij overkwam van NEC, tegenover ELF Voetbal. "Vorig jaar in mei heb ik in een gesprek met de trainer (Alex Pastoor, red.) aangegeven wat ik wilde."

Veranderingen

"In mijn eerste seizoen heb ik niet veel gespeeld. Al kwam dat ook door blessures. We spraken over een eventuele verhuur of een definitief vertrek naar een club, waar ik wel meer kansen zou krijgen. Dat kwam er uiteindelijk niet van, waarna ik met mijn zaakwaarnemer afsprak dat ik nog een jaartje zou blijven. Ik hoopte dit seizoen meer kansen te krijgen, maar de laatste weken hebben er natuurlijk veel veranderingen binnen de club plaatsgevonden."

Zo moest Pastoor na de 0-7 thuisnederlaag tegen Feyenoord vertrekken en kwam er een volledig nieuwe technische staf. Bai Kamara, die enkel voor Jong Sparta in de Tweede Divisie in actie kwam, trok zijn conclusies. "Het is voor Sparta in de tweede seizoenshelft belangrijk om resultaat te halen. De kans, dat er dan jonge jongens worden opgesteld, is klein. De club is nog steeds op zoek naar nieuwe spelers. Ik zal ook niet de laatste speler zijn die vertrekt."

Beenhakker

De nieuwe trainer op Het Kasteel, Dick Advocaat, ontmoette hij nog niet. "Ik heb met Leo Beenhakker (technisch adviseur, red.) gesproken. Wat ik al dacht en had verwacht, bleek ook zo. De overeengekomen oplossing om uit elkaar te gaan, is de beste. Dat kan ik het beste nu doen, nu de transfermarkt weer open is. Mijn zaakwaarnemer is op zoek naar een nieuwe club. Er lopen wat lijntjes. Het liefst zou ik naar een club in de Eredivisie of Jupiler League gaan, waar ik perspectief heb op speelminuten."

De stap naar het buitenland heeft niet zijn voorkeur. "Eerlijk gezegd ben ik nog niet toe aan de stap naar het buitenland. Ik wil me eerst in Nederland bewijzen. Ik ken genoeg voorbeelden van jonge talenten, die naar het buitenland vertrekken en daarna horen we niets meer van hen." Voorlopig traint Bai Kamara voor zichzelf. "Elke dag ga ik naar de sportschool. Met mijn conditie is niets mis. Op stage gaan, is ook geen probleem. Ik kan zo aansluiten", aldus Bai Kamara, die ook als rechtsback uit de voeten kan.

Kwaliteit

Met Jong Sparta Rotterdam gaf hij net voor de winterstop de rode lantaarn af en passeerde de ploeg nog twee andere ploegen op de ranglijst. "We begonnen het seizoen met veel jonge spelers. In de loop van het seizoen begrepen de jongens wat er gevraagd werd in de Tweede Divisie, wat fysieker is. De kwaliteit binnen de selectie werd ook steeds hoger."

Bai Kamara, die elf jaar in de jeugdopleiding van NEC speelde, kijkt nog eens vooruit. "Ik woon nu in Rotterdam. Maar een club in Maastricht, Groningen of waar dan ook in Nederland, is geen probleem. Ik houd alle opties open."Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United en Liverpool willen PSV-youngster Bergwijn'
boulevard Laatste: 'Bloedmooie vriendin Alli relaxed op strand'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Alessandro Del Piero?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ieder schouderklopje, iedere blik en iedere lach vertelt een heel verhaal"
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <