Resultaten x
Binnenland

Cambuur kan alleen presteren met vertrekkende hoofdtrainer

SC Cambuur is het nieuwe jaar goed begonnen. De Friezen versloegen subtopper De Graafschap met 3-2. Hulshoff is nog altijd de trainer en daaronder lijken de spelers goed te gedijen. De coach hoopt zelf echter snel vervangen te worden. Maar nieuwe trainers hebben vaak weinig succes in Leeuwarden.
12-01-2018 22:30 door Krist Stoelwinder

Cambuur lijkt er inmiddels een gewoonte van gemaakt te hebben om het seizoen matig te beginnen en uiteindelijk de trainer de laan uit te sturen. Eerst werd Rob Maas ontslagen na een matige start en dit jaar werd clubman Marinus Dijkhuizen weggestuurd. Tussen de twee mislukte trainers door nam Sipke Hulshoff de honneurs waar. De interim-trainer leidde de Leeuwarders naar de halve finale van de beker en de tweede plaats in de competitie. Ook nu zijn de prestaties onder Hulshoff prima met vier overwinningen uit vijf wedstrijden. Zelf is hij er echter klaar mee.

Zoektocht

Cambuur ging na het succesvolle seizoen met Hulshoff in zee met een nieuwe trainer. Dijkhuizen kreeg de verantwoordelijkheid maar faalde en werd ontslagen. Hulshoff werd noodgedwongen weer hoofdtrainer maar al snel werd duidelijk dat dat slechts tijdelijk zou zijn. Foeke Booy gaf namelijk aan dat hij op zoek ging naar een opvolger. Fred Grim leek dat te gaan worden, maar uiteindelijk koos de voormalig Cambuur-keeper voor Sparta Rotterdam. Booy is nog altijd bezig aan de zoektocht naar een nieuwe coach en dat komt vooral door het feit dat Hulshoff aangegeven heeft het niet meer te willen doen.

Leegloop

Cambuur staat momenteel dertiende in de Jupiler League en speelt met een compleet andere selectie dan vorig seizoen. Het cement van de ploeg werd weggekocht. Middenvelders Jamiro Monteiro, Sander van de Streek en Erik Bakker maakten een mooie stap naar de Eredivisie en de gehuurde Tarik Tissoudali ging met VVV-Venlo eveneens op het hoogste niveau spelen. Cambuur nam zelf afscheid van assistenkoning Jerge Hoefdraad en keepers Harm Zeinstra en Leonard Nienhuis. Er kwam een karrenvracht aan nieuwe spelers, maar geen van allen haalde het niveau van de jongens die ze moesten vervangen. Vooral onder de lat waren de problemen groot. Jesse Bertrams viel op door zijn slippertjes, Erik Cummins bleek beter, maar de Rotterdammer pakt ook geen punten voor Cambuur.

Met een grotendeels andere groep en een nieuwe trainer was van de imponerende machine die vrijwel elke ploeg met ruime cijfers versloeg niks meer over. In eigen huis leken de spelers niet om te kunnen gaan met druk van het eigen publiek. De kritische achterban wilde aanvallend voetbal zien en dat leidde tot geforceerd spel. Onder Dijkhuizen werd er slechts één thuisoverwinning geboekt. Uit ging het beter, maar de ploeg bleek erg wisselvallig. De ene week werd er overtuigend gewonnen van Go Ahead Eagles (1-3 winst), vervolgens werd de ploeg weggespeeld door FC Emmen (2-0 verlies).

Molensteen

Wat volgde is bekend: Dijkhuizen werd ontslagen en Hulshoff nam het over. De assistent-trainer boekte weer uitstekende resultaten met Cambuur, maar wil graag terug naar zijn oude rol. “ Ik heb zelf de keuze gemaakt en wil het seizoen niet afmaken. Op dit moment is het voor mij beter om niet in deze club te stappen", vertelt Hulshoff in gesprek met FOX Sports. Daarom zoekt Booy door en kan hij de gewenste nieuwe spelers nog altijd niet aantrekken. Cambuur staat in de wachtstand.

Anderzijds ziet de toekomst van de volksclub er goed uit met de komst van het nieuwe stadion in 2020. Dan zullen de financiële mogelijkheden op de lange termijn beter worden. Fortuna Sittard heeft echter bewezen dat een nieuw stadion niet altijd een voordeel is. Door de matige prestaties hing het nieuwe stadion als een molensteen om de nek van de Limburgse club. Het is daarom te hopen dat Cambuur ook met een nieuwe trainer gaat presteren.Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United en Liverpool willen PSV-youngster Bergwijn'
boulevard Laatste: 'Bloedmooie vriendin Alli relaxed op strand'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Alessandro Del Piero?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ieder schouderklopje, iedere blik en iedere lach vertelt een heel verhaal"
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <