Resultaten x
Binnenland

PSV - PEC! Dat betekent doelpunten, doelpunten en doelpunten!

De topper van dit Eredivisieweekend vindt in Eindhoven plaats. PSV neemt het in eigen huis op tegen PEC Zwolle. Het verleden belooft een interessante wedstrijd.
03-02-2018 13:30 door Nick de Jager

Afgelopen november kwam PSV tegen PEC heel goed weg. De Zwollenaren legden in eigen huis een prima pot voetbal op de mat en hadden volledig recht op een treffer, maar waren oog in oog met Jeroen Zoet verre van klinisch. Kans op kans werd niet omgezet in een doelpunt, waarna de wedstrijd op een doelpuntloos gelijkspel leek af te stevenen. Ware het niet dat koploper PSV andere plannen had. Via Nicolas Isimat-Mirin steelde het in de blessuretijd de zege: 0-1.

Vanavond aast PEC op revanche. En gelijk heeft het, want de formatie van John van ’t Schip heeft alle reden om vol bravoure naar Eindhoven af te reizen. De Zwollenaren spelen leuk voetbal en staan vijfde in de competitie, maar hebben een lastige week achter de rug met een nederlaag tegen Vitesse (1-2) en de bekeruitschakeling tegen AZ. Echter: de onterechte nederlaag in november is het bewijs dat de ploeg niet onder doet voor de koploper. "Met de spelers die wij hebben, kunnen we het PSV moeilijk maken. Dat hebben we gedaan, alleen we hebben verzaakt om het af te maken”, zei Van ’t Schip toen tegenover FOX Sports.

Hoop

Hoe groot is de statistische kans op resultaat in Eindhoven? Op basis van dit Eredivisieseizoen: niet groot. PSV won tot zover alle competitiewedstrijd in eigen huis. Op basis van het onderlinge verleden is er echter hoop. In de laatste vijf wedstrijden van PEC in het Philips Stadion ging het tweemaal met een glimlach terug naar Zwolle. In januari 2013 won het met 1-3, in november 2013 speelde het met 1-1 gelijk. In beide ontmoetingen was Fred Benson de held aan Overijsselse zijde, door respectievelijk tweemaal en een keer te scoren.

Overigens wordt de ontmoeting van 2013 onder het grote publiek niet herinnerd om de aanwezigheid van een uitmuntende Benson. De 1-3 uit 2013 staat vooral bekend om de rode kaart van Erik Pieters. Ofja, wat er na de rode kaart van de linksback gebeurde. Pieters was zo boos dat hij het glas in de deur naar de catacomben insloeg. Het leverde hem een blessure op, PSV een rekening een nieuw glas aan te schaffen en de tv-kijker een onvergetelijk moment.

Het Zwolse succesje van vijf jaar geleden doet weinig af aan het feit dat PSV doorgaans de beste is in eigen huis tegen PEC. Van de laatste vijf ontmoetingen wonnen de Eindhovenaren er drie. Wél kunnen we zeggen dat de wedstrijden doorgaans zeer doelpuntrijk zijn. In al zijn overwinningen maakte PSV minimaal drie doelpunten. PEC scoort op zijn beurt eigenlijk ook altijd wel in Eindhoven. Dat belooft wat voor vanavond. Het verleden biedt hoop voor de woorden die in de kop van dit artikel staan: doelpunten, doelpunten en doelpunten. 

Seizoen

Resultaat

2012/13

1-3

2013/14

1-1

2014/15

3-1

2015/16

3-2

2016/17

4-1Cover ELF Voetbal magazine, Winterstopspecial ELF Voetbal: Ajax, PSV, Vilhena, Slutskiy, Rekik en Denswil!Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United hoopt dat 28 miljoen euro genoeg is voor Steven Bergwijn'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Didier Drogba?
jukebox Laatste: De Jukebox: Jasper van Heertum (sc Telstar)
boulevard Laatste: Ex-mevrouw Magallán toont haar eh... ronde kant
cultheld Laatste: Hoe een cultheld tienerzwangerschappen bestrijdt via condooms met guavesmaak
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Anastasia Kostenko
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: FC Utrecht - Ajax
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <