Resultaten x
Binnenland

De spelers die dit seizoen door hun eigen club gestraft werden

Of het verhaal dat hij weigerde in te vallen nou waar is of niet, Lars Veldwijk lijkt uitgevoetbald te zijn in Groningen. Zijn trainer Ernest Faber gaf na de wedstrijd tegen ADO (0-0) aan dat hij de spits wilde laten invallen, maar dat deze dit niet wilde. Veldwijk ontkende dit, maar werd vandaag naar aanleiding van het voorval wel teruggezet naar de beloften. En dat zagen we dit seizoen al vaker gebeuren.
12-02-2018 20:00 door Lars van Mil

Mimoun Mahi & Oussama Idrissi

Zo is Veldwijk niet de eerste basisspeler bij FC Groningen die dit seizoen door de club gestraft werd. Eind oktober 2017 gebeurde namelijk hetzelfde met aanvallers Mimoun Mahi en Oussama Idrissi (die inmiddels voor AZ uitkomt). Ook hier was Veldwijk bij betrokken; een aanvaring met de spits zou de reden zijn geweest voor de straf van Mahi. De precieze reden voor het uit de selectie zetten van Idrissi werd nooit bekend, maar het zou een ander incident betreffen. FC Groningen zelf hield het in beide gevallen op een 'ontoelaatbare houding en gedrag'. Na anderhalve week voegde het tweetal zich weer bij de selectie. 

Michiel Kramer

Het verhaal van Michiel Kramer ligt ons allemaal nog vers in het geheugen. Vandaag werd bekend dat de spits het komende half jaar voor Sparta zal spelen. Daarmee kwam een einde aan de zoektocht naar een nieuwe club, die voor de spits begon met een broodje kroket. Kramer liet zijn onvrede over zijn steeds kleiner wordende rol bij Feyenoord blijken door in de rust van het bekerduel tegen Heracles Almelo voor het oog van de camera een broodje kroket te eten. Giovanni van Bronckhorst reageerde door de spits buiten de selectie te zetten. Het bleek het einde van Kramers tweeënhalf jaar durende periode bij Feyenoord. 

Mink Peeters & Tarik Tissoudali

Ook bij VVV werden er dit seizoen al eens twee spelers uit de selectie gezet. Op 24 november maakte de club bekend dat Mink Peeters en Tarik Tissoudali dat weekend niet in actie zouden komen. "Ik had een gesprek met de trainer gehad. Dat was een pittig gesprek en de trainer wilde mijn negativiteit niet meenemen naar de volgende wedstrijd", zei de inmiddels voor De Graafschap spelende Tissoudali daarover in gesprek met Omroep Gelderland. In het geval van Real-huurling Mink Peeters, die inmiddels voor Almere City uitkomt, was het zonder overleg buiten de club extra trainen de reden dat hij buiten de selectie gezet werd.

Brahim Darri

Twee weken geleden werd ook Brahim Darri door zijn club disciplinair geschorst. Heracles liet op de website van de club weten dat hij gestraft wordt voor 'ontoelaatbaar gedrag' dat hij op de training vertoonde. Wat er precies is voorgevallen is niet bekend. Wel is bekend dat zijn schorsing er sinds vandaag op zit. Tijdens de uitwedstrijd tegen Feyenoord van aanstaande zondag zou hij dus weer mee kunnen doen. 

Timon Wellenreuther

Voor Timon Wellenreuther is dit niet het seizoen gebleken waar hij op gehoopt had. De Duitse doelman, die transfervrij overkwam van Schalke 04 naar Willem II, liet in Tilburg nog niet zien over het talent te beschikken dat wel van hem verwacht werd. Hij verloor zijn plek onder de lat en had daar moeite mee, zo bleek. "Wellenreuther laat op een vervelende manier merken dat hij het met die beslissing nog steeds niet eens is", zei trainer Erwin Van de Looi in december 2017 in gesprek met het ???????Brabants Dagblad over het uit de selectie zetten van de Duitser. "Omdat zijn gedrag steeds vervelender werd voor de spelersgroep heb ik deze maatregel moeten nemen." Cover ELF Voetbal magazine, Winterstopspecial ELF Voetbal: Ajax, PSV, Vilhena, Slutskiy, Rekik en Denswil!Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United hoopt dat 28 miljoen euro genoeg is voor Steven Bergwijn'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Didier Drogba?
jukebox Laatste: De Jukebox: Jasper van Heertum (sc Telstar)
boulevard Laatste: Ex-mevrouw Magallán toont haar eh... ronde kant
cultheld Laatste: Hoe een cultheld tienerzwangerschappen bestrijdt via condooms met guavesmaak
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Anastasia Kostenko
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: FC Utrecht - Ajax
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <