Resultaten x
Binnenland

Romeo Castelen: "Ik had Ron Vlaar al zo lang niet gezien"

Romeo Castelen maakt als speler van VVV-Venlo een nieuwe tournee langs stadions waar hij in zijn tijd bij Feyenoord langs de vleugels flitste. Het aantal bekende gezichten wordt, inherent aan het ouder worden, steeds kleiner. Afgelopen weekend tegen AZ kon hij zijn hart ophalen.
13-02-2018 13:00 door Cas Broxterman

Vraag aan Romeo Castelen niet of hij, na meerdere interviews voor de camera, nog even vijf seconden heeft. Voor je het weet hangt er een oude bekende in zijn nek. Zo ook tijdens de ontmoeting met AZ in het AFAS Stadion. Ron Vlaar tikt hem vriendschappelijk op de schouder en begint een minutenlang gesprek met hem. De enige die hem kan onderbreken is iemand die hem meesleurt naar de kleedkamer. Hij staat immers nog in zijn tenue en de spullen voor de terugreis naar Venlo moeten worden ingepakt.

Op het moment dat Castelen onder de douche is geweest, zijn normale outfit heeft aangetrokken, loopt hij terug de mixed zone in. Die vijf seconden, dat mogen dit keer ook best een paar minuten worden. Romeo Castelen heeft iets goed te maken.

Waar heb jij het na een wedstrijd over met Ron Vlaar?

"Ik heb  met Ron samen gespeeld bij Feyenoord. Je bouwt wat op met elkaar, maar ziet elkaar daarna zo lang niet meer. Hij is een goede gozer. Op zo'n moment gaat het ook amper over de wedstrijd. Je vraagt eerder hoe het met de kinderen gaat."

Castelen (34) en Vlaar (32) kennen elkaar niet alleen uit hun gezamenlijke periode bij Feyenoord. Ze deelden de kleedkamer ook bij Jong Oranje, waarmee ze in 2006 het EK speelden. Ze speelden één interland in het 'grote Oranje' samen: een oefenduel met Italië op 12 november 2005. De huidige Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst stond toen linksback.

Waar Castelen voor het eerst dit seizoen in de basis stond bij VVV-Venlo, viel Vlaar voor het eerst na maandenlang blessureleed in bij AZ. Ze gaven elkaar na afloop kort een compliment. "Ik heb gezegd dat ik bewondering heb voor AZ. Ze proberen echt te voetballen, bleven zoeken naar de voetballende oplossing. Mooi om te zien."

Vlaar had ook mooie woorden over voor VVV-Venlo, dat een punt koesterde in het AFAS Stadion. Na afloop van het duel klonk er gezang uit de kleedkamer van de Venlonaren. "Ron vond het mooi om te zien hoe iedereen van ons bleef knokken. Dat hoor je bij VVV vaker. Ik maak van dichtbij mee welke mentaliteit deze ploeg heeft. Het zijn hele normale jongens die keihard werken. Je ziet dat het op sommige momenten zijn vruchten afwerpt."

Maar blij zijn met een punt tegen de nummer drie van de Eredivisie? Zelf vond Castelen dat moeilijk. "Nee, het is niet zo dat we iets te vieren hebben. Maar natuurlijk is het als VVV zijnde knap dat je een punt pakt tegen AZ. We moesten het hebben van een paar kansjes. In zulke wedstrijden is het goed om de bal vast te houden, hier en daar een nuttig overtredinkje te maken. Dat is ons gelukt."

 Cover ELF Voetbal magazine, Winterstopspecial ELF Voetbal: Ajax, PSV, Vilhena, Slutskiy, Rekik en Denswil!Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United hoopt dat 28 miljoen euro genoeg is voor Steven Bergwijn'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Didier Drogba?
jukebox Laatste: De Jukebox: Jasper van Heertum (sc Telstar)
boulevard Laatste: Ex-mevrouw Magallán toont haar eh... ronde kant
cultheld Laatste: Hoe een cultheld tienerzwangerschappen bestrijdt via condooms met guavesmaak
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Anastasia Kostenko
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: FC Utrecht - Ajax
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <