Resultaten x
Binnenland

Idrissi: "Het is lastig voor de trainer om daarin keuzes te maken"

Het is dit seizoen bij AZ iedere week weer een verrassing wie er door trainer John van den Brom op de linkerflank wordt ingezet. De oefenmeester heeft niet alleen keuze te over, door een telkens gevulde ziekenboeg wordt hij gedwongen om te improviseren.
13-02-2018 14:00 door Cas Broxterman

De komst van Oussama Idrissi leek verandering te brengen in de stoelendans aan de linkerkant van AZ. De aanvaller kwam over van FC Groningen om korte metten te maken met een heleboel onzekerheid. Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh troffen haast iedere week wel een ander noodverband aan op de linkerflank. Dan was het Joris van Overeem, dan weer Jeremy Helmer en dit weekend tegen VVV-Venlo startte Mats Seuntjens als linksbuiten.

Geen uitwerking

Van den Brom was gedwongen te puzzelen door blessures bij Idrissi en Guus Til. Laatstgenoemde stond zijn ploeggenoten na de wedstrijd tegen VVV in pak op te wachten in de mixed zone. Zijn plek op het veld werd ingenomen door Van Overeem. Idrissi begon uit voorzorg op de bank, maar viel na een uur spelen in voor Teun Koopmeiners. Het had zijn uitwerking niet: AZ bleef tegen VVV steken op een doelpuntloos gelijkspel.

Idrissi sprak na afloop tegen ELF Voetbal de hoop uit dat hij komende zaterdag tegen NAC Breda weer in de basis staat. Sinds zijn komst begon hij in de Eredivisie één keer vanaf het eerste fluitsignaal. Twee keer viel hij in. Nu is het voor hem tijd dat hij een volgende stap gaat maken in Alkmaar. Al weet hij dat het moeilijk wordt.

"We hebben een kwalitatief goede groep. Het niveau ligt heel hoog. Het is lastig voor de trainer om keuzes daarin te maken. Hij kiest voor de beste elf. Zit je erbij, dan zit je erbij. Zit je er niet bij, zit je er niet bij, dan moet je wachten op je kans en er staan als hij komt. Ik wil graag van waarde zijn voor het team. Natuurlijk lukt dat het best vanaf het begin van de wedstrijd."

Stijgende lijn

Zijn intrede als speler van AZ deed Idrissi op 19 januari tegen FC Utrecht. Een week later maakte hij zijn eerste minuten als basisspeler voor AZ. Op 30 januari maakte hij zijn eerste goal in een belangrijke bekerwedstrijd tegen PEC Zwolle. Zijn ontwikkeling zat statistisch gezien al in een stijgende lijn. De blessure kwam op een vervelend moment.

Nu hij weer fit is, gaat Idrissi over naar de orde van de dag. "Ik kan er zelf keihard voor trainen om te laten zien dat ik moet worden opgesteld. Uitblinken in de wedstrijden en meer kan ik niet doen. Doelpunten en assists zijn nodig, maar het belangrijkst is dat je zorgt dat het team er beter van voetbalt."Cover ELF Voetbal magazine, Winterstopspecial ELF Voetbal: Ajax, PSV, Vilhena, Slutskiy, Rekik en Denswil!Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United hoopt dat 28 miljoen euro genoeg is voor Steven Bergwijn'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Didier Drogba?
jukebox Laatste: De Jukebox: Jasper van Heertum (sc Telstar)
boulevard Laatste: Ex-mevrouw Magallán toont haar eh... ronde kant
cultheld Laatste: Hoe een cultheld tienerzwangerschappen bestrijdt via condooms met guavesmaak
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Anastasia Kostenko
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: FC Utrecht - Ajax
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <