Resultaten x
Binnenland

Opgeleefd FC Emmen heeft periodetitel in het vizier

FC Emmen werd in 1925 opgericht onder de naam NEC, dat staat voor Noordbarge Emmen Combinatie. De club veranderde de clubnaam een jaar later naar VV Emmen. In 2005 werd VV ingeruild voor FC. De Rood-Witten spelen al sinds 1985 in de Eerste Divisie. Liefst 1138 duels werkte de Drenthse club af op het tweede niveau, maar FC Emmen slaagde er nog nooit in om te promoveren. Gaat het dit seizoen dan eindelijk gebeuren?
05-03-2018 13:00 door Marc Gunterman

Met een keurige vijfde plaats op de ranglijst en slechts tien punten achterstand op koploper Jong Ajax, kunnen de mannen van trainer Dick Lukkien vanavond (maandag) een grote slag slaan richting de play-offs. Maar er lonkt meer. Lukkien en zijn spelers kunnen een grote stap zetten naar het bereiken van de derde periodetitel. Met één punt voorsprong op achtervolger De Graafschap én een wedstrijd minder gespeeld, zijn de beste papieren voor FC Emmen. Maar dan moet de ploeg in de resterende drie wedstrijden wel haar uitstekende vorm vast blijven houden. Of De Graafschap moet elders natuurlijk punten laten liggen. Ook Jong Ajax is nog in de race voor de periodetitel, maar de Amsterdammers mogen zoals bekend niet deelnemen aan de strijd om promotie.

Resterend programma

Hoewel FC Emmen op het eerste oog een makkelijker programma heeft dan De Graafschap, moet de Drentse ploeg wel flink aan de bak. Wetende dat tegenstander van vanavond (maandag) Jong PSV waarschijnlijk aantreed met de wisselspelers van PSV 1, is een zege in Eindhoven niet zomaar veiliggesteld. Aanstaande vrijdag kan Jong AZ op De Meerdijk bij puntverlies van De Graafschap de periodetitel al veilig stellen. Mocht niet niet gebeuren dan heeft FC Emmen vier dagen later weer de kans. Dan sluit het de periode af in en tegen Oss.

De Graafschap kent qua tegenstanders een wat lastiger programma. De Superboeren staan één punt achter de Emmenaren met een wedstrijd meer gespeeld, maar houden nog altijd hoop. Aanstaande vrijdag komt FC Dordrecht langs op de Vijverberg en maandag reizen ze af naar Sittard voor het duel met Fortuna. Alleen bij puntverlies van FC Emmen kan De Graafschap nog de periodetitel grijpen.

Nooit Eredivisie

Van 1990 tot en met 2003 heeft FC Emmen acht keer getracht de Eredivisie te bereiken via de nacompetitie, maar telkens mislukten de pogingen. FC Emmen heeft bovendien al vijftig nacompetitiewedstrijden achter haar naam staan. Vorig seizoen speelde FC Emmen de laatste keer om promotie. Echter werd het in de halve finale uitgeschakeld door NEC. Doordat de achterstand op nummer twee NEC dit seizoen slechts acht punten bedraagt is ook een directe promotie niet eens ondenkbaar.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 12 2018Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Richard Jensen (Roda JC Kerkrade)
transfergeruchten Laatste: 'Ajax zit achter Nigeriaans supertalent aan'
boulevard Laatste: Mevrouw Rugani schittert op Kerstbal Juventus
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Niklas Tarvajärvi?
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Fortuna Sittard
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Adriana Pozueco
cultheld Laatste: Lord Bendtner: edelman in onderbroek
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <