Resultaten x
Binnenland

Enoh blij met terugkeer in Nederland: “Het is mijn thuis”

De terugkeer van Eyong Enoh is nog geen groot succes. Hij speelde nog maar weinig door een gebrek aan wedstrijdritme. Bij zijn terugkeer in de basis werd er meteen kansloos verloren van SC Heerenveen. De oud-Ajacied vertelt in gesprek met ELF Voetbal over zijn motivatie om voor Willem II te kiezen, waarom hij zo van Nederland houdt en hoe hij met Willem II degradatie gaat voorkomen.
06-03-2018 16:56 door Krist Stoelwinder

Enoh verloor afgelopen zaterdag opnieuw met Willem II en zo blijft de ploeg in een negatieve spiraal zitten. “Ik baal heel erg van de slechte resultaten. We moeten echt opzoek naar een oplossing want we zitten in een hele zware reeks.” Dat is wennen voor de man die tot nog toe vrijwel altijd om de titel streed. “Voor mij is het wel heel leerzaam. Ik heb altijd bij een ploeg gespeeld die bovenin meedoet en móét winnen. Nu is dat anders. Dit is een heel nieuwe strijd.”

Tweede thuisland

De middenvelder koos voor Willem II omdat hij kennis wil nemen van spelen in de onderste regionen. “Ik denk dat ik kan helpen in deze situatie.  Het is heel makkelijk om te spelen in een ploeg die altijd de bal heeft, voor mij is het belangrijk om ook ervaring op te doen bij een club die het moeilijk heeft."

Met zijn keuze voor Willem II keerde hij na vier jaar terug in Nederland. “Ik ben blij dat ik hier weer ben. Ik miste Nederland. Het is jammer dat ik niet honderd procent fit ben, maar het voelt goed om terug te zijn.” Enoh voelt zich op zijn plek in ons land. “Nederland is mijn tweede thuisland dus ik kan hier altijd naartoe komen, of het nou voor voetbal of voor andere dingen is. De mensen zijn goed voor mij. Het is mijn thuis.”

Vertrouwen

Hoe erg de Kameroener ook van Nederland houdt, de terugkeer is van korte duur. "Ik  blijf tot het einde van het seizoen en dan ga ik weer weg. Dat is zeker. Mijn doel is gewoon om er met Willem II in te blijven en dan zien we wel verder." Niet degraderen met de Tricolores zal nog moeilijk genoeg worden. De resultaten zijn al weken dramatisch. “We moeten iets anders gaan brengen, anders wordt het moeilijk. We hebben veel goede spelers, maar zonder vertrouwen wordt het een hele zware opgave.”

In dat kader was de kansloze nederlaag tegen SC Heerenveen een harde tik. De Tilburgers werden in Friesland bij vlagen weggespeeld door een ploeg die eveneens uit vorm was. “Het was een heel zware avond voor ons. We moeten goed in de spiegel kijken, want er komen alleen nog maar finales aan. Dan moeten we er staan.” Dat kan volgens Enoh lukken met de juiste mentaliteit. “We moeten alles willen doen voor de punten. Als we eenmaal een wedstrijd winnen, zal het vertrouwen terugkeren en komen de goede prestaties vanzelf weer.“Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 3 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <