Resultaten x
Binnenland

SC Heerenveen-aanvaller Reza rekent af met persoonlijke problemen: “De focus is terug”

Het voetbalplezier bij Reza Ghoochannejhad is terug. De aanvaller schiet weer met scherp en was afgelopen zaterdag belangrijk voor sc Heerenveen met een treffer tegen Willem II. ELF Voetbal sprak met hem over een slechte eerste seizoenshelft, persoonlijke problemen en de doelen voor de komende weken. “Ik voel me herboren.”
06-03-2018 12:23 door Krist Stoelwinder

Reza is uitstekend uit de winterstop gekomen. De spits scoort weer en heeft Henk Veerman uit de basis verdreven. “Ik ben tevreden over het nu gaat. Dit is het niveau wat ik wil halen.” Er was veel kritiek op de international uit Iran van de supporters. De roep om Veerman werd steeds groter, maar die lijkt nu verstomd. “Ik voel me herboren. Het verschil met de eerste seizoenshelft is natuurlijk enorm groot.” 

Privéproblemen 

Hoe kan het verschil zo immens zijn? Volgens Reza is daar een logisch verklaring voor. “Er speelde van alles rond mij in de privésfeer, tijdens de eerste helft van het seizoen. Ik praat er liever niet over, maar het had duidelijk invloed op mijn spel.” Hij deed aan niets meer denken aan de doelpuntenmachine van een jaar eerder. “Dat was vervelend omdat de reden niets met voetbal te maken had. Ik ben blij dat ik het nu afgesloten heb.”

Doordat de privéproblemen zijn opgelost is hij weer volledig met voetbal bezig. “Dat is heerlijk. De focus is terug. Ik voel me weer vrij en daardoor presteer ik ook beter. Tijdens het afgelopen half jaar was ik gewoon heel druk met andere dingen en daar had ik het moeilijk mee. Op de club weten ze waar ik over praat. Ze hebben me de tijd gegeven om het op te lossen. Dat is nu gelukt.”

Gretig

Het spel van Reza wordt met de week beter en daarmee lijkt hij precies op het juiste moment te pieken. Het WK in Rusland staat namelijk voor de deur. “Natuurlijk is dat mooi, maar daar ben ik eigenlijk helemaal niet mee bezig. Ik heb het idee dat iedereen om mij heen er veel meer over nadenkt dan ik zelf. Het is nog zo ver weg.” Hij denkt niet na over zijn toekomst, maar focust zich puur op het hier en nu. “Het is belangrijk om nu te presteren met sc Heerenveen. Daar denk ik over na. Zondagmiddag spelen we tegen Ajax, dat is het belangrijkste. We moeten een serie proberen neer te zetten.”

Afgelopen zaterdag wonnen de Friezen eindelijk weer eens. In een matige pot werd Willem II eenvoudig met 2-0 verslagen. “We hebben ons meedogenloos getoond. Er was maar één ploeg die verdiende te winnen en dat waren wij. Op de juiste momenten hebben we toegeslagen.”

De overwinning kwam op een belangrijk moment. Aan de lege plekken op de tribune was te zien dat de fans er klaar mee waren. “We hadden iets goed te maken. We hebben laten zien dat we naast goed kunnen voetballen, ook een wedstrijd kunnen doodmaken. Willem II zat eveneens in een moeilijke periode, maar wij hebben ons het meest gretig op de overwinning getoond. Het is nu aan ons om deze overwinning een goed vervolg te geven en de fans terug te winnen.” Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 3 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <