Resultaten x
Binnenland

De Russische coach Leonid Slutski, 'buitenkansje' voor Vitesse

Leonid Slutski wordt de nieuwe oefenmeester van Vitesse. 'Een buitenkansje' noemde technisch directeur Marc van Hintum hem op de officiële website van de Arnhemmers. Dit is waarom Slutski een berg aan ervaring meebrengt naar de subtopper in de eredivisie.
12-03-2018 15:51 door Cas Broxterman

Drie keer kampioen

De Europees voetballiefhebber zal Slutski kennen van zijn succesvolle dienstverband als coach van CSKA Moskou. De nu 46-jarige coach werd in 2009 aangesteld als hoofdtrainer van de Russische topclub. Het werd een vruchtbare samenwerking met drie landstitels voor CSKA. 

Trainer van het jaar

In de seizoenen 2012/13 en 2013/14 was Slutski dusdanig succesvol met CSKA Moskou, dat hij werd verkozen tot trainer van het jaar. In beide jaren werd hij landskampioen. In het seizoen 2012/13 pakte hij ook nog de Russische beker. Aan het begin van het seizoen 2013/14 voegde hij een Russische supercup aan zijn prijzenkast toe.

Europees voetbal

Slutski kwam in 39 wedstrijden uit in de Champions League met CSKA. Twaalf keer moest hij het met Europa League-voetbal doen. Opvallende resultaten waren onder meer een 1-1 remise tegen AS Monaco in 2016, een 3-2 zege op PSV in 2015, een 1-2 zege op Manchester City in 2014 en een 1-2 winst op Internazionale in 2011.

EK met Rusland

Slutski plaatste zich als bondscoach van Rusland voor het EK 2016. Na vier zeges op rij verzekerde hij zich van EK-kwalificatie. Daarna ging het echter bergafwaarts met de Russen. Het EK werd geen succes, mede door een loodzware poule. Engeland werd nog op gelijke hoogte gehouden, maar Slowakije en Wales bleken te sterk. Slutski hield daarna de eer aan zichzelf.

476 wedstrijden

Slutski mag dan 46 zijn, hij loopt al dertien jaar mee als coach in het betaald voetbal. In 2000 begon hij als jeugdtrainer en vijf jaar later maakte hij zijn debuut als profcoach bij FK Moskou. Daar coachte hij 81 wedstrijden, om vervolgens bij KS Samara terecht te komen. Na 59 duels vertrok hij naar CSKA Moskou. Daar bleef hij acht jaar actief. Op de achtergrond ging hij al bezig met de Russische nationale ploeg. In 2017 kende hij nog een weinig succesvol dienstverband bij het Engelse Hull City, dat slechts 21 duels beschoor.

 Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'PSV bepaalt vraagprijs voor sterspeler Hirving Lozano'
quiz Laatste: Wat weet je van de topper tussen PSV en Ajax?
boulevard Laatste: Colombiaans naaktmodel steunt Real Madrid
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Er woedde een burgeroorlog bij de Nederlandse topclub waar ik speelde"
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Annelie Alpert
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Oliver Kahn?
cultheld Laatste: Martin Drent: net zozeer Drent als Groninger
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <