Resultaten x
Binnenland

De bijzondere reden waarom Lennart Thy de uitwedstrijd tegen PSV zal missen

VVV-Venlo gaat zaterdagavond op bezoek bij koploper PSV. De Limburgers moeten het in Eindhoven echter wel stellen zonder spits Lennart Thy. De Duitse aanvaller heeft daar overigens wel een bijzonder goede en mooie reden voor.
13-03-2018 09:00 door Bob van Dijk

Op de clubwebsite geeft VVV-Venlo tekst en uitleg bij het ontbreken van Thy. De 27-jarige aanvaller ontbreekt de gehele week op de training en zal zaterdagavond ook niet meedoen tegen PSV. Zeven jaar geleden stond Thy als speler van Werder Bremen DNA af om eventueel iemand te kunnen helpen in de toekomst. Inmiddels is gebleken dat er een DNA-match is gevonden met een leukemiepatiënt. Thy kan op zijn beurt bloed doneren voor een zogeheten stamceltransplantatie. Deze vorm van behandeling is bij succes genezend voor de patiënt met acute leukemie. Daarop heeft de voetballer besloten mee te werken.

Ondanks dat VVV-Venlo nog niet helemaal veilig is, staat de club volledig achter de beslissing van hun spits. "Lennart is een van onze beste spelers, en wij zijn nog steeds niet officieel veilig, maar dit is veel belangrijker dan een voetbalwedstrijd of een paar punten", vertelt trainer Maurice Steijn tegenover Voetbal International. "Hopelijk kan hij met zijn daad werkelijk een leven redden. Wat hij in ieder geval bereikt is dat er meer aandacht komt voor deze ziekte. Ik ben ongelooflijk trots op hem." Manager voetbal Stan Valckx sluit zich aan bij zijn hoofdtrainer. "Alle lof voor Lennart. Dat je als tiener je DNA afstaat is één ding, maar om dan zoveel jaar later dan ook echt mee te werken aan een transplantatie is geweldig", voegt de oud-voetballer toe.

Inmiddels wordt op sociale media als Twitter en Facebook vol lof gereageerd op de beslissing van Thy. Nadat VVV-Venlo het bericht via Twitter de wereld in slingerde, werd de Tweet al ruim 3200 keer leuk gevonden en ruim 600 keer geretweet. Ook andere voetbalclubs lieten van zich horen. Zo reageerden onder meer Feyenoord, AZ Alkmaar en FC Utrecht op hun collega's uit Venlo. "Een enorm groot gebaar. Voor mij nú al 'Maatschappelijk Speler' van het jaar. Wat mij betreft in de 11e minuut bij PSV - VVV-Venlo een applaus voor deze kanjer", aldus de bekende PSV-supporter Willem van der Veer.

Zonder Thy moet VVV-Venlo zaterdagavond dus zien te stunten bij titelfavoriet PSV. Eerder dit seizoen wonnen de Eindhovenaren in Venlo met 2-5. Ondanks de goede prestaties is VVV-Venlo nog niet helemaal veilig. De kans dat de promovendus weer afzakt naar de Jupiler League is bijzonder klein. De ploeg van trainer Steijn heeft na 27 wedstrijden 33 punten bij elkaar gesprokkeld en staat met net zeven potjes te gaan twaalf punten boven de degradatiezone. Daar heeft Thy met zeven doelpunten een groot aandeel in. Het zal hem echter vergeven zijn dat hij de uitwedstrijd in Eindhoven aan zich voorbij laat gaan. Volgende week sluit Thy weer aan op de training van VVV-Venlo.

 Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Kane of Firmino gaat Suárez opvolgen bij FC Barcelona'
quiz Laatste: Wat weet je van de topper tussen PSV en Ajax?
boulevard Laatste: Colombiaans naaktmodel steunt Real Madrid
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Er woedde een burgeroorlog bij de Nederlandse topclub waar ik speelde"
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Annelie Alpert
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Oliver Kahn?
cultheld Laatste: Martin Drent: net zozeer Drent als Groninger
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <