Laatste nieuws
20.20ESPN komt met 'schrikbarende' Ajax-statistiek: 'Historisch hoog'
20.07Concurrent Maatsen mist restant seizoen, straf voor Den Bosch-fans
20.05Oud-ploeggenoot walgt van Alves en Robinho: 'Als het mijn dochter was...'
19.44'Barça schrapt vier kandidaten en blijft hopen op Xavi'
19.40Feyenoord strikt sponsor uit Qatar voor miljoenendeal
19.37Derksen lacht om mogelijke opvolger Van 't Schip: 'Dat is toch een wielrenner?'
19.35Gedrag Vinícius gekraakt: 'Het is elke wedstrijd raak, daar moet hij aan werken'
19.34AZ verlengt contract met aanvoerder Van Lunteren
19.34Feyenoord sluit akkoord met Qatarese sponsor en sleept ‘miljoenendeal’ binnen
19.07AD: Feyenoord strikt partner uit Qatar voor 'miljoenendeal'
19.0016 mogelijke opvolgers van John van 't Schip bij Ajax op een rij
18.48Nieuws uit Italië: Ajax komt uit bij voormalig PSV-target voor verdedigende impuls
18.44Köcku in genade aangenomen bij Schmidt: ‘Dit is nooit zijn intentie geweest’
18.43Mauro maakt zich geen zorgen bij PSV: 'Gaan daar later dit voorjaar naar kijken'
18.41Kökçü keert na kritisch interview terug in wedstrijdselectie Benfica
18.37'Manchester United hoort vraagprijs voor twee transferdoelwitten'
18.34Hoeness: 'Het wordt moeilijk, zo niet onmogelijk om Alonso te halen'
18.22Alblas stopt na nieuwe kruisbandblessure: 'Zullen het nooit weten'
18.22Kökcü en Schmidt sluiten vrede: 'Niet zijn intentie om ruis te veroorzaken'
18.22Ervaren FC Utrecht-back staat voor vertrek na aantrekken Horemans
18.11Eredivisionist (29) scheurt kruisband voor de derde keer en beëindigt carrière
18.05Wilde John van ’t Schip zelf wel stoppen, en waarom is haast geboden voor Ajax? Vier vragen en antwoorden
18.02Van 't Schip over motivatie spelers: 'Willen zich laten zien om transfer te maken'
17.59Schouten onthult rituelen op een wedstrijddag: 'Dat doe ik al jaren'
17.53‘Ajax houdt PSV-target Debast in de gaten, maar geniet stevige concurrentie’
17.44Excelsior-doelman Alblas (29) stopt na derde zware blessure
17.43Oud-ploeggenoot pakt Robinho en Dani Alves aan: ‘Als het mijn dochter was...’
17.38Manchester United stuurt afgezanten naar Real Madrid voor gesprekken over spits
17.38'Manchester United meldt zich in Madrid voor verrassende zomertransfer'
17.35Messi doet boekje open over toekomst: 'Dan zal ik zelf de knoop doorhakken'
17.23Advies voor Vinícius: 'Opstootjes zijn er altijd, daar moet je boven staan'
17.23Parejo voorziet veelbesproken Vinícius van advies: 'Daar moet je boven staan'
17.23Elfrink: ‘Sergiño Dest kan absolute grootverdiener worden bij PSV’
17.17VP-voetbalkantine: 'Zonder Henderson maakt Ajax geen kans in de klassieker'
17.12Tonali opnieuw in de problemen: Newcastle blijft middenvelder desondanks steunen
Resultaten x
Binnenland

Labyad: "Als ik ooit voor Arsenal mag spelen zou dat heel mooi zijn"

In ons kidsmagazine PANNA! mogen jonge voetbalfans hun beste vragen insturen voor een 'Vragenvuur met...'. In de meest recente editie van PANNA! beantwoordde FC Utrecht-middenvelder Zakaria Labyad de meest uiteenlopende vragen. PANNA! 31, met het interview met Labyad en verhalen met David Neres, AZ-broers Peer en Teun Koopmeiners, Dylan Vente, ADO Den Haag-aanvallers Elson Hooi en Sheraldo Becker en Hirving Lozano, ligt nu in de winkels!
22-03-2018 13:00 door

Sinds wanneer ben je verliefd op de bal?
“Al sinds ik heel jong was. Vanaf het moment dat ik kon lopen voetbal ik, heb ik van mijn ouders gehoord. Ik was altijd met een bal bezig. Ik ben opgegroeid in Utrecht en was veel op straat te vinden met vrienden en mijn broer en broertje. Ik was toen al een FC Utrecht-fan. Dat was in de tijd dat onze trainer Jean-Paul de Jong nog speelde. Samen met Dirk Kuyt. Ik ging regelmatig naar wedstrijden en open dagen voor handtekeningen.”

Wat was je geworden als je geen profvoetballer was geworden?
“Ik denk gymleraar. Ik houd van sporten. Gym vond ik ook het leukst. Daar had ik altijd een tien voor, haha. Geschiedenis vond ik het moeilijkst, ik was daar ook niet zo erg in geïnteresseerd. Nu wel meer hoor. Dat gaat vanzelf als je ouder wordt. Rekenen en taal kon ik ook goed.”

Wie was vroeger jouw lievelingsspeler?
“Ik had vroeger meerdere lievelingsspelers.Steven Gerrard van Liverpool, Deco, de Portugees die bij FC Barcelona speelde. En ook Andrés Iniesta. Hij is voor mij al tienjaar de koning van het middenveld. Als ik wedstrijden van Barça zie let ik ook extra op hem. Hoe Iniesta positie kiest en wegdraait in zijn aanname… Heel knap. Met FIFA speel ik vaak met Barça en Iniesta. En anders met Manchester City.”

Wat is je droomclub?
“Arsenal, al heel lang. Ik werd fan in de tijd van Henry en Bergkamp bij Arsenal. Ik kijk heel vaak naar Engels voetbal. Als ik ooit voor Arsenal mag spelen zou dat heel mooi zijn. Ik wil ook nog wel een keer als toeschouwer naar een wedstrijd. Dat is er nu nog niet van gekomen. Misschien een keer als ik vrij ben met kerst. Arsenal heeft topaankopen gedaan met Aubameyang en Mkhitaryan, maar kan niet op tegen Manchester City. City is op dit moment de beste van Engeland en van de wereld.”



Wat vond je de leukste club waar je ooit hebt gespeeld?
“Bij elke club waar ik heb gespeeld heb ik wel iets moois meegemaakt. Zo heb ik bij PSV mijn debuut gemaakt, Sporting in Lissabon was mijn eerste buitenlandse avontuur en bij Vitesse en Utrecht heb ik de play-offs gewonnen. Ik heb veel mooie herinneringen aan mijn clubs. Ik kan daarom niet een club kiezen.”

Wat vind je van de club FC Utrecht?
“Een prachtige club. We hebben goede spelers, de supporters leven altijd heel erg mee tijdens de wedstrijden en de mensen bij de club zijn heel aardig. Ze maken altijd een praatje. Ik kende Sofyan Amrabat, die vorig jaar zomer van Utrecht naar Feyenoord ging, voordat ik hier kwam. Hij vertelde toen al dat Utrecht een hele fijne, mooie club is.”

Heb je veel stress voor de match?
“Nee, eigenlijk niet. Ik ben een van de meest relaxte voetballers voor een wedstrijd. Ik maak me niet snel druk. Ik voel geen spanning. Ik weet wat ik kan en wat de ploeg kan. Toen ik jong was had ik wel zenuwen. Zeker voor mijn debuut tegen PSV. Zodra je meer wedstrijden speelt merk je dat de zenuwen steeds meer verdwijnen."

Wat hoop je allemaal nog te bereiken in je voetbalcarrière?
“Dit seizoen wil ik de play-offs winnen met FC Utrecht en dan hopelijk met Marokko naar het WK. De bondscoach van Marokko is al een keer in Utrecht geweest. Hij houdt de Marokkaanse spelers in de Eredivisie goed in de gaten. Ik heb op jonge leeftijd al gedebuteerd voor Marokko en speelde mee op de Olympische Spelen in 2012 in Londen. Ik hoop op een mooie WK-zomer. En uiteindelijk misschien op een transfer naar een mooie nieuwe club.”

Wat is de mooiste goal die je ooit hebt gemaakt?
“Oehh, dat is lastig. Ik heb een paar mooie goals gemaakt. Bij PSV in de Europa League en bij Vitesse tegen PSV en Ajax. Ja, ik denk dat Ajax-uit, met Vitesse, de mooiste was: een kanonskogel onderkant lat. Ik zou nog weleens een goal willen maken als Maradona en dan bedoel ik die wereldberoemde solo tegen Engeland op het WK in 1986.”

Wat is het mooiste moment geweest in je carrière tot nu toe?
“De play-offs winnen met FC Utrecht, dat was vorig seizoen. We verloren de eerste wedstrijd in de finale tegen AZ met 3-0 en iedereen dacht dat het daarna over was. Maar we wonnen daarna thuis met 3-0 en versloegen AZ met penalty’s. Het was een bizarre middag in ons stadion Galgenwaard.”

Waarom ben je niet naar Ajax gegaan en vind je het jammer?
“Nou, ik twijfelde of januari het goede moment was om weg te gaan bij FC Utrecht. Ik heb toen met veel mensen gesproken en besloten het seizoen in Utrecht af te maken en mijn tijd hier goed af te sluiten. De kans bestaat dat ik komende zomer vertrek, maar waarnaartoe weet ik nog niet.”

Hoe reageerden je teamgenoten toen je een Ajax-shirt aantrok?
“Nou, Sean Klaiber maakte er een grapje over. Niet iedereen had het ook direct door. Er was wat gedoe over in de media, maar ik wilde gewoon graag het shirt van Hakim Ziyech. Hij is een goede vriend van mij. Ik vind het wel leuk om shirts te ruilen. Ik heb er al best veel. Zoals een van Jérémy Mathieu, die eerst bij Barcelona speelde en nu bij mijn oude club Sporting. En na een wedstrijd van Sporting heb ik mijn shirtje geruild met James Rodriguez. Hij speelde toen nog bij Porto. Nu zit hij bij Bayern München. Ik droeg als jonge jongen ook vaak voetbalshirts. Die van Ronaldinho het vaakst.”



Wie is jouw favoriete speler van FC Utrecht?
“Mijn favoriete speler is Yassin Ayoub. Hij is heel goed. Dat Yassine en transfer naar Feyenoord maakt vind ik heel mooi voor hem. Hij is klaar voor een stap hogerop en Yassin kan nog veel beter worden. Leuk dat Sofyan Amrabat vorig jaar zomer via Utrecht naar Feyenoord ging en nu Yassin diezelfde stap maakt. Sofyan en Yassin zijn allebei goede vrienden van mij. Utrecht is een mooie opstap naar een Nederlandse topclub als Feyenoord. Utrecht en Feyenoord zijn volksclubs met trouwe fans.”

Wat is je lievelingseten?
“Lasagne en couscous. Marmitta vind ik ook heel lekker. Dat is iets Marokkaans. Het is eigenlijk een groot bord met vlees, groenten en aardappelen.”

Als je met een andere speler van FC Utrecht naar FC Barcelona mag gaan, wie neem jij dan mee?
“Dan neem ik Bilal Ould-Chikh mee, aangezien Yassin al naar Feyenoord gaat. Ik wil geen problemen krijgen met de mensen bij Feyenoord, haha. Maar Bilal is ook een vriend van mij. Hij kan misschien wel mijn opvolger worden bij FC Utrecht als ik wegga. De mensen zien Bilal nu nog niet iedere week spelen, maar hij kan echt heel goed voetballen en tegenstanders passeren. We kenden elkaar al van voor Utrecht. We hebben namelijk samen gewoond in Lissabon. Bilal speelde bij Benfica en ik bij Sporting. We hoefden niet te koken. We hadden een kok die ons hielp.”
 




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <