Resultaten x
Binnenland

Steven Bergwijn: "PSV zit echt in mijn hart"

Ook in de mixed zone doet Steven Bergwijn wat hij dit seizoen en op de kampioensdag in het bijzonder al zo vaak deed: hij grijpt het logo op zijn shirt, tuit zijn lippen, en kust het embleem van PSV als ware het een blonde schone. “Tussen Ajax en mij zit geen liefde meer. Ik ben PSV'er.”
16-04-2018 09:23 door Geert Beckers

In tijden waarin liefde voor clubs aan inflatie onderhevig is, trouw uit de mode is, belooft Bergwijn plechtig: ook volgend seizoen speelt hij in Eindhoven. Ondanks aanzwellende belangstelling vanuit het buitenland. 

“PSV is zo'n mooie club. Die zit echt in mijn hart. Ik ben hier als jeugdspeler fantastisch opgevangen. En als je het dan tegen je oude club mag beslissen, in een wedstrijd waarover zoveel is gesproken, dat is heerlijk. Tussen Ajax en mij zit geen liefde meer. Ik ben PSV'er.”

Bij het ontwaken wist hij het eigenlijk al. Dit was de kampioensdag. “Ik had goed geslapen, werd wakker met een goed gevoel. Toen zei ik al: we worden kampioen. Bij de rest van het team overheerste dat gevoel ook. De sfeer was ontspannen. Er werd veel gelachen.”

Machtsvertoon

Dat PSV de enig overgebleven concurrent met overtuiging opzij zette geeft het kampioenschap, Bergwijns tweede, extra glans. Bergwijn: “Heel veel mensen hebben over ons gesproken. Maar iedereen heeft vandaag kunnen zien dat wij de beste zijn.” En dan, gevraagd om het kampioensseizoen in drie woorden te beschrijven: “Fantastisch, fantastisch, fantastisch.”

Het meest kijkt Bergwijn uit naar het programma dat hem maandagmiddag en -avond te wachten staa. “De huldiging, ik heb het al een keer meegemaakt, dat hele plein vol. Die platte kar. Dat is het mooiste dat er is.”Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 3 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <