Resultaten x
Binnenland

De drie langste schorsingen na een rode kaart op Nederlands profniveau

Michiel Kramer heeft het schikkingsvoorstel van zeven duels schorsing voor zijn overtreding op Alexander Büttner geaccepteerd. Sparta Rotterdam zal het seizoen zonder hem moeten afmaken. Zeven duels klinkt lang, maar Kramer blijft buiten de top drie met langste schorsingen na een rode kaart op Nederlands profniveau.
16-04-2018 17:29 door Cas Broxterman

Henk van Ramselaar, 30 maanden

De voetballer die absoluut de kroon spant wat betreft de lengte van een schorsing, is Henk van Ramselaar. Hij werd dertig maanden geschorst voor een overtreding op de scheidsrechter. In 1975 deelde de verdediger van SC Amersfoort een karatetrap uit aan de leidsman. Dat kwam hem op tweeënhalf jaar schorsing te staan.

Rachid Bouaouzan, 10 maanden

Niels Kokmeijer van Go Ahead Eagles liep een dubbele beenbreuk op toen Rachid Bouaouzan met een forse ingreep een einde aan zijn profvoetbalcarrière maakte. De tuchtcommissie van de KNVB was onverbiddelijk na het vergrijp van Bouaouzan: hij moest officieel tien maanden toekijken. De straf viel nog iets langer uit door de zomerstop die er tussendoor kwam.

Hans Kraay Jr., 15 duels

Voor Hans Kraay Junior was het maken van overtredingen een dingetje. Hij stond er zijn hele carrière om bekend. Zeker een overtreding op de scheidsrechter leverde hem zijn reputatie op. Aanvankelijk werd tegen hem 24 duels schorsingen geëist. Uiteindelijk was de uitspraak negen duels lager.

Na deze schorsingen volgen er vier die zich tien wedstrijden koest moest houden: het ging in dat geval om Henk Vos, Romano Sion, David Loggie en Winston Faerber. 

Voor vergrijpen buiten het veld werd eveneens zware straffen uitgedeeld. Neem de schorsing van twaalf maanden voor Maikel Aerts omdat hij verboden middelen gebruikte. Tamas Peto liep tegen een schorsing van tien duels aan omdat hij verdovende middelen had gebruikt. 

Voor Sparta Rotterdam is het ontbreken van Kramer in de eindfase van het seizoen een flinke domper. De spits pakte een rode kaart omdat hij na een ellenboogje van Büttner fel reageerde. Hij plantte zijn schoen in het gezicht van de Vitesse-verdediger. Scheidsrechter Blom bestrafte hem met een directe rode kaart.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 12 2018Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Besiktas gaat contract Ryan Babel verscheuren'
jukebox Laatste: De Jukebox: Richard Jensen (Roda JC Kerkrade)
boulevard Laatste: Mevrouw Rugani schittert op Kerstbal Juventus
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Niklas Tarvajärvi?
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Fortuna Sittard
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Adriana Pozueco
cultheld Laatste: Lord Bendtner: edelman in onderbroek
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <