Resultaten x
Binnenland

Ajax-publiekslieveling Nunnely: "Hoeveel schoppen ik kreeg? Veel!"

De publiekswissel in de eerste minuut van de extra speeltijd deed hem goed. Heel goed. Ché Nunnely was niet te houden voor defensie van NEC maandagavond en speelde een grote rol in de 1-0 zege van Jong Ajax. "We kunnen nu kampioen worden. Dat zou echt hartstikke mooi zijn."
16-04-2018 23:03 door Sander Berends

De 19-jarige vleugelspits had op Sportpark De Toekomst zijn brommer weer eens meegenomen. Ook al kwam de kampioenskandidaat uit Nijmegen, die in verliespunten aan kop ging in de Jupiler League, op bezoek. "Ik had juist erg veel zin in deze wedstrijd. Twee weken geleden lieten we zien dat we ze kunnen pakken. We hebben opnieuw gekeken naar de zwakke punten van NEC. Dan wisten we dat het weer zou gaan lukken. Het ging precies zoals we dat hadden voorzien," vertelde de jeugdinternational tegenover ELF Voetbal.

Nunnely was daarbij niet te houden. Hoeveel kilometers hij had gemaakt? Hij denkt na. Tegelijk verschijnt er een lach op zijn gezicht. "Nee, dat zou ik echt niet weten. In ieder geval heel veel. Mijn benen voelen nu ook extra zwaar. Maar als je wint en hiermee bovenaan komt, is dat geen enkel probleem."

Dennis Johnsen

In de 24e minuut verzorgde hij ook de assist bij het winnende doelpunt van Dennis Johnsen. Al viel die iets anders dan de Almeerder in Amsterdamse dienst had verwacht. "Mijn voorzet was inderdaad op Mateo Cassierra bedoeld. Het was goed om te zien dat Dennis mee was gelopen. Hij maakt het daarna prachtig af."

In de bewuste fase had Nunnely zijn tegenstander Calvin Verdonk al diverse keren op snelheid gepasseerd en ook na de winnende treffer liet hij de voormalige Feyenoorder alle hoeken van het veld zien. Ook al leidde dat regelmatig tot schoppen. "Ik moest diverse keren flink incasseren. Gelukkig heb ik er geen schade aan overgehouden." In de 69e minuut leek Verdonk zelfs met rood te moeten vertrekken na een charge op Nunnely, die alleen op doelman Joris Delle af kon gaan. "Ik kreeg een flinke beuk en dacht ook aan rood. Toen ik op de grond lag, zag ik dat de scheidsrechter geel trok. Ik begreep dat niet. Maar het had gelukkig geen invloed op het eindresultaat."

Na rust had Jong Ajax het zwaarder met haar Gelderse opponent. "In de eerste helft kregen we veel kansen. Hadden we ook op een grotere voorsprong kunnen of moeten staan. In de tweede helft werd het een strijd. We hielden daarin het hoofd boven water. Ik ben trots op de jongens. De zwakke punten van NEC hebben we uitstekend benut. We wisten dat er ruimte achter hun laatste linie zou vallen. En ook tussen hun middenveld en aanvallers. De aanvallers van NEC verdedigen nauwelijks mee terug. Van de ruimtes, daardoor vielen, moesten we zo goed mogelijk gebruik maken en dat hebben we gedaan."

Tijdens de wedstrijd wisselde Nunnely regelmatig van plek met linksbuiten Dennis Johnsen. "Dat doen we om het de verdedigers nog lastiger te maken. Ik geef een teken richting Dennis en dan weten we voldoende van elkaar. Dat werkte vandaag perfect."

Aflopend contract

Nunnely heeft een aflopend contract bij Ajax. "Ja, dat klopt. Maar er is sprake van dat ik ga verlengen. Ik ben in onderhandeling met de club en ik verwacht dat we daar wel uit gaan komen." Maar eerst gaat de blik op de competitie. "We hebben het in eigen hand. Nog twee mooie wedstrijden te gaan. Die moeten we ingaan zoals vandaag. Dan zijn we over anderhalve week kampioen. Dat zou echt fantastisch zijn."



Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 3 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <