Resultaten x
Binnenland

Ajax-talent Brian Brobbey: "Binnen twee jaar hoop ik in Ajax 1 te spelen"

Hij heeft benen als boomstammen, armen als staalkabels en schouders zo breed dat ze in verschillende tijdzones zitten. Brian Brobbey, spits van Ajax Onder 19 en Oranje Onder 17, is een krachtmens. Een krachtmens met een missie. “Over twee jaar hoop ik in het eerste van Ajax te spelen.”
16-05-2018 07:00 door Geert Beckers

Fruit en water: dat is de basis voor de indrukwekkende spieren van de zestienjarige spits. Iedere ochtend begint hij met een stuk fruit en een glas water. “En als ik dan op de club ben eet ik veel avocado's en groenten. En 's avonds broccoli met aardappels. Daar word je sterk van”, zegt Brobbey, die zich maandagavond met Oranje Onder 17 kwalificeerde voor de halve finale van het EK in Engeland.

In dat land, Engeland dus, valt de naam van Brobbey regelmatig. In transferrubrieken. De fysiek sterke aanvaller wordt veelvuldig in verband gebracht met buitenlandse clubs en zou zelfs de inzet zijn van een heuse strijd tussen Manchester United en Manchester City.

Over die belangstelling houdt hij zich op de vlakte. “Dat laat ik aan mijn zaakwaarnemer over. Maar ik sluit niets uit.”

In eigen land wordt Brobbey regelmatig vergeleken met een andere oersterke spits, Romelu Lukaku. “Ja dat hoor ik vaker. Ik ben gewoon de nieuwe Brian Brobbey, niet de nieuwe Lukaku. Ik kijk wel naar hem. Naar hoe hij ballen vasthoudt vooral, want daarin is Lukaku heel goed.” Nog meer inspiratie haalt de geboren Amsterdammer uit een clubgenoot. “Het liefst kijk ik naar Klaas-Jan Huntelaar. Hij is zó goed. Klaas-Jan kan perfect schieten met links én rechts. Na een training kwam hij een keer naar mij toe. Hij zei: 'Jij hoeft zeker niet veel krachttraining te doen hè?' Haha. Over twee jaar, als ik zeventien of achttien ben, hoop ik in het eerste van Ajax te spelen.”

BROERS

Als Brobbey het tegen die tijd inderdaad tot de Eredivisie heeft geschopt is de kans aanwezig dat hij daar familie tegenkomt. Liefst drie broers spelen profvoetbal: Samuel Brobbey (Almere City), Kevin Luckassen (Northampton Town) en Derrick Luckassen. Laatstgenoemde sleepte onlangs de eerste landstitel van de familie binnen. “Toen heb ik hem gefeliciteerd”, zegt Brobbey. “Dat vond ik wel netjes om te doen. Ik zei: 'Gefeliciteerd, over twee jaar sta ik er als kampioen', haha.”

 Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Paris Saint-Germain gaat contract Adrien Rabiot alsnog verlengen'
boulevard Laatste: Mevrouw Khedira shinet in heerlijk badpak
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Maceo Rigters?
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Sommige trainers hadden uitstekend gefunctioneerd als corrupte politie-agent"
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <