Resultaten x
Binnenland

Hoe Roy Castiens stage bij FC Utrecht in het water viel

Roy Castien was de absolute uitblinker dit seizoen bij Koninklijke HFC. De aanvallende middenvelder scoorde aan de lopende band en mocht zes weken geleden zelfs stagelopen bij FC Utrecht. Daar ging het mis, want Castien scheurde zijn voorste kruisband af op stage. Afgelopen woensdag is hij geopereerd.
15-05-2018 14:41 door Tim Beck

De operatie, waarbij een stuk van de patellapees is weggehaald om als nieuwe kruisband te fungeren, is goed verlopen en ook de pijn valt mee. Castien zal minimaal twee weken niets mogen doen. Dat zal een stuk lastiger voor hem worden dan de voorbije periode, want toen veranderde er weinig in zijn leven. “Ik was gelukkig niet afhankelijk van anderen de laatste weken, want ik kon gewoon alles”, vertelt hij tegen ELF Voetbal. “Ik kon zelfs hardlopen, want ik had nergens last van. De knie was alleen niet stabiel. In principe kun je ook zonder voorste kruisband voetballen, maar wie een beetje op niveau speelt wordt meestal toch geopereerd.”

Op het allerhoogste niveau voetballen is dan ook wat Castien wil. Des te teleurstellender het was dat hij juist geblesseerd raakte op stage bij een Eredivisieclub: FC Utrecht. “Het is moeilijk uit te leggen wat er precies gebeurde. Ik wilde een bal naar links tikken en hoorde ineens pats. Ik ging naar de grond, maar dacht dat het wel zou meevallen. Ik kon weliswaar niet zelfstandig van het veld lopen, maar had alleen een lichte steek in mijn knie. Na twee dagen zakte de pijn en voelde ik eigenlijk al niets meer.”

Eredivisie

Toch besluit Castien een dag later naar de dokter te gaan, die hem op zijn beurt doorverwijst naar het ziekenhuis voor een MRI-scan. “De dokter vertelde me dat het waarschijnlijk zou meevallen en ik niets had afgescheurd. Dat viel dus tegen. Dat kwam hard aan. Of ik iets kan zeggen over het niveau van FC Utrecht? Voor mijn gevoel was dat niet te hoog voor me. Het was een goede stap geweest. Ik denk dat ik me daar goed had kunnen ontwikkelen. Het is lastig te zeggen of ik de Eredivisie aan kan, maar zelf heb ik er vertrouwen in.”

FC Utrecht heeft de laatste weken meerdere keren van zich laten horen. “Ze vroegen hoe het met me ging en wanneer ik geopereerd zou worden. Het is erg positief dat ze met me meeleven. Met de spelers van de selectie had ik nog niet echt een band, want die gasten heb ik maar drie keer gezien. Ik heb nog niet gehoord wat de bedoeling is van de club na mijn blessure. Ik weet zelfs nog niet waar ik ga herstellen. Het zou kunnen dat ik geholpen word bij FC Utrecht, zodat ik wekelijks bekeken kan worden. Maar daar ga ik volgende week eens op mijn gemak naar kijken.”

In het duel met Barendrecht

Basisplaats

De Noord-Hollander geeft aan dat hij voor 95 procent zeker een stap hogerop had gemaakt als hij niet geblesseerd was geraakt. Er was in de winterstop al sprake van dat hij een transfer naar Telstar zou maken. Dat liep echter stuk. “Ik heb met vijftien doelpunten een goed seizoen gedraaid en heb me kunnen tonen aan profclubs. Het is natuurlijk niet voor niets geweest, maar het is toch een soort van weggegooid jaar op deze manier. Maar ik geef niet op, want profvoetbal blijft het doel.”

De pas twintigjarige middenvelder kan het nodige zelfvertrouwen niet ontzegd worden, want voor dit seizoen kende haast niemand hem in de Tweede Divisie. “Ik kreeg vorig jaar geen kans van de trainer. Ik mocht twee keer invallen en had één keer een basisplek. Ik heb toen zelfs nog te horen gekregen dat ik verbannen zou worden naar het tweede. Dat is toch nog omgedraaid en ik denk dat ik bewezen heb dat het terecht is geweest.”Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Paris Saint-Germain gaat contract Adrien Rabiot alsnog verlengen'
boulevard Laatste: Mevrouw Khedira shinet in heerlijk badpak
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Maceo Rigters?
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Sommige trainers hadden uitstekend gefunctioneerd als corrupte politie-agent"
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <