Resultaten x
Binnenland

Zo zorgt Brahim Darri ervoor dat hij vaak onder de aandacht komt

Voor voetbalfans die het niet zo hebben op spelers die zich in het rapwereldje mengen, wees niet bang: het couplet van Brahim Darri op het nieuwe nummer van Ali B is zo slecht nog niet. De aanvaller zorgt er op zijn eigen manier altijd wel voor dat hij onder de aandacht blijft.
16-05-2018 12:15 door Cas Broxterman

Neem die keer dat de media repten van een Brahim Darri die in de voetsporen zou gaan treden van Peter Bosz. Darri stapte in de winter van 2014 op 2015 over van Vitesse naar Heracles Almelo. Een jaar later meldde de net 21-jarige buitenspeler dat hij het wel ziet zitten om trainer te worden. Hij was met zijn eerste avontuur begonnen bij APWC uit zijn geboorteplaats Amersfoort.

Darri trainde er de A1. Heracles Almelo liet de combinatie van voetballen en training geven in eerste instantie toe, maar wenste niet veel later dat de speler zich zou vestigen in Almelo. Dat maakte het lastig om elke keer heen en weer te reizen tussen Amersfoort. Hij nam afscheid bij APWC.

In de winter van 2017 op 2018 kwam Darri in opspraak bij Heracles Almelo vanwege 'ontoelaatbaar gedrag'. De club legde de inmiddels 23-jarige Amersfoorter een disciplinaire schorsing op. "De aanvaller vertoonde vanochtend tijdens de training ontoelaatbaar gedrag en is tot en met de wedstrijd tegen Willem II van 10 februari uit de selectie gezet", meldde Heracles op 30 januari via de officiële kanalen.

Darri kende in Almelo een wisselvallig seizoen waarin hij door blessures niet in zijn beste vorm kon komen. Hij moest zich voornamelijk vermaken met reserverollen, vooral tegen het einde van het seizoen. Desondanks leverde hij vier assists af en scoorde hij één goal. Zijn contract loopt volgend seizoen af.

Twee jaar geleden verscheen er al eens een video van straatvoetballer Soufiane Touzani waarin Brahim Darri in de auto een voorproefje gaf van zijn rapvaardigheden. In de video verscheen ook onder meer frontman Emms van de Rotterdamse rapgroep Broederliefde. Veel van zijn muzikale kwaliteiten hoorden we tot nu toe niet van Darri. Tot deze week.

Rapper Ali B bracht op zijn eigen label Trifecta een nummer uit genaamd 'Amsterdam Marakkech'. Daarvoor werkt hij samen met Ahmed Chawki, Soufiane Eddyani en... Brahim Darri. De aanvaller speelt ook in de videoclip. De tijd lijkt rijp voor een nieuwe doorbraak van de rappende voetballer die ooit trainer wil worden.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 12 2018Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Besiktas gaat contract Ryan Babel verscheuren'
jukebox Laatste: De Jukebox: Richard Jensen (Roda JC Kerkrade)
boulevard Laatste: Mevrouw Rugani schittert op Kerstbal Juventus
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Niklas Tarvajärvi?
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Fortuna Sittard
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Adriana Pozueco
cultheld Laatste: Lord Bendtner: edelman in onderbroek
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <