Resultaten x
Binnenland

Hoe de aanvoerder van PSG onder 19 niet wist te slagen in Alkmaar

Toen Alec Georgen in de winterstop naar AZ werd gehaald, leek de club een veelbelovend talent met potentie voor het eerste elftal binnen te hebben. Die belofte maakte de toenmalige aanvoerder van Paris Saint-Germain onder 19 niet waar.
16-05-2018 16:45 door Cas Broxterman

Georgen speelde in de eerste seizoenshelft nog in de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain. Hij was er aanvoerder van de Onder 19-ploeg, waarmee hij onder meer tegen Ajax speelde in de Youth League. Ondanks een mooie rol bij dat team was hij toen aan een stap hogerop. Bij Jong AZ maakte hij zijn basisdebuut in het betaald voetbal. PSG-coach Unai Emery deed één keer een beroep op hem: als invaller in het bekerduel met Girondins de Bordeaux van 24 januari 2017.

Fysieke gesteldheid

AZ had er wel oren naar om het talent van PSG een kans te geven op het hoogste niveau. Fransen mogen er dan om bekend staan dat ze hardleers zijn wat andere talen betreft, Georgen sprak vloeiend Engels. Hij zou zich prima thuis gaan voelen in Alkmaar, was de verwachting. Uiteindelijk waren er binnen het veld ook meer problemen dan erbuiten. Met name doordat zijn fysieke gesteldheid hem in de steek liet.

Aan het einde van dit eredivisieseizoen is de balans van Georgen mager. Hij blikt terug op vier wedstrijden, nota bene in de Jupiler League. Bij Jong AZ begon hij nog wel veelbelovend, maar een vervelende achillespeesblessure veranderde alles. Sindsdien zat hij nog maar één keer bij de wedstrijdselectie. Dat was op de laatste wedstrijddag tegen De Graafschap (2-2 gelijkspel). Hij heeft nooit bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal gezeten.

Reservebank

De één z'n dood is de ander z'n brood; Joerie Church zat dit seizoen namelijk wél voor het eerst op de reservebank bij AZ 1. De 20-jarige rechtsback veroverde een vaste stek bij Jong AZ. Nadat hij een sterke periode ook nog bekroonde met een doelpunt in de Jupiler League, volgde een beloning tegen Vitesse. Hij leek in die wedstrijd te gaan debuteren, maar werd geslachtofferd nadat de wedstrijd tegen de Arnhemmers dreigde om te slaan. Het werd 4-3 voor AZ.

Georgen werkte in die periode aan zijn herstel. Naar verwachting begint hij de voorbereiding op het volgende seizoen weer in Parijs. Al sloot de vader van het talent in de Franse media niet uit dat Georgen ook komend seizoen in Alkmaar wordt omgebracht. Waarom niet, stelde Georgen senior, want hij heeft het er prima naar zijn zin gehad. 

AZ heeft geen optie tot koop in het contract van Georgen bedongen. Dan zouden er dus nieuwe onderhandelingen moeten worden gestart. Nu rechtsback Ricardo van Rhijn, stand-in bij het eerste voor Jonas Svensson, terugkeert naar Club Brugge, komt er wel weer een plek vrij. Maar eerlijk is eerlijk: Georgen heeft de clubleiding weinig reden gegeven om die onderhandelingen op te starten.Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Kane of Firmino gaat Suárez opvolgen bij FC Barcelona'
quiz Laatste: Wat weet je van de topper tussen PSV en Ajax?
boulevard Laatste: Colombiaans naaktmodel steunt Real Madrid
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Er woedde een burgeroorlog bij de Nederlandse topclub waar ik speelde"
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Annelie Alpert
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Oliver Kahn?
cultheld Laatste: Martin Drent: net zozeer Drent als Groninger
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <