Resultaten x
Binnenland

"Het gaat zaterdagavond kolken in Galgenwaard, op z'n Utregs"

Vitesse en FC Utrecht maken zich op voor de return in de finale van de play-offs om Europees voetbal. De Arnhemmers wonnen de heenwedstrijd in GelreDome (3-2). Na afloop was er commotie op het veld met duw- en trekwerk tussen meerdere spelers van Vitesse en FC Utrecht. Vitesse-spits Tim Matavz en FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen hadden tijdens de wedstrijd enkele aanvaringen. Ze kijken uit naar zaterdagavond. "Emotie hoort bij een echte finale."
17-05-2018 11:00 door Guus Hetterscheid

Een lach op het bebaarde gezicht van Tim Matavz volgt na een diepe zucht. Het is een kwartier na de zege van Vitesse op FC Utrecht . In de catacomben van GelreDome leunt de Sloveen tegen een muur. "Ja, het was een heel intense wedstrijd... Dat krijg je aan het einde van het seizoen. Dan vallen de beslissingen en gooit iedereen de laatste restjes energie in de strijd", vertelt Matavz, die dinsdag niet scoorde, tegen ELF Voetbal.

Wanneer spits uit Slovenië opzij kijkt ziet hij Willem Janssen aan de andere kant van de gang tegen een muur leunen. Ze knikken kort met de hoofden in elkaars richting. "Het was een wedstrijd vol emotie. Ook tussen ons twee", aldus Matavz. "Maar na de wedstrijd hebben we de handen geschud. Bij andere spelers liepen de gemoederen nog even op. Ik weet niet precies wat er gebeurde na het laatste fluitsignaal, maar die emotie hoort ook bij een echte finale."

Beter én fitter

Janssen legt even later uit dat hij verwacht dat FC Utrecht de klus zaterdagavond gaat klaren in Galgenwaard en een ticket voor de Europa League pakt. "Toen we na de wedstrijd in de kleedkamer kwam merkte ik gelijk dat iedereen zo veel zin heeft in de return. Er was eigenlijk geen teleurstelling, maar vooral het gevoel dat we veel beter én fitter waren. Vitesse scoorde voor mijn gevoel drie keer vanuit het niets. Ze zitten in een fase waarin hun rendement heel hoog is uit de kansen die ze krijgen."

"Vitesse heeft een voorsprong, maar we kunnen niet wachten om zaterdag d'r op en d'r over te gaan. Het vuurtje is wel aardig opgestookt voor de finale. Het gaat kolken in Galgenwaard, op z'n Utregs. We voelen dat er veel meer in zit voor ons. Het is aan ons om op het juiste moment te pieken. We missen Sean Klaiber en Rico Strieder door schorsingen, maar aan de andere kant mist Vitesse zaterdag Mason Mount. Hij scoorde vaak in de laatste weken, dus voor ons allemaal maar goed dat hij ontbreekt."Zakaria Labyad

Matavz denkt dat Vitesse ook zonder uitblinker Mount kan overleven in Utrecht. "Natuurlijk is Mason heel belangrijk voor ons geweest dit seizoen, maar we hebben meer jongens die goals kunnen maken. Ik hoop ook mijn steentje bij te dragen in de return. Ik ben wel redelijk tevreden over hoe ik het dit seizoen heb gedaan. In de afgelopen jaren heb ik niet heel gespeeld bij mijn clubs in Duitsland en Italië. Bij Vitesse kreeg ik weer het vertrouwen terug en heb ik mezelf herontdekt. Ik voel me nu thuis bij Vitesse. Hopelijk kunnen we dit seizoen afsluiten met een ticket voor de Europa League en daarna met een goed gevoel op vakantie. We weten dat FC Utrecht vol gas gaat geven komende zaterdag. Ze hebben een goede aanval. We moeten vooral Zakaria Labyad in de gaten houden. Ik ken hem nog goed van PSV."

Labyad, die maandag een contract tekende bij Ajax, scoorde dinsdagavond als invaller bij FC Utrecht tegen zijn ex-club Vitesse. "Zakaria heeft al vaak zijn waarde bewezen voor ons. We zijn blij dat we hem nog even hebben", zegt Janssen. "Toen hij inviel zag je ook direct zijn kwaliteiten. Hij is een echte killer met afronden. Zakaria kwam vorig jaar winter bij ons binnen en heeft het fantastisch gedaan. Hij was een groot talent en is na wat omzwervingen echt volwassen geworden bij ons. Nu levert Zakaria Utrecht veel geld op. Daar mogen we trots op zijn. Hopelijk kan Zakaria nog een keer schitteren voor ons."Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 3 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <