Laatste nieuws
00.35Kylian Mbappé laat van zich horen na enorme klap voor Fransen: ‘We zijn allemaal bij je’
00.11PSV bereidt zich voor op landstitel
00.05Wedstrijd onder leiding van Dennis Higler
00.05Aston Villa loopt zich stuk op Olympiakos, Fiorentina pas laat langs Brugge
00.00Leverkusen op rand van Europa League-finale, Marseille en Atalanta in evenwicht

Gisteren

23.55Zo liggen de Europese kaarten in Engeland: Slot naar de Champions League
23.55Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
23.50Kees Kwakman voorziet ‘zeer groot probleem’ tijdens finale Conference League
23.50Chelsea is thuis Spurs de baas en houdt hoop op Europees voetbal
23.47Miljoen met crowdfunding komt steeds dichterbij: 'Ongelofelijk, Vitesse leeft!'
23.40Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
23.40El Ghazi brengt absolute sterren bijeen in benefietwedstrijd voor Gaza
23.40Crowdfunding Vitesse passeert grens van 800.000 euro; ook Coley Parry zelf doet duit in het zakje
23.35Frimpong lacht om Oranje-suggestie: 'Moet de bondscoach maar beslissen'
23.29Uitverkochte Skiete Willy Podcast wederom groot succes
23.20Amsterdamse hoop slinkt: Villa onderuit in eigen huis, ook Club Brugge verliest
23.15Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
23.10Blunder Karsdorp brengt Frimpong in droomseizoen Leverkusen dicht bij finale Europa League
23.06Ontsnappingsroute: op deze manier kan Ajax alsnog naar groepsfase Europa League
23.05Halve finales Conference League: tiental Club Brugge met Bjorn Meijer in slotfase onderuit, pijnlijke nederlaag Aston Villa
23.00Tottenham verliest tweede Londense derby in een week en lijkt kansloos voor vierde plek
23.00Club Brugge houdt kans op finale, Olympiakos na stunt op weg naar Athene
22.55Fout van Karsdorp leidt nederlaag Roma tegen Leverkusen in
22.55Scamacca in rijtje met Rossi, Balotelli en Immobile
22.55Nederlands getint Atalanta houdt dankzij goal voormalig PEC-spits zicht op Europese finale
22.55Blunder Karsdorp zet Leverkusen op goede spoor, Atalanta wacht spannende return
22.54Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
22.54Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
22.45'Ten Hag lijkt klaar met Antony: United wil tot 70 miljoen betalen voor Olise'
22.37El Ghazi verzamelt Nederlandse sterren voor benefietwedstrijd voor Gaza
22.37VI Live: Olympiakos scoort vier keer op Villa Park, Leverkusen op rozen
22.35Chelsea zegeviert in Londense derby ondanks ingreep vliegensvlugge Van de Ven
22.33Tottenham Hotspur bewijst status als favoriete tegenstander voor Chelsea
22.26Na precies acht jaar zit Chelsea Tottenham opnieuw behoorlijk dwars
22.21VI Live: Olympiakos maakt derde doelpunt op bezoek bij Aston Villa
Resultaten x
Binnenland

Gorgi Hristov: 'Jack de Gier is juiste persoon bij NEC'

Net na de millenniumwisseling vormde hij met Jack de Gier een levensgevaarlijk spitsenduo. Gorgi Hristov volgt NEC nog steeds op de voet en is blij met het nieuws dat zijn maatje komend seizoen de nieuwe trainer wordt. “NEC had geen betere keuze kunnen maken.”
01-06-2018 13:30 door Sander Berends

“Ik was very happy toen ik het nieuws afgelopen week hoorde. Blij voor de club, voor de supporters, blij voor Jack zelf. Hij is de juiste persoon om NEC uit deze moeilijke tijden te halen. Ik wens hem veel succes”, vertelt de 42-jarige voormalige spits tegenover ELF Voetbal vanuit de Macedonische hoofdstad Skopje.

“NEC is nog steeds my club. Ik heb er drie prachtige jaren gehad. Ik volg alles rond de club nog. Op de televisie in Macedonië kan ik helaas geen beelden bekijken van de Eerste Divisie, maar via internet en YouTube lees en zie ik zoveel als ik kan. Nijmegen is my second home. Of eigenlijk Beuningen, daar heb ik vijf jaar gewoond. Vanuit daar reisde ik ook naar FC Den Bosch en PEC Zwolle, toen ik daar in totaal nog twee jaar voetbalde.”

Oud NEC

Twee jaar geleden was Hristov voor het laatst in Nijmegen. “Ik kreeg een uitnodiging om mee te spelen met Oud NEC. Dat was voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Helaas had mijn vliegtuig vertraging. Met de auto moest ik met mijn vrouw en twee zoontjes nog vanuit Duitsland naar Nijmegen komen. Dat schoot niet op. Toen ik arriveerde, begon de tweede helft. Meespelen ging niet meer. Ik heb daarna wel de wedstrijd bekeken. NEC won met 2-0. In de tussentijd veel bijgepraat met oud-ploeggenoten Dennis Gentenaar, Jack de Gier, Arjan Ebbinge en Peter Wisgerhof. In september wil ik weer komen om een wedstrijd te bezoeken.”

“Ik baalde ervan dat ik een jaar eerder niet aanwezig kon zijn bij de testimonial van Dennis. Dat was augustus en toen speelden we net voorronde Europa League. Toen kon ik niet weg.” Sinds een jaar is Hristov coördinator van de jeugdopleiding van FK Vardar Skopje. “De voorgaande vijf seizoenen werkte ik in de jeugdopleiding van Metalurg Skopje. Vardar is drie jaar geleden gekocht door een Rus. Hij heeft grootste plannen. Hij liet direct een nieuw jeugdcomplex bouwen en zorgde ervoor dat alle faciliteiten rond de club in orde waren. Afgelopen jaar plaatste de club zich voor de eerste keer voor de poulefase van de Europa League en speelde het tegen Zenit St. Petersburg, Real Sociedad en Rosenborg BK. Een mooie uitdaging om hier nu bij betrokken te zijn.”

Hristov beschikt over het UEFA Pro License diploma. “Die heb ik drie jaar geleden behaald. Ik volgde cursussen in Skopje, maar ook in bijvoorbeeld het Zwitserse Nyon. In Macedonië is zo’n papiertje nodig om jeugdcoördinator zijn. Bij Vardar spelen vierhonderd kinderen in de jeugdopleiding. Ik ben verantwoordelijk voor de leeftijdscategorie zes tot en met twaalf jaar. Dat zijn acht teams. I enjoy it. Over enkele jaren willen we met veel zelf opgeleide jongens in het eerste elftal gaan spelen.”

Panini-plaatjes

Ook zijn oudste zoon maakt deel uit van de academie van Vardar. “Hij is nu zeven jaar en speelt in de jongste lichting. In tegenstelling tot mij is hij linksbenig. Het is nog te vroeg om in te schatten hoe ver hij zal komen. In de jongste lichtingen wordt er ook nog niet met posities gespeeld. Pas de lichting daarna word je verdediger of juist aanvaller. We zullen zien. Hij is wel erg enthousiast. Samen verzamelen we nu ook Panini-plaatjes voor het boek van het WK 2018. Elk pakje maken we met spanning open. Nog 29 en we hebben ons boek vol. Mijn jongste zoon van vier jaar lijkt het ook allemaal leuk te vinden.”

Bijna elke dag is Hristov bij Vardar te vinden. “Nu vaak al vroeg. Van mei tot en met oktober loopt de temperatuur in Macedonië elke dag op tot minstens 25 graden. We trainen daardoor extra vroeg en daarna pas weer laat op de dag. Komend weekend staan voor veel jeugdteams finales op het programma. Daarna gaan de meeste ploegen naar het buitenland voor toernooien. Kroatië, Servië en een team zelfs naar de Zwarte Zee in Bulgarije. Vanaf 1 juli heb ik vakantie. We gaan nu opnieuw naar de Griekse kust.”

Leicester City

Afgelopen jaar bezocht hij ook twee keer Engeland. “Rond Kerstmis liep ik als gastcoach mee in de jeugdopleiding van Leicester City. Vorige maand was ik bij Barnsley, waar NEC me vandaan plukte. Ik maakte de laatste wedstrijd van het seizoen mee, waarin ze helaas degradeerden van de League One naar de League Two. Daar heb ik ook nog steeds contacten, maar die bij NEC zijn warmer.”

Het gesprek loopt nog één keer richting Jack de Gier. “Wat me het eerste binnenschiet is onze start van het seizoen 2000/01. Ik scoorde eerst op woensdag drie keer uit tegen FC Groningen (4-4, red.) en maakte daarna op zondag een hattrick tegen Vitesse (4-1, red.). Supporters spreken me daar nog steeds over aan. De samenwerking met Jack was top. Met zijn mentaliteit, zijn temperament en karakter zou ik niet weten welke trainer op dit moment beter bij NEC past dan Jack. Ik duim voor hem dat hij het goed doet. En mocht hij nog iemand zoeken... I am always ready to help NEC. Ook al moet ik te voet van Skopje naar Nijmegen, dat heb ik voor de club over.”




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <