Resultaten x
Binnenland

Hoe zag de wereld er vier jaar geleden uit?

Wij bij ELF Voetbal zijn niet zulke fans van #ThrowbackThursday. Vaak is er niet zoveel boeiends aan een foto van vroeger. Voor de start van een WK maken we daar graag een uitzondering voor. Vier jaar is per slot van rekening een flink stuk van een mensenleven. Daarom bij dezen de vraag, hoe zag de (voetbal)wereld er vier jaar geleden uit?
14-06-2018 09:58 door Jan Willem Spaans

Ajax pakte nog prijzen

Ze waren zelfs een beetje chagrijnig over de manier waarop hun club de vierde landstitel op rij binnenhaalde. Op bezoek bij Heracles bezondigde de club zich aan een ordinaire salonremise, om vervolgens ook NEC het puntje te gunnen waarmee de Nijmeegse club hun executie nog even uitstelde. Die dilemma’s zouden nu luxe zijn: de Amsterdammers wonnen tussen het vorige WK en de eindronde die deze zomer plaatsvindt helemaal niks.

FC Dordrecht promoveerde naar de Eredivisie

Wie dacht dat FC Emmen al een bizarre nieuwkomer was, zou eens naar FC Dordrecht moeten kijken. Marco Boogers had aan de Krommedijk wel vaker een sterke selectie samengesteld met de weinige kwartjes die hij had, maar promotie naar de Eredivisie had niemand aan zien komen. Dordrecht versloeg VVV-Venlo en regiogenoot Sparta en belandde voor het eerst sinds de jaren ’90 weer tussen de grote jongens. Dat zou maar bij één seizoen blijven, maar ze hebben zich in elk geval vermaakt.

Vitesse was winterkampioen en speelde champagnevoetbal

Vitesse was onder een zekere Peter Bosz bezig om in te lossen wat Merab Jordania voor de Arnhemmers had gewild toen hij de club had overgenomen. De Arnhemmers waren halfweg de competitie de trotse leider en lieten onderweg bij vlagen fenomenaal voetbal zien. De 2-6 overwinning en bijbehorende voetbaldemonstratie bij PSV leidde zelfs tot vertederende beelden van de Eindhovense karde kern die de aanhang troostte. Vitesse kon na de winterstop niet op dezelfde voet verder gaan en haalde geeneens Europees voetbal.

Nico & Vinz domineerden hitlijsten

Ook vier jaar geleden was de zomer goed voor de gebruikelijke ontspannen deuntjes. Toen Brazilië en Kroatië de bal aan het rollen brachten stond Am I Wrong van het Noorse one-hit duo Nico & Vinz bovenaan in de Nederlandse top-40. Verder? Calvin Harris met Summer, Afrojack met Ten Feet Tall en Clean Bandit met Rather Be. Oja, en Home van Dotan. Zo lang geleden is 2014, we luisterden nog Dotan. Waren het betere plaatjes dan One Kiss van Dua Lipa? Als het aan ons ligt…

De Partij van de Arbeid was nog een serieuze speler

Totdat de gruwelijke ramp met de MH17 daar op brute wijze verandering in bracht, was de zomer van 2014 een redelijk rustige voor wie niet naar Griekenland op vakantie hoefde. Mark Rutte en zijn VVD waren aan hun tweede kabinet bezig, met de Partij van de Arbeid als partner in crime. De twee partijen hadden bij de voorgaande verkiezingen ongeveer evenveel stemmen gekregen. Afgelopen jaar werden de sociaaldemocraten weggevaagd.

 Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 3 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <