Resultaten x
Binnenland

Ontmoet Team VVCS, vol transfervrije spelers

Bij het maken van onze Nationale Voetbalgids valt op hoeveel spelers vertrekken zonder dat al een nieuwe werkgever bekend is, en hoeveel ploegen vooral in de Eerste Divisie nog altijd met een flinterdunne selectie werken. Voor allebei die problemen bestaat Team VVCS, een selectie met transfervrije spelers die op zoek zijn naar een club. Een greep uit de selectie.
10-07-2018 10:30 door Jan Willem Spaans

Doelman: Renze Fij

Vorig seizoen goed voor veertien keepbeurten bij FC Dordrecht, waarin het hem één keer lukte om de nul te houden. Verloor in het najaar zijn plek onder de Dordtse lat, waardoor de sluitpost uit Enschede nu een nieuwe werkgever zoekt.

Verdediger: Mawouna Amevor

Ook de Togoleze stopper is nog op zoek, ondanks een schat aan ervaring op de twee hoogste niveaus in Nederland en zelfs bij het Engelse Notts County. Net als Fij was de Krommedijk de laatste plek waar hij onder contract stond, eerder speelde hij ook voor Go Ahead Eagles.

Verdediger: Mats Grotenbreg

Het wilde niet helemaal lukken voor de jongeling bij TOP Oss, ondanks een heel aardig aantal speelminuten. Het jeugdproduct van Vitesse heeft in ieder geval zijn leeftijd mee: wie er nog een verdediger met groeipotentie zoekt weet waar hij zoeken moet.

Verdediger: Guy Ramos

Ook Ramos, die ongemerkt al 33 jaar geworden is, heeft een Eredivisieverleden met onder meer FC Dordrecht. Zocht zijn heil in Zwitserland en kwam sindsdien niet meer aan de bak: langs deze weg hoopt de Kaapverdiaans international duidelijk te maken dat hij nog altijd op zoek is.

Verdediger: Jesse Edge

Van alles dat je over Jesse Edge kan zeggen is een gebrek aan motivatie er geen van. De Nieuw-Zeelander verliet huis en haard om zijn geluk in het voetbal te beproeven en kwam zodoende bij Achilles ’29 terecht. In Groesbeek lag zijn toekomst niet: nu kijken waar wel.

Middenvelder: Abdel Metalsi

Één van de meer exotische namen in de huidige lijst. De in Utrecht geboren middenvelder kennen we in Nederland van zijn tijd bij Almere City. Afgelopen seizoen beproefde hij zijn geluk in zijn tweede thuisland, Bosnië-Herzegovina. Daar speelde hij voor FK Mladost in de hoogste afdeling van zijn land, maar nu wil de voormalig jeugdinternational voor Bosnië weer in Nederland aan ’t werk.

Middenvelder: Nassim Amaarouk

Maakte vorig seizoen in de voorbereiding zoveel indruk dat Helmond Sport hem een contract aanbood. Daarna ging het bergafwaarts: Amaarouk was al gauw weer verdwenen uit Brabant. Hij heeft sindsdien individueel getraind en zegt te mikken op een club in de Eerste of Tweede Divisie.

Aanvaller: Berry Powel

Ongetwijfeld de bekendste speler in de huidige selectie van team VVCS. Powel heeft een schat aan ervaring in het vaderlandse betaalde voetbal, maar is al sinds 2014 niet meer in het profvoetbal actief. Op 38-jarige leeftijd hoopt hij via VVCS nog een mooie uitdaging te vinden.

Aanvaller: Guyon Philips

Speelde betaald voetbal bij vier verschillende clubs, het meest recentelijk een kortstondige rentree bij FC Oss. In het Frans Heesen Stadion was zijn aanwezigheid niet langer gevraagd, dus slaat de lange Arnhemmer zijn vleugels uit. Als er een club een aanspeelpunt zoekt hebben ze in Philips een goede optie.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 2 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Ajax - Real Madrid
transfergeruchten Laatste: 'FC Groningen ziet Mimoun Mahi naar Zwitserse Super League vertrekken'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <