Laatste nieuws
19.00'Dani Alves viert eerste dagen op vrije voeten met feestje tot 5 uur 's ochtends'
18.57Feyenoord strikt partner uit Qatar voor miljoenendeal
18.48Nieuws uit Italië: Ajax komt uit bij voormalig PSV-target voor verdedigende impuls
18.44Köcku in genade aangenomen bij Schmidt: ‘Dit is nooit zijn intentie geweest’
18.43Mauro maakt zich geen zorgen bij PSV: 'Gaan daar later dit voorjaar naar kijken'
18.41Kökçü keert na kritisch interview terug in wedstrijdselectie Benfica
18.37'Manchester United hoort vraagprijs voor twee transferdoelwitten'
18.34Hoeness: 'Het wordt moeilijk, zo niet onmogelijk om Alonso te halen'
18.22Alblas stopt na nieuwe kruisbandblessure: 'Zullen het nooit weten'
18.22Kökcü en Schmidt sluiten vrede: 'Niet zijn intentie om ruis te veroorzaken'
18.22Ervaren FC Utrecht-back staat voor vertrek na aantrekken Horemans
18.11Eredivisionist (29) scheurt kruisband voor de derde keer en beëindigt carrière
18.05Wilde John van ’t Schip zelf wel stoppen, en waarom is haast geboden voor Ajax? Vier vragen en antwoorden
18.02Van 't Schip over motivatie spelers: 'Willen zich laten zien om transfer te maken'
17.59Schouten onthult rituelen op een wedstrijddag: 'Dat doe ik al jaren'
17.53‘Ajax houdt PSV-target Debast in de gaten, maar geniet stevige concurrentie’
17.44Excelsior-doelman Alblas (29) stopt na derde zware blessure
17.43Oud-ploeggenoot pakt Robinho en Dani Alves aan: ‘Als het mijn dochter was...’
17.38Manchester United stuurt afgezanten naar Real Madrid voor gesprekken over spits
17.38'Manchester United meldt zich in Madrid voor verrassende zomertransfer'
17.35Messi doet boekje open over toekomst: 'Dan zal ik zelf de knoop doorhakken'
17.23Advies voor Vinícius: 'Opstootjes zijn er altijd, daar moet je boven staan'
17.23Parejo voorziet veelbesproken Vinícius van advies: 'Daar moet je boven staan'
17.23Elfrink: ‘Sergiño Dest kan absolute grootverdiener worden bij PSV’
17.17VP-voetbalkantine: 'Zonder Henderson maakt Ajax geen kans in de klassieker'
17.12Tonali opnieuw in de problemen: Newcastle blijft middenvelder desondanks steunen
17.07'Bayern ziet voormalig Man United-coach als beste alternatief voor Alonso'
16.53'Ajax-flop in beeld bij AS Roma: Italianen bereiden zich voor op vertrek Lukaku'
16.53FC Den Bosch-investeerders houden het voor gezien: Amerikanen trekken zich terug
16.48Oosting baalt van situatie Brenet: 'Veel mensen zullen het niet verwachten...'
16.43Dyche snapt Southgate niet en heeft update over Danjuma
16.36Sandro Tonali moet vrezen voor nog langere schorsing nadat hij ook gokte als speler van Newcastle United
16.35Bayern ziet in voormalig trainer Man United beste alternatief voor Xabi Alonso
16.24MVV voorkomt transfervrij vertrek tweetal: 'Kapitaal staat op het veld'
16.22Pak 50x je inzet als PSV zaterdag wint op bezoek bij NEC!
Resultaten x
Binnenland

Maak kennis met de aanstormende talenten van Feyenoord

Tijden waarin de KNVB de Rinus Michels Award voor de beste opleiding met de ogen dicht naar Rotterdam stuurde zijn voorbij. De laatste vier jaren gingen Ajax en AZ er ieder twee keer mee aan de haal. Toch leeft de hoop op de aanwas van vers toptalent volop bij Feyenoord. En terecht, zo tonen deze zeven talenten.
19-07-2018 10:00 door Redactie ELF Voetbal

NOAH LEWIS

23 augustus 2000
Centrale verdediger

Maak een mal voor de ideale moderne centrumverdediger, houd Noah Lewis ernaast en je zult zien dat mal en man perfect aansluiten. De zeventienjarige stopper is lang (1,90 meter), beresterk, en razendsnel. Een liefhebber van het verdedigingsvak. Te goed voor zijn leeftijdsgenoten van Feyenoord Onder 19, vindt Martin van Geel. De technisch directeur van Feyenoord gaf bij het ondertekenen van Lewis’ eerste profcontract in juni aan dat zijn groeibriljant wordt doorgeschoven naar Feyenoord 2. Als laatste trede richting het grote werk. Dat grote werk is Feyenoord 1, een droom die Lewis al van kleins af aan met zich meedraagt. Eerst als jeugdspeler van Almere City, sinds de C-jeugd in Rotterdam, met het einddoel ook letterlijk in zicht.



JOEY KOOREVAAR

22 februari 2001
Keeper

Liefst drie keer stapte Joey Koorevaar op het door Oranje gewonnen EK Onder 17 als grote winnaar uit een strafschoppenserie. De penaltykiller van Slikkerveer toonde in Engeland nog maar eens zijn grote specialiteit. Zijn devies? “Een kwestie van gokken, goed kijken en duiken!” En uiteraard een gezond stukje psychologische oorlogsvoering. Zo wist de Italiaan Edoardo Vergani niet waar hij het zoeken moest toen hij het strafschopgebied binnenliep om zijn penalty te nemen. Op de stip stond Koorevaar hem op te wachten. “Die jongen durfde mij niet eens aan te kijken. Hij keek alleen maar naar de grond.” Niet veel later stopte de doelman de slappe inzet. “Toen wist ik wel: het cuppie is voor ons!” Koorevaar is een van de vele goede keepers in de jeugdopleiding van Feyenoord. Tien jaar geleden kwam hij over van SV Slikkerveer uit Ridderkerk. De doelman van Feyenoord Onder 17 wordt deze zomer doorgeschoven naar Onder 19. Hij is nog niet in het bezit van een contract. “Maar ik geloof dat ik goede zaken heb gedaan in Engeland.”



JORDY WEHRMANN

25 maart 1999
Verdedigende middenvelder

Een vrije trap en een vlammend afstandsschot dat via de onderkant van de lat binnenzeilde. Jordy Wehrmann demonstreerde op 2 juni opnieuw zijn uitstekende inzicht en magnifieke traptechniek. De aanvoerder van Feyenoord Onder 19 draaide met die wapens hoogstpersoonlijk een 0-1 achterstand om tegen PSV in de finale van de KNVB Beker. Een nieuw hoogtepunt voor de Hagenaar, die sinds vijf jaar in Nootdorp woont. Wehrmann werd op zevenjarige leeftijd opgepikt bij de amateurs van SVH. Op 25 november 2015 tekende de verdedigende middenvelder een profcontract tot medio 2019 bij Feyenoord. Vier maanden later debuteerde de jeugdinternational in het eerste elftal tijdens een benefietwedstrijd in De Kuip tegen FC Dordrecht. Zijn eerste seniorendoelpunt maakte hij ook al: op 8 juli 2017 in een oefenduel met FC Lisse. Wehrmann mikt in het nieuwe seizoen op een Eredivisiedebuut. Nog leuke weetjes? Zeker. Door de afkomst van zijn moeder loopt er Indonesisch bloed door zijn aderen. Zijn broertje Jasey (twaalf jaar) maakte tweeënhalf jaar deel uit van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Nu voetbalt hij bij RKDEO in Nootdorp, waar ook de derde Wehrmanntelg Jowen (elf jaar) actief is.



ORKUN KÖKCÜ

29 december 2000
Centrale middenvelder

Jarenlang waren de Haarlemse broers Ozan en Orkun Kökcü onafscheidelijk. Ze speelden bij het Haarlemse EDO en het Velsense Stormvogels/Telstar voordat ze werden gescout door FC Groningen. Tien en twaalf waren de broertjes. Het gehele gezin Kökcü verhuisde mee. In 2014 trokken de Haarlemse tieners 250 kilometer zuidwaarts en meldden ze zich trots op Varkenoord. Waar Ozan een jaar geleden koos voor een Turks avontuur, daar voetbalt Orkun nog steeds bij Feyenoord. Het afgelopen seizoen was de box-to-box-middenvelder een van de Rotterdamse revelaties in de Youth League, waarin de Rotterdammers doordrongen tot de knock-outfase. Orkun, speler van Oranje Onder 19, beschikt over drie nationaliteiten: de Nederlandse, de Turkse en die van Azerbeidzjan, het land waarvoor Ozan uitkomt. Hij heeft een contract tot medio 2020.



ACHRAF EL BOUCHATAOUI

12 januari 2000
Centrale middenvelder

In maart 2017 tekende hij zijn eerste profcontract bij Feyenoord. Toenmalig algemeen directeur Eric Gudde moest even lachen. Hij vertelde dat El Bouchataoui direct een clubrecord had gevestigd. De in Rotterdam geboren creatieve middenvelder met Marokkaanse roots had die middag meer dan dertig familieleden en vrienden meegenomen naar De Kuip. Al sinds zijn vijfde speelt El Bouchataoui voor Feyenoord, waar hij alle jeugdelftallen heeft doorlopen. Een leiderstype dat rustig aan de bal is en een fijnbesnaarde traptechniek heeft. Kan zijn ploeggenoten met een splijtende pass alleen voor de keeper zetten. Blijft ook koel op cruciale momenten. Zo schoot hij als aanvoerder van Feyenoord Onder 19 zijn team vorig seizoen in de Youth League vanaf elf meter naar een overwinning op Napoli: 4-3. Buiten zijn missie om De Kuip te halen en zijn profdebuut te maken is El Bouchataoui ook bezig met zijn toekomst na een carrière als profvoetballer. Hij traint namelijk de jongens van Excelsior C1 en is bezig met trainerscursus TC3.



CRYSENCIO SUMMERVILLE

30 oktober 2001
Rechtsbuiten

Als de wind verkeerd staat op het trainingscomplex van Feyenoord bestaat de kans dat Crysencio Summerville als een veer over het veld waait. Maar wat de iele aanvaller mist aan lengte en spierkracht maakt hij ruimschoots goed met voetballende kwaliteiten. Summerville is explosief, technisch begaafd en lichtvoetiger dan een hinde. Een speler die het als zijn persoonlijke taak ervaart om zijn verdediger een vervelende dag te bezorgen. Dat laatste deed hij afgelopen lente op het WK Onder 17 in Engeland aan de lopende band. Onder de toeziende ogen van scouts met werkgevers als Bayern München en Borussia Dortmund. Scouts met pech. Summerville luistert naar de adviezen van zijn neef Georginio Wijnaldum en wil pas naar het buitenland vertrekken als de tijd daarvoor rijp is.



WOUTER BURGER

16 februari 2001
Centrale middenvelder

Sinds zijn komst van Excelsior naar Feyenoord vijf jaar geleden verloopt ieder seizoen volgens een vast patroon voor Wouter Burger. Hij stelt doelen, haalt die glansrijk, plus nog wat extra’s. Het afgelopen seizoen was daarop geen uitzondering. Integendeel. Burger begon bij Onder 17, schoof al snel door naar Onder 19, speelde Youth League en besloot het seizoen met de Europese titel met Oranje Onder 17. Trainers buitelen inmiddels over elkaar heen om te zeggen dat Burger alles in zich heeft om ver te komen in het profvoetbal. Inzicht, fysieke kwaliteiten en bovenal: de mentaliteit. Zijn doel voor het nieuwe seizoen? Aan het eerste ruiken en zijn debuut maken. Als het patroon van de voorbije jaren zich voortzet kunnen we dus snel meer verwachten van de veelzijdige middenvelder.




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <