Laatste nieuws
10.50Grote namen komen naar Amsterdam: Sneijder maakt snel rentree in Ajax-shirt
10.45Reactie van Andriy Lunin na winnende strafschop van Real Madrid gaat viral
10.45Sneijder keert terug in Ajax-shirt, absolute wereldsterren komen naar Amsterdam
10.40Oudgediende flirt met terugkeer naar PEC: 'Wil niets liever en kan nog veel'
10.40Real zorgt voor verbijstering in Spanje: 'Een bijna magisch element'
10.35Bijzondere positiewijziging in Nederlands elftal? ‘Koeman ziet hem als aanvaller
10.13PSV gaat samenwerkingsverband aan met Australische club
10.10De Mos tipt Veerman voor volgende stap: 'Daar is hij heel geschikt voor'
10.10Van Persie maakt indruk op Heerenveen: 'Beter dan gesprekken met Steijn en Kruys'
09.48Oranje verrast Finse profs en mag zich eindelijk weer WK-deelnemer noemen: ‘Dit was echt reclame voor het futsal’
09.47'Welbespraakte' Bellingham maakt ook buiten de lijnen indruk op Ferdinand
09.47Hoe Bellingham ook buiten de lijnen indruk maakt op Ferdinand
09.40Ambitieuze club aan andere kant van wereld beklinkt deal met 'voorbeeld' PSV
09.36Grote schoonmaak op komst bij Atlético Madrid: ‘Marca weet meer over Memphis’
09.29Voetbal International bereikt 50.000 volgers op WhatsApp Kanalen
09.22Vink wijst Heerenveen op belangrijk punt rond Van Persie: 'Weten ze wat ze binnenhalen?'
09.10Zaalvoetballers plaatsen zich voor het eerst in 24 jaar voor het WK
09.02Uithuilen bij Arsenal na rampweek: 'We zijn radeloos'
08.53Beelden opgedoken van ruziënde Mbappé met Barça-fans: 'Doei, jullie liggen eruit'
08.53‘Ajax en Real Madrid geïnteresseerd in Spaans jeugdinternational Carlos Espí’
08.50‘Robin van Persie is niet onomstreden in de jeugdopleiding van Feyenoord’
08.45Real is een raadsel voor Spaanse media: 'Probeer het niet te begrijpen'
08.45Manchester City kan nieuwe treble vergeten na thriller tegen Real: ‘Cruijff vertelde me dat geluk niet bestaat’
08.40United-fans reageren confronterend onder felicitaties Van de Beek: 'Nutteloos'
08.20Neuer stoot Casillas van de troon en grijpt bijzonder CL-record
08.20Bizarre penalty Silva gaat wereld over na uitschakeling City: 'Dit is nog nooit vertoond'
08.08Wat bezielt Romário (58) om weer te gaan voetballen? ‘Soms lastig zonder roem en aandacht te leven’
08.00De EK-selectie van België: dit zijn de spelers die kans maken
07.51Aparte situatie: Bayern in gesprek om eerder ontslagen trainer terug te nemen
07.47‘Frenkie kan verschrikkelijk goed voetballen, maar kan het voortouw niet nemen’
07.46De pijnlijke cijfers van Haaland: meer balverlies dan geslaagde passes
07.35'Alarmfase één voor Memphis: Nederlander mogelijk aan laatste maand bezig bij Atlético'
07.30Voetbal op tv: hier zie je Atalanta - Liverpool en West Ham - Leverkusen
07.18Guardiola legt zich neer bij uitschakeling: 'Cruijff zei dat geluk niet bestaat'
07.17Van Basten ziet ‘speciaal slecht’ moment tijdens Man City - Real Madrid
Resultaten x
Binnenland

Hoe Feyenoord met de interesse in Clasie en Lod het middenveld een metamorfose geeft

Volgens de nieuwste geruchten gaat Feyenoord een dubbelslag slaan op de transfermarkt. Nadat Luis Sinisterra al de overstap naar Rotterdam maakte, zouden nu ook middenvelders Jordy Clasie en Robin Lod de overstap naar de havenstad moeten maken. Jordy Clasie is al een bekend begrip in Rotterdam. Robin Lod behoeft daarentegen meer uitleg. De Fin moet de laatste versterking worden op het middenveld van feyenoord dat een sterke metamorfose ondergaat.
16-07-2018 19:17 door Thijs de Bruijn

Transferdrukte

Tot aan de start van juli was het nog redelijk rustig rondom Feyenoord. Yassin Ayoub was alvast aangetrokken om een vertrek van een middenvelder op te vangen en er gingen wat geruchten over eventuele transfers van sterkhouders in het team. Tot definitieve transfersommen en overeenkomsten leidde het echter nog niet waardoor Feyenoord tijdelijk om het transfergeweld heen stuurde.

Dit duurde voort tot aan het begin van juli. Het was Karim El Ahmadi die als eerste aankondigde dat hij definitief zou vertrekken uit Rotterdam. Met een titel en een gouden schoen op zak koos hij voor een verblijf in de woestijn. In de nadagen van zijn carrière zal de middenvelder te bewonderen zijn in het shirt van Ittihad FC. Een club waar de Nederlandse-Marrokaan een riant miljoenencontract tekende.

Het andere vertrouwde gezicht op het Feyenoord-middenveld, Tonny Vilhena, staat ook nadrukkelijk in de belangstelling van een aantal buitenlandse clubs. Er wordt door de Rotterdammers dan ook al rekening gehouden met een vertrek van de Oranje-international. Ook Nicolai Jörgensen is nog altijd niet van de lijstjes van een aantal Europese subtoppers verdwenen. 

Om de vertrekkende spelers op te vangen werden er door Martin van Geel al twee nieuwelingen aangetrokken. Zoals eerder vernoemd maakte Yassin Ayoub al direct na afloop van het seizoen de overstap naar de Rotterdammers. Tijdens de kwartfinales van het WK Voetbal kwam de tweede nieuweling daarbij. Het Colombiaanse talent Luis Sinisterra werd, met oog op de toekomst, overgevlogen naar Nederland.

Metamorfose op het middenveld

Vilhena en El Ahmadi voetballen zoals gezegd aankomend seizoen waarschijnlijk niet meer in De Kuip. De vervanger van Vilhena lijken de Feynoorders in de vorm van Yassin Ayoub al in huis te hebben. Voor de vervanger van El Ahmadi zal nog in de buidel getast moeten worden. Tot slot zal de derde plek op het middenveld, de meest aanvallende positie, naar alle waarschijnlijkheid ingevuld worden door Robin van Persie. Van Persie zal echter geen heel seizoen meer wekelijks de volle negentig minuten kunnen spelen. De back-up van de man die in de winterstop de overstap naar Rotterdan maakte heeft Feyenoord in huis. Jens Toornstra stuurt niet aan op een vertrek en kan aankomend seizoen rekenen op genoeg speelminuten als back-up van Van Persie of van de vleugelspitsen.

Alleen voor de rol van El Ahmadi moet dus nog een vervanger worden gehaald. Kandidaat nummer een voor de positie als verdedigende middenvelder in De Kuip is een oude bekende. Jordy Clasie wordt de afgelopen dagen meermaals in verband gebracht met Feyenoord. Een overstap op huurbasis lijkt zelfs al in kannen en kruiken. Bovendien gaf Van Geel in een statement al aan dat zijn selectie rond is na de overstap van Clasie. Toch wordt Feyenoord opnieuw in verband gebracht met een middenvelder. Het betreft Robin Lod. Een Fins international met een verleden in Griekenland.

Wie is Robin Lod?

In zijn geboorteland, Finland, is hij een bekende naam. In Nederland is de kans echter kleiner dat je iemand treft die ooit van Robin Lod heeft gehoord. En zo gek is dat niet, want Lod speelde nog nooit in een Europese topcompetitie. Het grootste deel van zijn carrière spendeerde de 25-jarige middenvelder zelfs in de competitie van zijn geboorteland. Bij de Finse topclub HJK Helsinki was hij jarenlang een sterkhouder. Lod won zelfs tweemaal de landstitel met de Finse topclub. In 2015 koos hij toch voor een vertrek. De middenvelder vertrok naar het Griekse Panathinaikos. 

Hij werd basisspeler bij zowel de Griekse topclub als bij de nationale ploeg. Hij bewees in die jaren dat hij een zeer betrouwbare en stabiele middenvelder is die het verschil voor een ploeg kan maken. Zodoende wed Lod naar mate van tijd steeds belangrijker voor zowel land als club. Bij Panathinaikos was hij een dragende en uitblinkende speler in een slechtdraaiende ploeg. De fans van Panathinaikos zullen dan ook moeite hebben met het afschied nemen van hun middenvelder. Bij de Finse ploeg liet hij zichzelf al helemaal van zijn beste kant zien. Zo was hij eind 2017 in een interland met Estland nog goed voor twee doelpunten. Lod speelde in totaal 22 wedstrijden voor de Finse ploeg.

Robin Lod in duel om de bal in de interland Finland-Duitsland

Lod was op zijn best in de aanvallende posities op het middenveld, maar hij kam ook als linksmidden en rechtsmidden uit de voeten. Hij speelde in het verleden zelfs op dezelfde positie als die van El Ahmadi. Met Lod zal Feyenoord dus een allround-middenvelder in huis halen die op dit moment op de toppen van zijn kunnen presteert.

Als Van Geel Lod daadwerkelijk overneemt, dan spreekt de technisch directeur zichzelf tegen. Hij heeft immers aangegeven dat de selectie voor het nieuwe seizoen rond is. Bovendien is het middenveld al voldoende bezet als ook Clasie de overstap zal maken. Met spelers als Tapia, Van Persie, Toornstra, Ayoub, Clasie en misschien zelfs nog Vilhena is er aan bezetting geen gebrek. Toch kan Lod een uitstekende aanwinst zijn gezien zijn recente vorm en ontwikkeling. De metamorfose op het middenveld zal met de handtekening van Lod compleet zijn.




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <