Laatste nieuws
18.55FCUpdate in het kort: UEFA stelt Van Boekel aan voor Conference League-kraker
18.50Vandaag Inside komt daags na Genee-uitspraken met nieuwe Derksen-update
18.47Vitesse en ADO winnen oefenduels van beloften
18.38Als KKD-trainer ben je je baan nooit zeker: ‘Is een vak geworden waar je ontslag bijna moet incalculeren’
18.38Brian Brobbey imponeert bij fotoshoot Men’s Health: ‘Check die buik man!’
18.37Bellingham gaat voorspelling uit de weg: 'Ik wed niet en ga niet naar gokkantoren'
18.27'Feyenoord wil verlengen met KKD-parel, onderhandelingen in afrondende fase'
18.10Barcelona en Atlético spelen dinsdagavond ook om vijftig miljoen
18.05Ajax-fans roepen rvc op Kroes te behouden: 'Onze club heeft behoefte aan rust'
18.05Duitser Hölzenbein, die in 1974 strafschop versierde tegen Oranje, overleden
18.00Triest: Volendam-boosdoener Karim na rode kaart bedreigd en racistisch bejegend
17.59Speler in de Eredivisie wordt bedreigd; letterlijke inhoud dreigbrief onthuld
17.42Ploeggenoot plaagt Brobbey met fotoshoot: 'Dat laat ik aan de supersterren'
17.25VZ Kort: Beker bij winst van NEC uitgereikt door clubicoon Frans Janssen
17.20Brobbey van alle markten thuis: Ajax-spits prijkt op cover van Men's Health
17.15Pak 4x je inzet als Uitblinker Raphinha scoort tegen Paris Saint-Germain!
17.13'United laat oog vallen op oud-PSV'er en hoort prijskaartje van 93 miljoen euro'
17.08Deeney duikt op in biljartwereld en krijgt wildcard voor UK Open
17.02'Barça en Laporta slikken verlies bij rechter en kloppen toch weer bij Nike aan'
17.02VP-voetbalkantine: 'PSV moet met 50 miljoen voor Bakayoko tevreden zijn'
16.58Onder meer Tadic reageert op nieuwe post Ajax; De Ligt krijgt de meeste likes
16.50Clubicoon NEC verzorgt eventuele bekeruitreiking
16.46'Lacazette speelt zichzelf in de kijker, Arsenal scout Zirkzee'
16.34Overleden Bernd Hölzenbein zou nu geen penalty krijgen: ‘VAR zou ingegrepen hebben, was een schwalbe’
16.30Kraker in Catalonië: voorspel de winnaar van Barça - PSG voor 50x je inleg!
16.25Klap voor Dortmund: na Haller mist ook Malen spannende return tegen Atlético
16.15Mogelijk nieuwe Ajax-assistent Vos bewierookt: ‘Zijn plafond bepaalt hij zelf’
16.14Malen dreigt af te haken voor Champions League-duel met Atlético
16.04Van der Meijde onthult reden achter afwezigheid Sneijder bij Veronica Offside
16.03Bayern wil ‘teleurstellend’ seizoen redden in Champions League: ‘Veel ervaring met grote wedstrijden’
16.01Van Bronckhorst enthousiast over Ajax-kandidaat: 'Hij is heel betrokken'
15.58Manchester City denkt nog niet aan tweede treble: ‘Kunnen ook in alle drie de competities worden uitgeschakeld’
15.40Cryptomiljardairs investeren vier miljoen in Engelse amateurclub
15.40'Als PSV vijftig, zestig miljoen kan vangen, gaat er strik om Bakayoko'
15.30Het verdriet van NEC: vier keer zó dicht bij de KNVB-beker, vier keer zó ver weg
Resultaten x
Binnenland

Hoe het wachten van FC Twente eindelijk lijkt te worden beloond

De Keuken Kampioen Divisie trapt over ongeveer een maand af. Met een sterk deelnemersveld belooft de strijd om de landstitel spannend te worden. Zo hebben NEC Nijmegen, Sparta en Roda JC de ambitie om de titel te veroveren. Een club die ook aanspraak zou moeten maken op de titel is FC Twente. Al maakt de trainer van de club uit Enschede zich zorgen.
16-07-2018 20:39 door Thijs de Bruijn

"De voorbereiding van FC Twente is een groot fiasco", schreef Tubantia als conclusie na een interview met Marino Pusic. De trainer van FC Twente vertelde in gesprek met het streekblad dat de voorbereiding tot dusver dramatisch is verlopen. "We zijn nu drie weken onderweg, over een maand begint de competitie al, maar we hebben het nog niet eens over de doelstelling kunnen hebben", aldus Pusic, "We hebben op dit moment eigenlijk maar twaalf selectiespelers."

Pusic spreekt ook zijn ongenoegen uit over het transferbeleid. Volgens de Bosnische-Kroaat loopt de Twentse ploeg ver achter op de andere ploegen uit de competitie. De oefenmeester hoopt dan ook maar op een ding: aanwinsten. 

Maar bij de aanwinsten ligt ook het pijnpunt van FC Twente. Ze bleven uit. Ook nu FC Twente al op trainingskamp is. Alhoewel technisch directeur Ted van Leeuwen hier en daar al wat lijntjes heeft lopen, reisde Twente met een incomplete selectie bestaande uit een mix van tieners en een handjevol eerste elftal-spelers af naar De Lutte om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Een selectie die niet aan de kwaliteitsnorm voldoet. Hoe kan het dat FC Twente zijn selectie maar niet op orde krijgt?

Een geldkwestie

Het is de financiële status die de club weer nekt. Door uitblijvende akkoorden met gemeentes, crediteuren die op de deur blijven kloppen en beperkte financiële middelen kunnen er simpelweg geen spelers aangetrokken worden. En dat gebeurde dus ook. Op een transfervrije Wout Brama en wat huurspelers na, kon Pusic nog geen aanwinsten verwelkomen. En dat terwijl de club ze dringend nodig heeft. Hoe nu verder?

Het is de vraag waar ze bij FC Twente nu ook mee aan het worstelen zijn. De voornaamste hulpverlener moet de gemeente zijn. Maar juist die hulpverleners lijken FC Twente te laten stikken. De gemeente heeft de club al vaak geholpen, maar zit nu met zijn handen in het haar. Wat te doen met FC Twente? De gemeente lijkt besluiteloos. Hulp van de eigen gemeente lijkt voor het aankomende seizoen nu dan ook definitief een illusie. Voor nieuwe financiële middelen moet FC Twente dus verder zoeken.

Een lening openen bij de bank dan maar? Ook dit lijkt geen optie. Een financieel onstabiele club als FC Twente is zeer onaantrekkelijk bij de banken. Een club die al jaren in de min staat en al hoge schulden heeft opgebouwd krijgt meestal niet het voordeel van de twijfel bij de bank. Sterker nog, FC Twente zou een lening zelfs niet af kunnen lossen.

Voor geld zal FC Twente dus binnen de eigen club moeten gaan zoeken. De steun van sponsoren heeft FC Twente, nu het niet meer in de Eredivisie speelt, harder nodig dan ooit tevoren. En ook de steun van de fans is nodig. Dit is tot dusver ook de enige steun die Twente lijkt te krijgen. 18700 mensen kochten namelijk al een seizoenskaart voor het aankomende seizoen.

Versterkingen op komst

De druk is zo hoog opgevoerd dat FC Twente nu wel op zoek moet naar versterkingen. "Mag het ook eens een keer over voetbal gaan bij FC Twente?", kopte Tubantia dan ook in een van zijn artikelen. Daar heeft het medium wel degelijk een punt. De directie van FC Twente kan alleen maar 'nee' zeggen op alles. De club kan zich met alles bezig houden behalve met aanwinsten, simpelweg omdat het gewoon niet lukt. En ook de trainer heeft dus al aangegeven dat het wachten een keer voorbij moet zijn. Al het wachten wordt uiteindelijk ook beloond. De club lijkt door technisch directeur Ted van Leeuwen een dezer dagen dan ook eindelijk uit zijn lijden verlost te worden. Er is namelijk witte rook op komst.

Die witte rook leek een paar dagen geleden ook al op komst. Oud-PSV'er en spits van beroep Jonathan Reis liet doorschemeren dat hij openstond voor een samenwerking met de degradant. FC Twente heeft de Braziliaan echter nog niet benaderd. De Enschedeërs lijken daarentegen wel maar liefst vier andere aanwinsten te kunnen verwelkomen. Het zou twee Spanjaarden uitkomend voor Sevilla B, AZ-middenvelder Ben Rienstra en de clubloze Xandro Schenk betreffen.

Van de twee Spanjaarden is nog geen naam bekend. Over de twee Nederlanders kunnen we wel wat vertellen. Schenk en Rienstra zouden namelijk uitstekende aanwinsten voor het zoekende FC Twente zijn. Schenk heeft al jaren ervaring op het tweede niveau opgedaan en is een van de betere verdedigers uit de Keuken Kampioen Divisie. Ook Rienstra heeft aan ervaring geen gebrek. De middenvelder speelde jarenlang in de Eredivisie bij onder andere Willem II en AZ. Bij de eerstgenoemde club kende de middenvelder het afgelopen seizoen een prima jaar.

In het geval dat al deze transfers rondkomen, zal FC Twente volgens Pusic met zestien selectiespelers aantreden in het nieuwe seizoen. Hier zullen de jeugdspelers van smullen. Er is immers wekelijks genoeg plaats op de bank over. FC Twente zal zich de aankomende maand dus nog steeds moeten gaan mengen op de transfermarkt. Ted van Leeuwen moet creatief zijn en zal met beperkte middelen minimaal een paar verdedigers, een buitenspeler en het liefst nog een middenvelder moeten aantrekken. Alleen op die manier kwalificeert de Twentse formatie zich weer als titelkandidaat.

 




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <