Laatste nieuws
22.25Strijd om Koopmeiners: 'Liverpool heeft naast Slot nóg een groot voordeel ten opzichte van Juventus'
22.25LIVE Conference League | El Kaabi maakt hattrick tegen Aston Villa, Meijer op achterstand met Club Brugge
22.25LIVE Europa League | Atalanta ontsnapt aan achterstand in Marseille, Fransen dringen weer aan
22.25LIVE Europa League | Pijnlijke wissel voor Karsdorp bij Roma, breidt Leverkusen ongeslagen reeks verder uit?
22.21VI Live: Olympiakos maakt derde doelpunt op bezoek bij Aston Villa
22.15'Strijd om Zirkzee barst los: nog een Italiaanse grootmacht aast op spits'
22.10Sparta: Saito onhoudbaar, fors prijskaartje Lauritsen, gesprek met Strootman
21.51Gigantische fout Karsdorp kost AS Roma zeer duur tegendoelpunt tegen Leverkusen
21.50'Salah is de meest egoïstische speler die ik ooit heb gezien'
21.50Zelfs donaties uit Nijmegen voor Vitesse: 'Zo snel mogelijk, zoveel mogelijk geld'
21.41VVV'er met supervoetbalnaam tekent eerste contract in De Koel
21.30VI Live: Koopmeiners laat zich zien met assist, Karsdorp in de fout
21.17VI Live: Koopmeiners laat zich zien met assist, Villa op achterstand
21.17Hevige speculaties bij RTV Oost: ‘Gevoel zegt dat hij vertrekt bij FC Twente’
21.15'Feyenoord gaat in op uitnodiging voor traditionele Eusébio Cup'
21.15‘Inter Miami treedt in onderhandeling en wil ’Lionel Messi-bolwerk‘ uitbreiden’
21.12VI Live: Koopmeiners laat zich zien met assist in Stade Vélodrome
21.10Wat een ingreep: Van de Ven gebruikt snelheid optimaal en voorkomt achterstand
21.05Heerlijke sfeerbeelden: Marseille-fans klaar voor clash met Atalanta Bergamo
21.00Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
20.56VI Live: Chalobah kopt Chelsea op voorsprong tegen Spurs
20.53Van de Ven maakt indruk met ultieme redding op de doellijn
20.46Praat mee op VP: Fiorentina - Club Brugge
20.45Praat mee op VP: Aston Villa - Olympiakos
20.40VI Live: Van de Ven laat snelheid zien en glijdt bal van de lijn
20.40Campbell over wat PSV niet lukte en Leverkusen mogelijk wel: 'Alles moet kloppen'
20.36Oer-Vitessenaar Janssen weet: 'Ook in Nijmegen willen ze de derby houden'
20.30'Kudus heeft ontsnappingsclausule in contract, absolute topclub op vinkentouw'
20.30Olcay Gulsen maakt Woerts compleet belachelijk met één opmerking: Genee gaat he-le-maal stuk
20.25Praat mee op VP: AS Roma - Bayer Leverkusen
20.25De Jong op pad met Lijnders en Ten Hag in Engeland: 'Dat is niet normaal'
20.25‘Zinédine Zidane voldeed niet aan één kraakheldere eis van Bayern München’
20.25Bakayoko verrast door transferuitspraak Brands: "Heeft hij dat gezegd?"
20.25'Barça-aanvaller wil niet weg, toekomstaanwinst voor Slot'
20.00VI Live: vier Nederlanders in actie in halve finale Europa League
Resultaten x
Binnenland

Interview Joey Sleegers: "Het is speciaal om tegen Feyenoord te spelen"

Voor één speler is AS Trencin-Feyenoord van komende donderdag net iets specialer. Joey Sleegers (24) doorliep de jeugdopleiding van de Rotterdammers en is momenteel een van de sterkhouders bij de Slowaken. ELF Voetbal sprak uitgebreid met hem over zijn jeugd, leven in Slowakije en natuurlijk de wedstrijd van deze week.
09-08-2018 12:00 door Tim Beck

Sleegers heeft er maandag net een uitlooptraining opzitten als we hem bellen. De aanvallende middenvelder zit goed in zijn vel, want een dag eerder heeft hij met AS Trencin promovendus SKF Sered met 5-1 van de mat geveegd. Twee doelpunten kwamen van de voet van Sleegers. Een mooie opsteker in de aanloop naar de wedstrijd voor de derde voorronde van de Europa League tegen Feyenoord. “We zitten als team in een goede flow. Zo’n grote overwinning helpt natuurlijk richting aankomende donderdag”, laat hij weten.

De Brabander is niet de enige Nederlander die naar Slowakije is vertrokken om zijn voetbalgeluk te beproeven. Met Desley Ubbink, Philippe van Arnhem en Aschraf El Mahdioui staan er nog drie landgenoten onder contract bij AS Trencin. “Onder de Nederlandse jongens leeft de wedstrijd enorm. Spelen tegen Feyenoord is een extra motivatie om het tweeluik tot een goed einde te brengen. Zelf heb ik een groot gedeelte van de jeugdopleiding doorlopen en in de selectie gezeten bij Feyenoord. Maar ik heb nooit echt de kans gekregen in het eerste. Nu ik tegen de club kan spelen, wil ik extra graag laten zien hoe ik er tegenwoordig voorsta.”

De verhoudingen tussen AS Trencin en Feyenoord zijn volgens Sleegers lastig in te schatten. “Feyenoord hoort natuurlijk normaalgesproken van ons te winnen. We zijn zelf ook benieuwd hoe we ervoor staan ten opzichte van een Nederlandse topclub. Het is een prachtige uitdaging. Ik heb de wedstrijd om de Johan Cruijff-schaal gezien en daarin speelde Feyenoord vooral degelijk. Tegelijkertijd bleek dat er ook kansen voor ons liggen. Ik heb nog geen contact gehad met spelers van Feyenoord. Als je een club verlaat, dan verwatert het contact meestal. Donderdag zal ik uiteraard wel een praatje maken met die gasten.”

Gouden lichting

Sleegers noemt het ‘erg speciaal’ om weer in De Kuip te mogen spelen, iets waar hij als jonge jongen van droomde. “Vanaf de C’tjes speelde ik voor Feyenoord. Ik kwam over van RKC Waalwijk. Mijn vader zei in mijn laatste jaar bij RKC al: ‘als je zo doorgaat, dan komt er een grotere club voor je.’ Toen Feyenoord zich meldde, dacht ik: ik maak de stap hogerop en zie wel hoe het loopt. Maar van begin af aan liep het. Ik stond op tien, net achter Anass Achahbar. We scoorden er allebei lustig op los en dat is eigenlijk onze hele jeugd zo geweest.”

Haast fluitend doorloopt de technisch begaafde Sleegers de jeugdopleiding. In de gouden lichting van 1994 heeft hij altijd een basisplaats, terwijl jongens als Nathan Aké en Vincent Janssen soms op de bank plaats moeten nemen. “Het was een prachtige tijd. Ik zat in een lichting met onder anderen Jean-Paul Boëtius, Terence Kongolo, Tony Vilhena, Sven van Beek... We werden elk jaar kampioen en tot aan de eerste selectie heb ik nooit tegenslag gekend.”

Nog in het shirt van Feyenoord

Op het moment dat hij de stap naar de selectie zet, is Sleegers echter nog niet rijp genoeg voor een basisplaats. “Voetballend kon ik het prima bijbenen, maar ik merkte dat ik fysiek nog stappen moest zetten. Die stappen zette ik in het seizoen 2014/15 op huurbasis bij FC Eindhoven. Het jaar daarop kwam ik met een onwijs goed gevoel terug bij Feyenoord. Ik speelde veel in de voorbereiding en presteerde goed. Ik vroeg aan het begin van het seizoen aan trainer Giovanni van Bronckhorst wat de bedoeling was met me. Er werd me gezegd dat de club me wilde behouden.”

Pas in de laatste week van de transferperiode verandert dat. Geen ideale situatie, beaamt Sleegers. “Veel clubs hadden hun selectie al rond. Dat heb ik Feyenoord wel kwalijk genomen, maar voor de rest heb ik er een geweldige tijd gehad. Ook bij de selectie, want daar heb ik onwijs veel geleerd. Mijn keuze viel uiteindelijk op NEC, waar ik werd gehaald als opvolger van Anthony Limbombe. Hij trainde al niet meer mee, maar zijn transfer ging toen toch niet door. Hij kwam terug, waardoor ik tweede keuze werd.”

Hoofdstad Bratislava

Na een goed seizoen bij VVV-Venlo (2016/17) raakt hij bij NEC wederom op een zijspoor. In de afgelopen winterstop biedt AS Trencin uitkomst. “Mijn zaakwaarnemer heeft goede contacten hier en vertelde dat het een ideale club voor me zou zijn. Eerlijkgezegd stond ik in eerste instantie niet te springen, maar toen ik me in de club ging verdiepen zag ik hoeveel spelers een stap omhoog hebben gezet bij deze club. Rangelo Janga ging bijvoorbeeld naar AA Gent, terwijl Wesley nu een van de sterspelers van Club Brugge is.”

Sleegers vertelt eerlijk dat hij een periode nodig heeft gehad om zich aan te passen aan het leven in Slowakije. “Het is een hele andere wereld. In Nederland is het allemaal wat moderner, maar inmiddels is het normaal voor me geworden. Ik ga veel om met de Nederlandse jongens. We wonen allemaal in Trencin in een eigen appartement. Als ik de tijd heb probeer ik ook iets van het land te ontdekken. Trencin is niet zo groot, maar op een uurtje rijden ligt hoofdstad Bratislava. Soms pak ik daar een terrasje, want Bratislava is een hele mooie stad.”

Sleegers heeft het naar zijn zin in Slowakije, maar ziet AS Trencin desondanks wel als een tussenstap naar een grotere competitie. “Het is lastig om het niveau van Slowakije te vergelijken. In Nederland wil iedereen voetballen van achteruit, terwijl hier alleen maar de lange bal wordt gebruikt. Wij spelen, net als twee andere teams, wel goed positiespel. Ook tegen Feyenoord zullen we dat proberen.”

Bij NEC na een doelpunt van concurrent Anthony Limbombe




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <