Resultaten x
Binnenland

De trots van Maduro: van de Copa del Rey naar scoren tegen Feyenoord

De carrière van Hedwiges Maduro zat al voordat hij naar Nederland terugkeerde flink in het slop. De middenvelder kon terugblikken op veelbewogen jaren in de Nederlandse én Europese top, maar de motor bleef haperen. Op 33-jarige leeftijd is hij gestopt als prof.
09-08-2018 14:40 door Cas Broxterman

De carrière van Maduro, die veertien jaar duurde, zit vol met hoogtepunten. Een overzicht.

Scoren tegen Feyenoord

Het is het seizoen 2014/15, Hedwiges Maduro heeft pasgeleden zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax beleefd. Aartsrivaal Feyenoord is de tegenstander. Door doelpunten van Salomon Kalou en Dirk Kuyt komt Feyenoord met 2-1 aan de leiding, maar Ajax gaat alsnog met de drie punten aan de haal. Dat komt mede door Maduro die in de blessuretijd van de tweede helft op aangeven van Hatem Trabelsi de winnende goal maakt.

In het Team van het Toernooi op het jeugd-EK

Maduro heeft een veelbesproken WK onder 20-toernooi twee jaar achter de rug als hij ook met Jong Oranje op een eindtoernooi mag uitkomen. Hij heeft al twaalf interlands voor het grote Oranje achter de rug. Bondscoach Foppe de Haan van Jong Oranje twijfelt niet als Maduro zich als kandidaat aandient. De middenvelder stelt niet teleur: hij wordt zelfs opgenomen in het Team van het Toernooi tijdens het belangrijke jeugd-EK.

WK met Oranje in Duitsland

Een jaar voor het jeugd-EK heeft Maduro al eens ervaren hoe het is om op een WK te spelen met het grote Oranje. Maar zijn bijdrage op het eindtoernooi in Duitsland is minimaal. Hij valt één keer in tegen Argentinië en daar blijft het bij voor de dan 21-jarige Ajacied. Het is een van de laatste keren dat Maduro het shirt van Oranje zal dragen. Na zijn vertrek naar Valencia raakt hij steeds verder uit beeld bij het Nederlands elftal.

Ongeslagen bij Oranje

Toch schrijft Maduro uiteindelijk achttien interlands achter zijn naam. Het meest opmerkelijk is dat hij in die periode een momentum van Oranje meemaakt. Hij verdwijnt weer van het podium op het moment dat Nederland vorm begint te verliezen. Maduro heeft daardoor nooit een interland verloren.

Winnaar Copa del Rey

In clubverband wist Maduro nog zijn graantje mee te pikken bij Valencia. Hij veroverde onder coach Ronald Koeman al snel een basisplaats in de sinaasappelstad. Het leidde in 2008 tot de winst van de Copa del Rey. Na het vertrek van Koeman verloor Maduro zijn vaste stek en begon het verval. Later stapte hij over naar Sevilla.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 3 2019Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
transfergeruchten Laatste: 'Marcel Keizer verliest uitblinker Bruno Fernandes aan Manchester United'
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <