Laatste nieuws
12.39Driessen oordeelt over Slot-geruchten: 'Dan is mauwen niet op zijn plaats'
12.35De beelden: Ajax ontsnapt aan tweede rode kaart, gebarende Gaaei mag blijven staan
12.30Het Liverpool van Slot: Klopp-opvolger erft topselectie, maar impulsen gewenst
12.18Unieke beslissing in Zweden: clubs blokkeren invoering VAR
12.10Kroes reageert voor het eerst op onderhandelingen Ajax en Potter: 'Moet blijken'
12.05Swart kan rekenen op Eindhovens belletje: 'Deden we ook toen Ajax laatste stond'
12.00LIVE Keuken Kampioen Divisie | Willem II kan zich in kraker tegen FC Groningen verzekeren van promotie
12.00Promotie op het spel voor Willem II tegen Groningen: zo worden de kansen ingeschat
11.57Rashford is online beledigingen zat: 'Genoeg is genoeg'
11.49‘Galatasaray wil zich versterken en is van plan om toe te slaan bij Man United’
11.45Slot is overtuigd dat hij manager van Liverpool wordt en benoemt waarom
11.42PSV op recordjacht: de landstitel is officieus binnen, maar dit staat er ook nog op het spel in Eindhoven
11.40De Bruyne zorgt voor enorme verbazing in Engeland: 'Niet verwacht van hem'
11.31Hake baalt van VAR: 'Onbegrijpelijk dat dat niet teruggedraaid wordt'
11.20Hedwiges Maduro op weg terug naar Almere City: Ajax-assistent moet Alex Pastoor opvolgen
11.17Veerman en co. kregen 'échte klap' te verwerken: 'Stond er precies achter...'
11.15Van Gaal helpt Ajax-duo bij lastige keuzes: 'Geeft gevraagd en ongevraagd mening'
11.15Machtsvertoon PSV is wereldnieuws: 'Aanvallend vuurwerk, rivalen verwoest'
11.15Financiële situatie voetbalclubs niet florissant: 'Te veel focus op korte termijn'
11.12'AZ spot nieuwe linksback in Zweden: prijskaartje van twee tot drie miljoen euro'
11.10Speler-voorzitter Romário: 'Als de trainer me niet opstelt, gooi ik hem eruit'
11.02Maduro op weg terug naar Almere City, moet Pastoor opvolgen als hoofdtrainer
11.00VP-voetbalkantine: ‘Ajax moet stoppen met het wachten op Ten Hag’
10.50Van Beek weet het zeker: 'Dit PSV de beste ploeg waar we tegen gespeeld hebben'
10.48PSV passeert Ajax op ranglijst van tv-gelden Eredivisie en krijgt mooi bedrag
10.45Braziliaans voetbalicoon Marta bezig aan laatste maanden als international
10.30Kuijt legt uit waarom hij Slot en Liverpool een goede match vindt
10.12Dit zijn de mooiste beelden van het officieuze kampioenschap van PSV
10.09Lovende Vink benoemt gedrag PSV tijdens recordzege: 'Wordt niet geaccepteerd'
10.05'Oud-speler De Graafschap verdachte in 'megaproces' tegen plofkraakbende'
10.00Kuyt enthousiasmeert Engeland voor Slot: 'Laat spelers geloven wat hij gelooft'
09.53PSV excelleert, maar Feyenoord wint ook, Ajax struikelt: samenvattingen eredivisie
09.50Go Ahead kiest bijzonder moment voor bevestiging contractverlenging van clubicoon
09.50'Feyenoord pakt miljoenen: Liverpool breekt Nederlands record voor Slot'
09.48Van Bommel deelt chocolade met Blessin: 'Ik heb je ook al drie punten gegeven'
Resultaten x
Binnenland

Deze talenten kloppen op de deur bij de Europese top

Elk seizoen zie je ze weer: die jongelingen die uit het niets furore maken in het shirt van een Europese topclub. Twee jaar geleden was het het Franse wonderkind Kylian Mbappé die zich nadrukkelijk aan het wereldpubliek toonde op jonge leeftijd en in het afgelopen seizoen braken jongelingen als Trent Alexander-Arnold en Patrick Cutrone door in de meest prestigieuze competities van Europa. Op wie moeten we dit seizoen letten? ELF Voetbal zette een aantal toptalenten op een rij.
14-08-2018 19:51 door Thijs de Bruijn

Timothy Weah (PSG)

Zijn vader speelde voor de grootste clubs in Europa. In de jaren '90 heeft de Liberiaanse topspits George Weah op de loonlijst gestaan bij onder andere Chelsea, AS Monaco, Manchester City, AC Milan en PSG. Bij de laatstgenoemde club staat nu de bloedeigen zoon van de inmiddels 51-jarige Afrikaanse voetballegende op de deur te kloppen. De achttienjarige Timothy Weah is hard op weg om een van 's werelds beste in zijn leeftijdscategorie te worden. Het toptalent maakte al indruk in het voorseizoen en lijkt nu ook in de competitie een hoofdrol op te gaan eisen. Nadat hij in de Franse Supercup al trefzeker was, wist hij ook in zijn Ligue 1-debuut het net te vinden. Slechts zeven minuten had Weah in zijn officiële competitiedebuut nodig om het net te vinden. Het betekende de 3-0 voor de regerend kampioen van Frankrijk.

Net als zijn vader is Timothy Weah dan ook een spits met een goed neusje voor de goal. Het enige verschil tussen vader en zoon Weah is de nationaliteit. Waar Weah Sr. uitkwam voor het kleine Liberia, heeft Timothy Weah al zijn eerste drie interlands voor zijn geboorteland, de Verenigde Staten, achter zijn naam mogen schrijven.

Matteo Guendouzi (Arsenal)

Een negentienjarige jongen die voor 'slechts' acht miljoen euro de overstap maakt van een team uit de Franse Ligue 2 naar een Engelse grootmacht asl Arsenal lijkt op het eerste gezicht geen directe aanwinst voor het eerste elftal. Zo'n spelers worden vaak gehaald met het oog op de toekomst. Unai Emery zag het echter anders. De kersverse Arsenal-aanwinst Matteo Guendouzi, een Franse middenvelder overgekomen van FC Lorient, mocht van de Spaanse oefenmeester de volle negentig minuten spelen in de kraker tegen Manchester City. Een onuitwisbare indruk liet hij niet achter, maar dat hij het vertrouwen van Emery in korte tijd al heeft weten te winnen zegt wel iets over de enorme potentie waarover de Fransman, en drager van een flinke haarbos, over bezit.

Willem Geubbels en Pietro Pellegri (AS Monaco)

Met spelers als Aleksander Golovin (22) en de Belg Youri Tielemans (21) in de selectie beschikt AS Monaco al over het nodige talent. Ondanks hun jonge leeftijd zijn deze twee middenvelders al een paar seizoen basisspeler bij hun clubs geweest. De twee toptalenten Willem Geubbels en Pietro Pellegri hebben echter nog niet zoveel minuten achter de rug op het hoogste niveau. De twee aanvallers gaan dit seizoen nadrukkelijk op de deur kloppen bij het eerste elftal.

Willem Geubbels speelde zelfs nog geen enkele minuut op het hoogste niveau. Toch zag AS Monaco zich deze zomer genoodzaakt om maar liefst twintig miljoen euro te betalen voor de Fransman met Nederlandse komaf. De zestienjarige linksbuiten beschikt over uitzonderlijk veel talent en de kans is dan ook groot dat we dit seizoen al het een en ander van de jongeling gaan horen.

Ook Pietro Pellegri maakte op zestienjarige leeftijd voor een aanzienlijk bedrag de overstap naar het ministaatje in het zuiden van Europa. Voor de Italiaanse spits werd, net als voor Geubbels een bedrag van twintig miljoen betaald. Het afgelopen seizoen kwam nog te vroeg voor de inmiddels zeventienjarige Italiaan. Dit seizoen kan echter het seizoen van zijn doorbraak gaan worden.

Jadon Sancho en Alexander Isak (Borussia Dortmund)

Niet alleen AS Monaco beschikt in het aankomende seizoen over een zeer getalenteerde aanval. Ook Borussia Dortmund vertrouwd op een aantal jongelingen in het aankomende seizoen. Zo zijn de jongelingen Jadon Sancho (18) en Alexander Isak (18) toegevoegd aan de selectie van Borussia Dortmund voor het aankomende seizoen. Vooral van de Engelsman Jadon Sancho wordt het een en ander verwacht. Nadat hij in het afgelopen seizoen al even mocht ruiken aan het eerste elftal, lijkt Sancho nu klaar te zijn voor zijn definitieve doorbraak in het Europese voetbal. Als back-up achter de lichamelijk kwetsbare Marco Reus kan Sancho in ieder geval al rekenen op de nodige wedstrijdminuten.

Met Maximilian Phillip tot dusver als enige spits in Dortmund, mag de Zweed Alexander Isak ook op de nodige wedstrijdminuten gaan rekenen. De achttienjarig spits wordt al jarenlang getipt als de opvolger van Ibrahimovic als nieuwe leider van Zweden. In het aankomende seizoen hoopt de spits dan ook al het een en ander van zichzelf te kunnen laten zien.

Lautaro Martinez en Xian Emmers (Internazionale)

In Milaan verheugen ze zich nu al op het eerste optreden van Lautaro Martinez in het shirt van Internazionale. Voor een bedrag van zestien miljoen euro werd de eenvoudig Argentijns international deze zomer overgenomen van Racing Club. Voor dat bedrag krijgt Internazionale een spits met een verfijnde baltechniek en veel potentie. De twintigjarige Argentijn zal dit seizoen al naar een basisplek gaan solliciteren.

De negentienjarige Xian Emmers gaat zich in het aankomende seizoen ook richten op speelminuten in het eerste elftal. Een basisplaats zit er waarschijnlijk nog niet in voor de Belgische middenvelder. Een Serie A-debuut voor het Belgische talent lijkt echter wel al binnen handbereik te liggen.




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <