Resultaten x
Binnenland

Interview Rick van Drongelen: "Met Oranje altijd problemen tegen Britse ploegen"

Jong Oranje kan het EK van 2019 vergeten. Na de 1-2 thuisnederlaag tegen Schotland is plaatsing nagenoeg onmogelijk. "Dit is ongelofelijk. Het gevoel hebben de hele wedstrijd beter te zijn geweest, maar na afloop juist met lege handen staan. Dat is zuur."
11-09-2018 22:15 door Sander Berends

Rick van Drongelen baalde. Logisch. De negentienjarige verdediger van Hamburger SV was nauwelijks op een foutje te betrappen, werd in de slotfase van het duel nog als linkerpion in een driemansverdediging gebruikt en schakelde zijn man uit zoals het moest. Maar hij baalde. Van de nederlaag, van de minikans om het EK te halen, maar ook vooral van de Schotse speelwijze. "Zoals zij speelden, heb ik dit seizoen nog niet meegemaakt. Maar geef ze eens ongelijk", vervolgde de Zeeuw tegenover ELF Voetbal.

"Met Nederland kunnen we zo moeilijk omgaan met die Britse landen. Met de Onder 17 konden we nooit winnen van Noord-Ierland, met Onder 19 zat Noord-Ierland onze plaatsing voor het EK nog bijna dwars. Ook tegen Ierland loopt het nooit. We doen wat we moeten doen. Laten de bal rondgaan, geven voorzetten van de flanken, maar het lukt zelden om tegen ze te scoren." De reden voor de nederlaag op De Vijverberg kon Van Drongelen ook nauwelijks vinden. "Ik heb er eigenlijk niet veel woorden voor."

Uitgedaagd

"Tegen Engeland donderdag werden we uitgedaagd. Die landen willen voetballen. Dan hebben wij het ook gemakkelijker. Maar deze landen. Pfff, nee, die liggen ons niet. Wij zijn de betere ploeg. Telkens. Ook vandaag. Maar winnen lukt maar niet." Hij kijkt achterom of de Schot David Bates al uit de kleedkamer is gekomen. Samen rijden ze nog terug naar Hamburg. "We spelen prettig samen in Duitsland. Maar nu zal hij met een blij gevoel in de auto stappen. Het is drie uur rijden. Tja. Wie er rijdt? Ik."

Woensdagmiddag meldt de zomeraanwinst van 2017 zich bij Hamburger SV. "Ik zal wat hersteloefeningen doen. Dat is het." Zaterdag wacht een thuisduel met Heidenheim. "Ik zal de knop snel moeten omzetten. Maar ik baal hier stevig. Geen EK, weer verloren van een Brits land. Nee, vrolijk loop ik straks het stadion niet uit."Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Kane of Firmino gaat Suárez opvolgen bij FC Barcelona'
quiz Laatste: Wat weet je van de topper tussen PSV en Ajax?
boulevard Laatste: Colombiaans naaktmodel steunt Real Madrid
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Er woedde een burgeroorlog bij de Nederlandse topclub waar ik speelde"
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Annelie Alpert
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Oliver Kahn?
cultheld Laatste: Martin Drent: net zozeer Drent als Groninger
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <