Resultaten x
Binnenland

Wat leerden we van de eerste interlandperiode?

Vonden we hem leuk? Mwah, hij kwam ons iets te vroeg, de eerste interlandperiode na nog geen handvol competitierondes. Nog net voor het standaardritme van zaterdag en zondagen weer intrad lagen de grote competities een weekendje stil. De eerste interlandperiode van het seizoen liep dinsdagavond ten einde. Wat hebben we ervan geleerd?
12-09-2018 09:00 door Jan Willem Spaans

Oranje kruipt uit zijn dal

Aan de feestwedstrijd tegen Peru moeten we niet teveel waarde hechten. Wel als het gaat om het waardige afscheid van Wesley Sneijder, daarom was de 2-1 zege en de prima tweede helft fijn. De opening van de Nations League bij Frankrijk was belangrijker. De wereldkampioen in vol ornaat, Oranje haast nederig in de voorbeschouwingen. In Parijs was het gat helemaal zo groot niet: de Fransen wonnen uiteindelijk met 2-1. Goed, nog steeds een verliesbeurt, maar wel eentje met perspectief.

Jong Oranje stort juist de afgrond in

De 0-0 bij Engeland bood nog perspectief, maar dan moet je vervolgens niet voor de tweede keer het nakijken hebben tegen Schotland. Die mannen moeten niet onderschat worden, uiteraard niet, maar het zijn toch ook weer geen spelers van exceptioneel kaliber. Fraser Hornby mag bij Everton spelen, de vraag is of Marco Silva, de trainer van de A-ploeg, hem al eens goedemorgen heeft gezegd. Hornby zelf zei in Doetinchem wel goedenacht, en wenste de Nederlandse EK-droom welterusten. De zo-goed-als-zekere uitschakeling voelt onnodig aan.

WK-finalist Kroatië heeft net op tijd gepiekt

De statistieken hebben we zo gauw niet, maar we durven best te stellen dat Kroatië de eerste WK-finalist ooit is die zijn eerste wedstrijd met inzet na die finale maar meteen met 6-0 verliest. De Balkannatie werd in en tegen Spanje helemaal, volledig en totaal ondersteboven gespeeld door de Furia Roja, die zich duidelijk wilde revancheren voor een teleurstellend toernooi. We raden Luka Modric en Ivan Rakitic eventjes een bliksemvakantie aan. Waarheen maakt niet uit, maar even weg uit Spanje.

België op één

Wie geen WK-kater had: België. De Rode Duivels van Roberto Martinez ontdeden zich in een oefenwedstrijdje moeiteloos van Schotland: 0-4. Een onherbergzaam regenachtig land met een onverstaanbare bevolking was bovendien de perfecte voorbereiding op de eerste reis in de Nations League, die ging namelijk naar IJsland. Aldaar won België met 0-3, Romelu Lukaku vond het net twee keer. België zal daarmee de nieuwe koploper zijn op de FIFA-wereldranglijst wanneer deze weer gepubliceerd zijn.

Luxemburg naar het EK?

Of het grappig of lachwekkend is laten we graag aan u over: feit is dat de Nations League ook inhoudt dat een ploeg die we normaliter nooit op een groot toernooi zien zich gaat plaatsen. Ook voor de zwakste landen van Europa is namelijk een ticket gereserveerd. Vooralsnog maakt Luxemburg daar het meeste aanspraak op: het hertogdom won zijn eerste wedstrijden en heeft nu al een doelsaldo van 7-0. Gaat Aurelien Joachim dadelijk Europa door? Wij hopen het alvast.Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Kane of Firmino gaat Suárez opvolgen bij FC Barcelona'
quiz Laatste: Wat weet je van de topper tussen PSV en Ajax?
boulevard Laatste: Colombiaans naaktmodel steunt Real Madrid
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Er woedde een burgeroorlog bij de Nederlandse topclub waar ik speelde"
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Annelie Alpert
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Oliver Kahn?
cultheld Laatste: Martin Drent: net zozeer Drent als Groninger
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <