Resultaten x
Binnenland

Heracles Almelo en de nachtmerries over goalgetter Afonso Alves

Heracles Almelo brengt zondagmiddag (14:30u) een bezoek aan sc Heerenveen. Een ontmoeting tussen de Friezen en de Heraclieden brengt ons al snel terug naar de editie van ELF seizoenen geleden. Destijds won sc Heerenveen met 9-0 en scoorde Afonso Alves zeven keer.
13-09-2018 17:00 door Bob van Dijk

Zondag 7 oktober 2007 zal door de meeste supporters van sc Heerenveen en Heracles Almelo nog wel herrinerd worden. Tijdens de zevende speelronde van de Eredivisie boekte sc Heerenveen in het eigen Abe Lenstra Stadion een 9-0 overwinning. Heracles Almelo bleek die middag kanonnenvoer voor de thuisploeg en in het bijzonder spits Afonso Alves. In de eerste helft maakte hij een hattrick binnen achttien minuten en in de tweede helft vier goals in een tijdsbestek van negen minuten. Tot op heden is dat aanval van zeven doelpunten nog altijd een record.

Kleine kanttekening is wel dat Henk Schouten in 1956 negen maal scoorde in dienst van Feyenoord tegen De Volewijckers. Dat was echter een jaar voordat de Eredivisie werd opgericht. De zeven doelpunten van Alves hielpen hem flink op weg naar zijn uiteindelijke aantal van elf doelpunten. Hij maakte het seizoen niet af in Heerenveen omdat hij vlak voor het verstrijken van de winterse transfermarkt vertrok naar het Engelse Middlesbrough FC. Vervolgens speelde Alves ook nog in Qatar bij Al-Sadd, Al-Rayyan en Al-Gharrafa.

Zondagmiddag lijkt de kans klein dat het opnieuw 9-0 voor sc Heerenveen zal worden. Heracles Almelo staat momenteel zelfs hoger op de ranglijst dan de Friezen. De bezoekers hebben zeven punten en bezetten de vijfde plek, terwijl sc Heerenveen met vijf punten elfde staat. De laatste drie seizoenen kende de ontmoeting tussen sc Heerenveen en Heracles Almelo steeds een ander resultaat. Vorig seizoen bleef het in Heerenveen bij 1-1. Een jaar eerder wist sc Heerenveen wel met 3-1 te winnen, maar weer een seizoen hiervoor ging Heracles Almelo er met de punten vandoor.
 Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Kane of Firmino gaat Suárez opvolgen bij FC Barcelona'
quiz Laatste: Wat weet je van de topper tussen PSV en Ajax?
boulevard Laatste: Colombiaans naaktmodel steunt Real Madrid
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Er woedde een burgeroorlog bij de Nederlandse topclub waar ik speelde"
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Annelie Alpert
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Oliver Kahn?
cultheld Laatste: Martin Drent: net zozeer Drent als Groninger
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
superelf Laatste: De SuperELF van Helmondse controleur Tommie van der Leegte
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <