Resultaten x
Binnenland

Heracles Almelo en de nachtmerries over goalgetter Afonso Alves

Heracles Almelo brengt zondagmiddag (14:30u) een bezoek aan sc Heerenveen. Een ontmoeting tussen de Friezen en de Heraclieden brengt ons al snel terug naar de editie van ELF seizoenen geleden. Destijds won sc Heerenveen met 9-0 en scoorde Afonso Alves zeven keer.
13-09-2018 17:00 door Bob van Dijk

Zondag 7 oktober 2007 zal door de meeste supporters van sc Heerenveen en Heracles Almelo nog wel herrinerd worden. Tijdens de zevende speelronde van de Eredivisie boekte sc Heerenveen in het eigen Abe Lenstra Stadion een 9-0 overwinning. Heracles Almelo bleek die middag kanonnenvoer voor de thuisploeg en in het bijzonder spits Afonso Alves. In de eerste helft maakte hij een hattrick binnen achttien minuten en in de tweede helft vier goals in een tijdsbestek van negen minuten. Tot op heden is dat aanval van zeven doelpunten nog altijd een record.

Kleine kanttekening is wel dat Henk Schouten in 1956 negen maal scoorde in dienst van Feyenoord tegen De Volewijckers. Dat was echter een jaar voordat de Eredivisie werd opgericht. De zeven doelpunten van Alves hielpen hem flink op weg naar zijn uiteindelijke aantal van elf doelpunten. Hij maakte het seizoen niet af in Heerenveen omdat hij vlak voor het verstrijken van de winterse transfermarkt vertrok naar het Engelse Middlesbrough FC. Vervolgens speelde Alves ook nog in Qatar bij Al-Sadd, Al-Rayyan en Al-Gharrafa.

Zondagmiddag lijkt de kans klein dat het opnieuw 9-0 voor sc Heerenveen zal worden. Heracles Almelo staat momenteel zelfs hoger op de ranglijst dan de Friezen. De bezoekers hebben zeven punten en bezetten de vijfde plek, terwijl sc Heerenveen met vijf punten elfde staat. De laatste drie seizoenen kende de ontmoeting tussen sc Heerenveen en Heracles Almelo steeds een ander resultaat. Vorig seizoen bleef het in Heerenveen bij 1-1. Een jaar eerder wist sc Heerenveen wel met 3-1 te winnen, maar weer een seizoen hiervoor ging Heracles Almelo er met de punten vandoor.
 Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 11 2018Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Leonid Slutsky haalt gebroeders Berezutsky bij staf Vitesse'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... John Terry?
cultheld Laatste: Lord Bendtner: edelman in onderbroek
elf voetbal betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Nederland - Frankrijk
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Sofía Zámolo
boulevard Laatste: Naaktmodel steunt Real Madrid nog volop
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <