Resultaten x
Binnenland

Pablo Rosario: "Van Bommel is veel bezig met me"

Zijn start als hoofdtrainer is meteen de beste seizoensstart van een Eredivisie-trainer deze eeuw. Mark van Bommel had weinig tijd nodig om zich te presenteren als wereldtrainer in de dop. In de nieuwe editie van ELF Voetbal vertellen spelers, analisten en kenners over de man die winnen niet als doel ziet, maar als noodzaak.
10-10-2018 07:00 door Geert Beckers

Afgelopen weekend werd Van Bommel de eerste trainer deze eeuw die zijn eerste acht Eredivisie-wedstrijden wist te winnen. Een vliegende start dus. Pablo Rosario ging dit seizoen net zo voortvarend van start als zijn trainer. De 21-jarige middenvelder speelt op een positie die Van Bommel ooit zelf bekleedde en zegt daar de vruchten van te plukken.

"Hij is veel bezig met me”, zegt Rosario. “Met alle controlerende middenvelders eigenlijk. Het is niet zo dat hij hele verhalen vertelt over hoe hij deze rol op het WK van 2010 invulde, maar hij legt heel duidelijk uit wat hij precies van ons verlangt. In balbezit moeten we een vierkant vormen samen met de centrale verdedigers en voor de aansluiting zorgen zodra we de aanvallers bereiken. Verder bewaken wij de restverdediging en verlangt de trainer van ons dat we duidelijk zijn in taal en doen."

Dat laatste is ook Denzel Dumfries opgevallen. De rechtsback, net als Rosario voor het eerst opgeroepen voor Oranje, prijst Van Bommel voor diens heldere communicatie. "Hij drukt vooral zijn stempel door heel duidelijk te zijn over wat hij van ons verlangt. Tegen Ajax, bijvoorbeeld, was dat: strijd. Heel simpel. Nou, dat hebben we geleverd en je ziet waartoe dat kan leiden.”En er is meer lof. Zo noemt Michal Sadílek de trainer die hem vorig seizoen bij PSV Onder 19 de aanvoerdersband om de arm schoof een vaderfiguur. "Hij weet wanneer hij boos moet zijn en wanneer juist niet. Naast onze trainer is hij ook onze vriend. Na de training blijft hij altijd in de kleedkamer hangen en kun je werkelijk over alles met hem praten.”

In de nieuwe editie van ELF Voetbal, momenteel verkrijgbaar in de winkel, een uitgebreid verhaal over de indrukwekkende start van Mark van Bommel als hoofdtrainer. Daarin verder ook onder meer interviews met Matthijs de Ligt, Davy Klaassen, Royston Drenthe, Justin Bijlow, Arnaut Danjuma Groeneveld en Sepp van den Berg.
Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United en Liverpool willen PSV-youngster Bergwijn'
boulevard Laatste: 'Bloedmooie vriendin Alli relaxed op strand'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Alessandro Del Piero?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ieder schouderklopje, iedere blik en iedere lach vertelt een heel verhaal"
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <