Resultaten x
Binnenland

Mark Uth en zijn drie eerdere optredens in Amsterdam

Toen Mark Uth in de zomer van 2015 besloot sc Heerenveen te verlaten, had hij de clubs voor het uitkiezen. Behalve uit Nederland. PSV, Feyenoord en Ajax hapten niet toe. In Duitsland groeide Uth als speler van Schalke 04 uit tot international. Dit weekend keert hij terug in Nederland, en wel bij één van die clubs die hem links lieten liggen.
10-10-2018 16:15 door Cas Broxterman

De Johan Cruijff Arena, stadion waar Ajax zijn thuiswedstrijden speelt, is zaterdag het podium van Nederland tegen Duitsland. Mark Uth zit bij de selectie van de Duitse bondscoach Joachim Löw. Omdat hij in de Bundesliga is doorgegaan met scoren, ziet Löw in hem een potentiële spits voor zijn team.

De 27-jarige Uth speelde vaker in dit stadion. Namens sc Heerenveen twee keer, namens Heracles Almelo één keer. Geen van de wedstrijden die hij in de Johan Cruijff Arena speelde, wist Uth winnend af te sluiten.

Herkansing

In de zomer van 2015 betaalde Hoffenheim drie miljoen euro om hem over te nemen van Heerenveen.  Weg was de kans om ooit in de Arena te winnen. En weg was de kans om ooit een keer het net te vinden in het onderkomen van Ajax, één van de topclubs in de Nederlandse eredivisie.

Althans, zo leek het. Door zijn verrassende invitatie voor de Duitse ploeg komt er voor hem een herkansing. Uth mag voor de vierde keer op in Amsterdam. Als speler van Heerenveen verloor hij met 4-1 en speelde hij met 1-1 gelijk, als speler van Heracles Almelo werd het 3-0 voor Ajax.

Uth scoorde in het seizoen 2014/15 twintig keer voor sc Heerenveen. Toen was Löw ook al bondscoach van Duitsland, maar zag hij de aanvalsleider niet staan. Nu de spits ook in Duitsland heeft getoond dat hij een neusje voor de goal heeft, is een debuut eindelijk aanstaande. Mark Uth kan in Amsterdam op meerdere fronten schoon schip maken.Volg ELFvoetbal
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United en Liverpool willen PSV-youngster Bergwijn'
boulevard Laatste: 'Bloedmooie vriendin Alli relaxed op strand'
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Alessandro Del Piero?
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ieder schouderklopje, iedere blik en iedere lach vertelt een heel verhaal"
cultheld Laatste: Cultheld Edmundo: het ontembare beest
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Zaira Nara
quiz Laatste: De Diego Costa Quiz!
superelf Laatste: Superelf jarige Joonas Kolkka: Van Niemi via Stam en Litmanen naar Elia
avonturiers Laatste: Avonturier Rick ten Voorde strijkt neer in IJslandse competitie
jukebox Laatste: De Jukebox: Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Privacyverklaring
X <