Laatste nieuws
18.08‘Ik ben bij Alex Kroes thuis geweest, ik heb hem hoog zitten’
18.07PSV is bijna de beste van Nederland: zeven redenen achter het succes
18.02Veerman populair: PSV arriveert in Heerenveen voor officieus kampioensduel
18.00VI Live: Heerenveen moet Sahraoui missen tegen PSV
18.00Pak 4x je inzet als Uitblinker Timber op doel schiet bij Feyenoord-Go Ahead!
17.56'Ik hoop dat Oosting mijn trainer blijft, hij heeft mij betere speler gemaakt'
17.56Het Parool: Michael van Praag gaat spoedig vertrekken bij Ajax
17.55'Napoli heeft opvolger Osimhen op het oog, Bayern wil Tah'
17.53Supportersvereniging Ajax verheugd door Kroes-nieuws: 'Niemand is groter dan de club'
17.40Bosz kiest voor Mauro als vervanger Dest, PSV-target Sahraoui niet fit
17.38Eindelijk goed nieuws voor Vitesse: procedure kwijtschelding schulden toegewezen
17.35LIVE eredivisie | PSV start met Mauro Júnior als linksback op mogelijke kampioensavond
17.32Kroes gaat verder bij Ajax, niet als algemeen directeur maar als technisch directeur
17.30Praat mee op VP: PSV met Mauro en Tillman, Sahraoui wissel bij Heerenveen
17.30VI Live: kennen we na vanavond de kampioen?
17.29Hirving Lozano zit op de bank bij PSV; Maúro Júnior vervangt Dest
17.25'Knieval Van Praag komt te laat: rvc-voorzitter vertrekt spoedig bij Ajax'
17.25Hilarische beelden: zo werken commentatoren (nog even) op Goodison
17.25Hilarische beelden: zo werken commentatoren (nog even) op Goodison Park
17.23'Innovatieve' Ajax-directeur licht plannen toe: 'Eigenlijk ben ik heel ouderwets'
17.20Feyenoord in Schotse media gelinkt aan Macedonische doelpuntenmachine
17.15LIVE eredivisie | Vermoedelijke opstelling Feyenoord, Engelse journalist wacht Liverpool-target Slot op
17.08VZ Kort: Ambitieus Canada laat oog vallen op twee voormalig PL-trainers
17.04VZ Kort: Ambitieus Canada laat oog vallen op twee voormalig PL-trainers
17.02'Feyenoord troeft Manchester City af en heeft beet bij hoofd jeugdopleiding'
17.02VP-voetbalkantine: 'Met Kroes en Potter speelt Ajax volgend jaar weer om prijzen'
17.00Rots kijkt niet gek op van belangstelling voor zijn trainer
16.45Slot-gekte in Engeland: Sky Sports meldt zich bij spelersbus Feyenoord
16.44Update: Argentijnse legende Tévez verlaat ziekenhuis na vermeende hartproblemen
16.37El Ahmadi tipt Feyenoord over Slot-opvolger: 'Die kan in de absolute top werken'
16.37Bondsarts Goedhart laat Nederland opgelucht ademhalen: De Jong haalt het EK
16.32Babel gaat in op eventuele terugkeer bij Ajax: 'Die initiatieven zijn goed'
16.25'Milanese derby om Zirkzee, vertrek Allegri dure grap voor Juventus'
16.23Kroes krijgt complimenten van Ajax-icoon: 'Heeft hij altijd al laten blijken'
16.22Engelse media wachten Slot op bij Feyenoord-bus: coach komt met gortdroog antwoord
Resultaten x
Binnenland

Interview Romano Denneboom: "Kampioen van de Eerste Divisie? Ik zeg NEC"

Romano Denneboom was dertien jaar profvoetballer, debuteerde in het Nederlands elftal en besloot na een kortstondige rentree in de Tweede Klasse afgelopen zomer definitief zijn voetbalschoenen in clubverband op te bergen. Met de clash tussen zijn voormalige clubs NEC en Sparta Rotterdam in het verschiet een mooie aanleiding om hem te bellen. "Wie er kampioen wordt? Ik zeg toch NEC."
16-11-2018 09:00 door Sander Berends

"Als ze zondag winnen van Sparta geeft dat een boost en zorgt dat tegelijk voor vertrouwen. Dan komt het goed met de ploeg", vertelt de inmiddels 37-jarige ex-prof tegenover ELF Voetbal. "Ik gun het Jack de Gier. We hebben regelmatig contact. Het gaat nu even niet goed met de prestaties, maar hij is natuurlijk ook afhankelijk van de vorm van zijn ploeg. De verschillen in de Eerste Divisie zijn klein. Elke wedstrijd is lastig, maar ik voorzie ze straks als kampioen."

"Een club als NEC hoort ook thuis in de Eredivisie. Als ik kijk naar de supporters, het mooie stadion, daar kan geen discussie over bestaan. De wedstrijd tegen Sparta zondag kijk ik voor de televisie, maar de volgende thuiswedstrijd (op 30 november tegen FC Volendam, red.) ben ik waarschijnlijk weer in Nijmegen. Ik volg de club nog steeds op de voet. Heb er hele mooie jaren meegemaakt. Ik kijk vaak op de site en heb meldingen van doelpunten aanstaan op mijn telefoon. Patrick Pothuizen (nu assistent-trainer, red.) spreek ik nog wel eens. Dat geldt ook voor Muslu Nalbantoglu (nu teammanager, red.) en Ron de Groot (trainer beloften, red.)."

Players United

Het is enkele seconden stil. "Ik kreeg een wissel. Dat was Saïd Boutahar. Net als ik is hij nu ook zaakwaarnemer. Ik kom hem wel eens tegen bij wedstrijden." Denneboom is afgelopen zomer gestart aan een nieuwe loopbaan. Voor Players United bezoekt hij veel wedstrijden, zowel in de jeugd als in het betaalde voetbal. "Zaterdag was ik bij Feyenoord Onder 16 - PSV Onder 16. Vaak bezoek ik twee wedstrijden op een dag. Dan neem ik een pennetje mee om notities te maken. Een week vooraf ken ik vaak mijn schema. NAC Breda en Sparta Rotterdam zijn voor mij het handigst wat betreft afstand."

Vorig jaar is hij verhuisd van Pijnacker naar Middelburg, waar zijn vrouw vandaan komt. "Maar het Zeeuwse voetbal is geen speciaal gebied voor me. Bij een wedstrijd van de oud-internationals sprak ik Guido Albers aan en polste of ik werk voor zijn bureau kon verrichten. Na een gesprek waren we eruit. Het is belangrijk om mijn gezicht te laten zien en een netwerk op te bouwen. Mijn nieuwe baan bevalt me tot nu toe goed."

Hij moest daardoor wel noodgedwongen stoppen als clubvoetballer en trainer. Vorig jaar pakte hij zijn voetbalcarrière na een inactiviteit van enkele maanden weer op bij SC Kruisland, een club uit de Tweede Klasse E van het district Zuid I. "Via via werd ik benaderd. Ik vind voetbal nog steeds hartstikke leuk. Waarom niet? De club speelde niet slecht, had veel zaalvoetballers, maar kende problemen met scoren. Of ik als spits het seizoen wilde afmaken. Het was een leuke periode. Ik heb niet extreem vaak gescoord, maar hield als spits de bal vast waardoor andere jongens sneller in scoringspositie kwamen. We pakten nog een periodetitel."

SC Kruisland

SC Kruisland trachtte hem nog over te halen voor een verlenging. "Maar met mijn huidige baan is dat niet mogelijk. Bovendien ben ik geen twintig meer. Op maandagochtend kwam ik nauwelijks uit bed, haha. Ik ben nog lid van Kruisland, maar dan als rustend lid. Al trap ik nog regelmatig een balletje. Ik speel mee met de oud-internationals, het RTL Sterrenteam en met FC de Rebellen. Afgelopen zaterdag hadden we met hen de laatste wedstrijd van het jaar. Straks in het voorjaar gaat het weer verder. Als er zo'n wedstrijd aankomt, duik ik drie dagen per week de sportschool in. Ik wil wel goed voor de dag komen, haha. In januari ga ik met de oud-internationals waarschijnlijk weer mee naar Arosa in Zwitserland, waar we elk jaar deelnemen aan een toernooi."

Vorig seizoen trainde hij ook nog zijn twaalfjarige zoon Xavi bij Jong Ambon. “Daar ben ik nu ook mee gestopt. Op zaterdag ben ik te vaak weg. Hij kan goed voetballen, maar ik verwacht niet dat hij in mijn voetsporen stapt. De echte gedrevenheid om zo hoog mogelijk te komen ontbreekt. Als clubs straks een eSporter zoeken, maakt hij meer kans, haha.”

Oranje

De datum van 3 september 2004 blijft altijd bijzonder voor Denneboom. Op die vrijdagavond debuteerde hij in de Utrechtse Galgenwaard in het shirt van Oranje tegen Liechtenstein. “De vraag waar het shirt is, wordt me vaak gesteld. Eén shirt heb ik aan mijn broer gegeven. Het andere ligt boven in een tas. Ik heb geen behoefte om het in te lijsten. Sowieso zal niemand in onze woonkamer zien dat er een voormalig profvoetballer of international woont. Alleen bij mijn zoontje op de kamer. Voor hem ben ik zijn held. Maar als ik op de bovenverdieping weer eens een van de tassen openmaak, maakt me dat zeker trots. Het haasje, die ik kreeg bij mijn debuut, heeft een bijzonder plaatsje in de kast gekregen.”

Vrijdagavond speelt Oranje in de Rotterdamse Kuip tegen Frankrijk in de UEFA Nations League. “Zij missen enkele belangrijke spelers (Paul Pogba, Anthony Martial, Alexandre Lacazette en Benjamin Mendy, red.). Er blijven voldoende hele goede spelers over, maar ik heb alle vertrouwen in een goed resultaat voor Oranje. Een gelijkspel is minimaal mogelijk. Winnen zou helemaal prachtig zijn. Waarom niet? Oranje heeft de stijgende lijn te pakken.”

Heeft hij buiten NEC nog contact met zijn andere ex-clubs? “Voor FC Twente is de afstand te groot om de reis vaak te maken. Vanuit Middelburg drie uur. Natuurlijk hoop ik dat ook zij zo snel mogelijk terugkeren in de Eredivisie. Ik mocht zelf ervaren hoe FC Twente leeft. Dat er nu nog steeds elk duel 25.000 toeschouwers komen, is fantastisch. Bij Willem II kom ik nog geregeld en bij sc Heerenveen ook een paar keer per seizoen. Mijn laatste bezoek was de wedstrijd tegen Ajax. Op uitnodiging van de hoofdsponsor met een aantal oud-spelers. Alleen de thuisduels van Sparta Rotterdam bezoek ik niet meer. Mijn tijd daar was kort en ook niet goed.”

Super Sunday

Zondag staat er in de Eerste Divisie een ouderwetse Super Sunday op het programma. Met de Limburgse derby MVV – Roda JC (12.15 uur), de oostelijke burenruzie FC Twente – Go Ahead Eagles (14.30 uur), de strijd tussen Telstar en FC Den Bosch (14.30 uur) en tenslotte de ontmoeting tussen volksclubs NEC en Sparta Rotterdam (16.45 uur). “Het is zelden zo spannend geweest. Sparta draait heel goed, Go Ahead Eagles kent een mooi seizoen en FC Twente heeft een hele goede selectie, maar ik gok toch op NEC straks.”




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <