Laatste nieuws
05.55Twente kan voorronde Champions League ruiken na zege op kampioen gelijke spelen
03.00PSV kan op de snelweg kampioen worden zonder te spelen: is dat erg?
01.50Titelkansen Liverpool krijgen enorme knauw door nederlaag bij Everton in Merseyside Derby
01.15Van Dijk gaat na totale deceptie in op aanstaande komst van Slot naar Liverpool
01.10Wordt PSV vandaag al kampioen? Dit is het eredivisie-programma van speelronde 31
00.35Van 't Schip noemt rode kaart Bergwijn 'niet handig': 'Weet hij dondersgoed'
00.25Excelsior-trainer woedend dat Ajax geen tweede rode kaart kreeg: ‘Weet niet wat de VAR aan het doen was’
00.24Slot op pole position, Van Dijk reageert: 'Kan een Liverpool-coach zijn'
00.08Marten de Roon en scorende Teun Koopmeiners met Atalanta naar Italiaanse bekerfinale
00.07Engelse pers geeft 'langzame' Antony wind van voren: 'Opnieuw gênante vertoning'
00.06Dijkhuizen spuwt gal over Ajax-charge en VAR: "Het is honderd procent rood"

Gisteren

23.59Ten Hag ziet United twee keer incasseren tegen hekkensluiter: 'Onacceptabel'
23.58PSV kan ‘half Europa’ aftroeven in strijd om veelbelovend talent van Gent
23.57'PSV zit met half Europa achter verdedigend 'fenomeen' uit België (16) aan'
23.50Ajax-trainer John van 't Schip had rode kaart Steven Bergwijn ‘absoluut niet verwacht’: ‘Het hield niet over vandaag’
23.49Liverpool tussen woede en berusting: 'Willen we wel kampioen worden?'
23.46Jorrel Hato: "Kan weinig positiefs zeggen over de wedstrijd"
23.42John van ’t Schip is zeer verrast door wissel Brian Brobbey: ‘Het is heel gek’
23.40Derksen en Van der Gijp opperen duo als Slot-opvolgers: 'Beter dan in slangenkuil'
23.38Matchwinner Devyne Rensch: "Ik had liever drie punten gehad"
23.35Van 't Schip bevestigt 'probleem' Brobbey: 'Het is gek, er was niks aan de hand'
23.35Van ’t Schip: 'De fitheid van Brobbey is een probleem, het is gewoon gek'
23.35Ajax ontsnapt na rood Steven Bergwijn op valreep aan beschamende thuisnederlaag tegen Excelsior
23.25Atalanta in blessuretijd langs Fiorentina en naar Italiaanse bekerfinale
23.25Ajax ontsnapt aan verlies tegen Excelsior, Europa League-ticket op de tocht
23.24John van 't Schip: "Natuurlijk zijn we teleurgesteld"
23.21Derksen en V/d Gijp unaniem: dit moet de nieuwe Feyenoord-trainer worden
23.18'Krankzinnig slecht en zielig' Ajax weer onder vuur: 'Het is niet te geloven'
23.15Sprookjeseinde raakt verder uit zicht voor Klopp na zeperd in Merseyside Derby
23.15Barcelona hoeft toch geen nieuwe trainer te zoeken: Xavi blijft
23.15Erik ten Hag en Manchester United ontsnappen aan nieuwe blamage na comeback tegen hekkensluiter
23.11Teun Koopmeiners helpt Atalanta met goal aan plek in finale Coppa Italia
23.10Wéér averij voor Liverpool in titelstrijd: Van Dijk onderuit in Merseyside Derby
23.10Kylian Mbappé steelt de show met heerlijke panna, PSG zet grote stap richting landstitel
23.10Twente rekent af met Almere City en blijft op koers naar Champions League-voorronde
Resultaten x
Binnenland

Said Boutahar: "In mijn nieuwe functie ben ik vooral bij Feyenoord en Sparta te vinden"

Vijftien jaar was Said Boutahar profvoetballer. Hij speelde bijna 250 wedstrijden in de Eredivisie, een seizoen in de Spaanse La Liga en droeg de shirts van drie clubs in Qatar. De 36-jarige Rotterdammer volgt het voetbal nog steeds op de voet. Tegenwoordig in zijn functie als zaakwaarnemer. "Ik zie nu elk weekend drie tot vier wedstrijden."
23-11-2018 12:00 door Sander Berends

Zondag was Boutahar aandachtig toeschouwer bij NEC - Sparta Rotterdam. "Ik bezoek veel wedstrijden van Sparta. Twee jongens van ons spelen daar. Voor beiden was het een bijzonder duel in Nijmegen. Abdou Harroui scoorde voor het eerst in het betaalde voetbal en Elayis Tavsan maakte zijn debuut. Ik vind het belangrijk dat de spelers het gevoel hebben dat we er voor hen zijn. Na afloop heb ik ze in het spelershome ook even gesproken", vertelt Boutahar tegenover ELF Voetbal.

Nadat de technicus twee jaar geleden een punt zette achter zijn carrière richtte hij met Hasan Altin een eigen bureau op, Pro10 Sportmanagement. "Hasan ken ik al vanuit mijn jeugd. Hij heeft ook veel contacten. We zijn gevestigd in Rotterdam-West dichtbij het Marconiplein. De ontwikkeling van de speler staat bij ons voorop. Het gaat ons vooral om de kwaliteit van de spelers, maar zeer zeker ook de mentaliteit. De spelers moeten wel bij ons passen en onze werkwijze en begeleiding accepteren. Uitbereiding in aantal spelers staat daarom helemaal niet centraal, maar natuurlijk zijn we continu bezig met scouten naar nieuwe spelers.”

Bekenden

Na zijn laatste wedstrijd als prof in 2016 bij Al-Shamal wist Boutahar dat hij in het voetbal actief wilde blijven. "Dat kan als trainer, scout of nu als spelersbegeleider. Trainer had me leuk geleken, maar dit kwam op mijn pad. Bij de wedstrijden, die ik bezoek, zie ik nog altijd veel bekenden. Ik heb ook nog contact met oud-ploeggenoten die nu als spelersbegeleider actief zijn.”

Voor zijn werk bezoekt hij met name de clubs uit de regio Rotterdam. “Bij Feyenoord heb ik natuurlijk de jeugdopleiding doorlopen en mijn debuut in de Eredivisie gemaakt. Henk van Stee was destijds hoofd opleidingen en mijn trainer van O19. Henk Fraser werkte toen ook als trainer in de jeugdopleiding van Feyenoord. Als technisch manager en trainer van Sparta kom ik ze allebei nog regelmatig tegen. De voetbalwereld is klein. Het werk geeft me veel voldoening. Als ik jongens als Harroui en Tavsan bezig zie, doet me dat goed.”

De twintigjarige middenvelder heeft een basisplaats veroverd op Het Kasteel en staat in de belangstelling van diverse clubs uit binnen- en buitenland. Boutahar ziet dat Sparta ‘groeiende’ is. “Een stabiele club. Na de eerste competitiewedstrijd hebben ze niets meer verloren. Al kennen ze nog moeilijke fasen. Ze zijn vaak sterker, maar moeten dat eerder uitdrukken in de score. Dit elftal maakt zeker kans op promotie. Maar dat geldt dit seizoen voor meer clubs. De verschillen tussen de eerste zes, zeven ploegen zijn miniem.”

“Go Ahead Eagles speelt onder trainer John Stegeman goed voetbal, FC Twente blijft een gevaarlijke ploeg en TOP Oss doet het goed. Ze maken veel doelpunten, maar ik betwijfel of de breedte van de selectie voldoende is. Als er twee of drie basisspelers zouden wegvallen, ontstaat een probleem. FC Den Bosch doet vanuit het niets ook plotseling mee. De club heeft zich uitstekend versterkt. Roda JC hoort op het hoogste niveau thuis, maar is een dip beland. En natuurlijk NEC. Als zij een paar keer winnen, zie ik ze weer bij de top aansluiten.”

RKC Waalwijk - NEC

Vrijdagavond gaat NEC, waar Boutahar onder trainer Johan Neeskens een belangrijke schakel was, op bezoek bij RKC Waalwijk. In Brabant vervulde hij in het seizoen 2003/04 een prominente rol op het middenveld. “Ik ben er niet bij, zal bij Sparta Rotterdam – Jong PSV op de tribune zitten. Ik verwacht een mooie en in ieder geval een open wedstrijd. RKC Waalwijk is goed aan het seizoen begonnen, kende daarna een mindere periode, maar speelt thuis. Er staat een goede trainer (Fred Grim, red.) voor de groep en de organisatie met algemeen directeur Frank van Mosselveld en diens denkwijze klopt weer. NEC draait minder, bevindt zich in een dip. Het moet daar snel omdraaien. Maar wedstrijden in de Eerste Divisie voorspellen, is dit seizoen erg lastig. Elke speeldag zijn er weer verrassende uitslagen.”

In de Eredivisie speelde Boutahar de meeste duels voor Willem II. Om precies te zijn 104. “In Tilburg heb ik niet veel contacten meer. Ik ben er ook al een tijdje niet meer geweest. In de Eredivisie ga ik vaker kijken bij Excelsior. Het is knap wat Ferry de Haan (algemeen directeur, red.) en Wouter Gudde (commercieel directeur, red.) daar hebben neergezet. Als de resultaten even tegenvallen, blijft het rustig. Er wordt niet naar de trainer gewezen. Daarna wordt de juiste lijn weer gevonden, krijgt het elftal opnieuw vertrouwen en komen de punten weer binnen.”

Zaalvoetbal

Volgend seizoen wil Boutahar zich weer inschrijven bij een club. “Ik speel nu wekelijks een keer in de zaal. Met een vriendenteam in een competitie op een lager niveau. Ik vind het leuk om bezig te zijn. Ik train daarnaast nog voor mezelf. Op het veld wil ik straks ook weer lekker ballen. Lekker ontspannen bij een amateurclub. Waar weet ik nog niet. Het moet wel te combineren zijn met mijn werk. Ik heb tot dusver geen spijt van mijn stap. Het is leuk om mijn ervaringen over te brengen. Hopelijk zien we straks enkele jongens van ons in de Eredivisie of op het hoogste niveau van een ander land terug. Dat is natuurlijk uiteindelijk ons gezamenlijke doel.”




Aanmelden
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... David de Gea?
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <