Resultaten x
Binnenland

AZ introduceert voetballend squashen: wat levert dat een speler op?

AZ meldt op Twitter de eerste ter wereld te zijn met een footsquashcourt. Op het trainingscomplex in Wijdewormer kan voortaan door voetballers plezier worden gemaakt op een speciale squashbaan. Welk profijt hebben (jonge) profvoetballers daarvan?
06-12-2018 10:00 door Cas Broxterman

Het footsquashcourt is een idee van Martin Reijnders, de vader van AZ-speler Tijani Reijnders. Laatstgenoemde speelt op dit moment nog voornamelijk in de Keuken Kampioen Divisie met Jong AZ. Hij hikt al langer tegen een doorbraak in het eerste elftal aan, maar moet wachten op zijn kans.

Nu is het niet Tijani, maar vader Martin die deze week de show steelt bij AZ. Reijnders heeft in Zwolle, waar zoon Tijani vroeger bij PEC speelde, een footsquashcourt ontwikkeld. Hij is al getest op een sportpark daar, maar al snel stond AZ op de stoep. De club claimt in het profvoetbal de eerste ter wereld te zijn met zo'n court.

Funelement

Reijnders ging op zoek naar een manier waarop jeugdspelers hun passes en aannames kunnen verbeteren zonder daar iemand anders bij nodig te hebben. Idealiter zou er een funelement inzitten, omdat dat jongeren triggert. Squash is een sport die in een gesloten ruimte wordt gespeeld. Er moet gebruik worden gemaakt van de muren. 

Een speler mag bij footsquash één keer de bal aannemen en moet daarna gelijk weer tegen de muur aanschieten. De bal mag via twee muren worden teruggespeeld. Daardoor wordt er als speler veel van je reactievermogen gevraagd. Er zijn cirkels in verschillende kleuren op de wanden aangebracht om de moeilijkheidsgraad te verhogen.Cover ELF Voetbal magazine, ELF NR 12 2018Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Richard Jensen (Roda JC Kerkrade)
transfergeruchten Laatste: 'Ajax zit achter Nigeriaans supertalent aan'
boulevard Laatste: Mevrouw Rugani schittert op Kerstbal Juventus
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Niklas Tarvajärvi?
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Fortuna Sittard
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Adriana Pozueco
cultheld Laatste: Lord Bendtner: edelman in onderbroek
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <