Laatste nieuws
16.15Jack van Gelder reageert met complete verbazing op transfersom van hardnekkig Feyenoord-gerucht
16.11Ajax deelt goed commercieel nieuws: 'Erg blij, dankbaar voor het vertrouwen'
16.10Feyenoord is klaar voor bekerfinale tegen NEC: ‘Belangrijkste wedstrijd van het seizoen’
16.05Finale komt steeds dichterbij: Hancko verbergt niet waar zijn focus op ligt
16.00'Voormalig Eredivisie-smaakmaker Flemming kan bijzondere transfer maken'
15.50Twee keer geel was geen rood voor Martínez: 'Ik vind het maar een gekke regel'
15.44Sky Sport maakt gehakt van berichtgeving over Bayern München en Zidane
15.43Naam van PSV'er Lozano duikt op in Mexicaanse media
15.35Update: Berichtgeving over nieuwe club voor Zidane stellig ontkracht
15.33FA Cup-rel gaat door in Engeland: EFL laat Engelse bond in het hemd staan
15.33Mogelijk goed nieuws voor Koeman: 'Zie hem als rechts- en linksback'
15.30Oud-voetballer opgepakt wegens fraude rond verzonnen transfers
15.30Ajax brengt commercieel goed nieuws in zware tijden
15.20Seedorf laat oude tijden herleven in Olympisch Stadion
15.20PSV ontvangt bakken aan kritiek na compilatie van pijnlijke jeugduitslag: 17-1
15.20'Ajax stelt geen interim aan: directieleden nemen voorlopig taken Kroes over'
15.05Oud-voetballer opgepakt wegens verdenking van fraude rondom verzonnen transfers
15.03Ajax schept duidelijkheid over wie taken Alex Kroes voorlopig overneemt
14.50'Lozano kan terugkeren naar Mexico: PSV krijgt 'juweel' aangeboden als ruilmiddel'
14.40Van Dijk is duidelijk: 'Het vraagt veel, maar geen tijd om teleurgesteld te zijn'
14.27Voormalig Eredivisie-smaakmaker Zian Flemming kan nog deze maand transfer maken
14.22Jansma krijgt live op TV appje van Advocaat: 'Dit was vertrouwelijke informatie'
14.14Ten Hag krijgt goed nieuws en gaat in op consternatie rond Garnacho
14.10Wil jij de topwedstrijd Juventus vs. AC Milan bezoeken? Tickets vanaf 135,- euro
14.09Brobbey doet Ajax belangrijke belofte: 'Altijd gezegd dat ik het waard ben'
14.05Jaarlijkse traditie: waarom de bekerfinale altijd in De Kuip plaatsvindt
14.05'Volendam herhaalt truc met Van de Ven en krijgt fors bedrag bij verkoop Veerman'
13.55Ajax ‘hengelt’ naar negentienjarige middenvelder uit Keuken Kampioen Divisie
13.50'Dit wijst erop dat Van Gaal trainer van Ajax wil worden'
13.50‘Zidane nog slechts één stap verwijderd van dienstverband bij Europese topclub’
13.20'Deense club gaat gesprek aan met Ajax om transfer te bespreken'
13.16Kieft gaat mee in kritiek op 'fenomeen': 'Hij is niet juiste spits voor dat team'
13.04Honderd euro voor contractverlenging: Lazio-speler heeft touwtjes in handen
13.00'Scouts van Ajax en Groningen kijken naar FC Emmen-talent Hekkert'
12.56Chivas wil ‘juweel’ betrekken in ruildeal met PSV om komst Lozano te realiseren
Resultaten x
Binnenland

Maak kennis met zestien Nederlandse talenten die willen stralen in 2019

Met de aanwas van nieuw talent bij Oranje is de hoop op rooskleuriger tijden weer aangewakkerd. En die aanwas lijkt voorlopig nog niet op te drogen. Er staat ons nog veel moois te wachten. Daarom, bij de start van het nieuwe jaar: de cadeaus voor de komende jaren. Het is alleen nog een kwestie van uitpakken.
01-01-2019 10:00 door Geert Beckers

Daishawn Redan

Geboren: 2 februari 2001
Team: Chelsea Onder 23
Positie: spits


Toen we Daishawn Redan terwijl onze camera draaide vroegen om een truc te laten zien, weigerde hij. Redan doet niet aan trucs. Onzinnig en ineffectief gepriegel. Nee, Redan doet aan doelpunten. Heel veel doelpunten. Zoals toen hij dit seizoen door zijn leeftijdsgenoten van Chelsea Onder 18 eenmalig werd opgetrommeld om even bij te springen in de Youth League. Redan speelde 67 minuten tegen Molde FK en scoorde drie keer. Het liefst wordt de all-time topscorer van Oranje Onder 17 een doelpuntenmachine genoemd, zei hij eerder in dit blad. “Omdat bij machine alles vanzelf gaat. Bij mij moet scoren ook vanzelf gaan.” Wie automatisch scoort heeft geen trucs nodig.



Mohammed Ihattaren

Geboren: 12 februari 2002
Team: PSV Onder 19
Positie: aanvallende middenvelder


PSV heeft een rijke traditie met talentvolle aanvallende middenvelders uit Utrecht met een Marokkaanse achtergrond. En Ibrahim Afellay en Ismaïl Aissati hebben met Mohammed Ihattaren een waardig opvolger. Volgens Aad de Mos is de zestienjarige middenvelder het grootste PSV-talent van de afgelopen tien jaar. Dat zijn dus dezelfde tien jaren als de tien jaren die Memphis Depay en Steven Bergwijn voortbrachten. De grootste wapens van de jeugdinternational van Oranje Onder 19: balcontrole en spelinzicht.



Manuel Pherai
Geboren: 25 april 2001
Team: Borussia Dortmund Onder 19
Positie: aanvallende middenvelder


In de leeftijdsklasse voor spelers tot zeventien jaar heerste Borussia Dortmund vorig seizoen zo overtuigend als Bayern München jarenlang bij de senioren deed. Slechts één wedstrijd werd verloren, toen de landstitel al lang en breed binnen was bovendien. Hoofdverantwoordelijk voor het imposante successeizoen van BVB O17: superkoppel Youssoufa Moukoko & Manuel Pherai. Die eerste, een dertienjarige (!) Duitser geboren in Kameroen, was goed voor 37 (!) doelpunten in 25 wedstrijden. Vaak dankzij voorbereidend werk van Pherai, een zeventienjarige Amsterdammer met Surinaamse roots. Pherai besloot het seizoen met elf doelpunten en 21 (!) assists. En trekt die lijn vrolijk door bij Onder 19. Zijn besluit om AZ te verlaten en aanbiedingen van Ajax en Manchester United links te laten liggen, lijkt vooralsnog een schot in de roos.



Tahith Chong

Geboren: 4 december 1998
Team: Manchester United Onder 23
Positie: flankspeler


Soms vanaf links, soms vanaf rechts, altijd dreigend. Tahith Chong wordt de nieuwe Arjen Robben genoemd door supporters van Manchester United die hun opwinding moeilijk kunnen bedwingen. José Mourinho slaagt daar vooralsnog beter in, tot teleurstelling van diezelfde supporters. Maar ook The Special One zegt overtuigd te zijn van Chong. “Zijn tijd komt. Is het niet vandaag, dan morgen.”



Ole Romeny

Geboren: 20 juni 2000
Team: NEC
Positie: aanvaller


Ole Romeny is een hartstochtelijk bepleiter van het belang van schoonheid in het voetbal. De bal inleveren bij medespelers doet hij zichtbaar met frisse tegenzin. Naar eigen zeggen is hij verliefd op de bal. Samen met zijn liefde spendeerde hij de zomer op het trainingsveld van jeugdclub DVOL in Lent, ook nadat de nieuwe voorzitter hekken liet plaatsen rond het hele complex. “Dat stopt mij echt niet hoor”, vertelde hij ons. “Heb ik schijt aan. Ik laat me niet tegenhouden door een hek. Laatst had ik daar een woordenwisseling met een paar mannen, beveiligers of zo. Ze dreigden de politie te bellen. Ik zei nog tegen die man: 'Kom op, ik heb hier mijn hele jeugd gevoetbald. Ik kom hier vaker dan jij. Laat me gewoon voetballen.'” Dat voetballen doet hij tegenwoordig binnen de hekken van De Goffert.



Joël Piroe

Geboren: 2 augustus 1999
Team: Jong PSV
Positie: spits


Het leven van Joël Piroe kent net zoals het leven van ieder ander een aantal wetmatigheden: ieder jaar is hij precies één keer jarig, schuift hij twee keer aan voor een kerstdiner, en ieder jaar jaar scoort hij minstens 25 keer. Juist, de negentienjarige spits van Jong PSV maakte nog nooit minder dan 25 doelpunten in een seizoen. Er is nog behoorlijk wat werk te verrichten (een stuk of twintig goals) om die reeks ook deze voetbaljaargang voort te zetten, maar de oud-aanvaller van NEC en Feyenoord heeft vaak genoeg aangetoond dat zijn scoringsdrift zich moeilijk laat temmen.



Jurriën en Quinten Timber

Geboren: 17 juni 2001
Team: Ajax Onder 19
Positie: rechtsback/middenvelder


Ze delen nog steeds een slaapkamer, ergens in Utrecht. In de ene hoek het bed van Jurriën Timber, rechtsback en aanvoerder van Ajax Onder 19. In de andere hoek dat van tweelingbroer en middenvelder Quinten. Beiden Europees kampioen met Oranje Onder 17, beiden veelzijdiger dan een Zwitsers zakmes, beiden afkomstig uit de jeugdopleiding van Feyenoord en beiden geboren met Maduro als achternaam. Later wisselden ze naar de naam van hun moeder. Nog steeds halen trainers de broers weleens door elkaar. En dat is niet alleen omdat ze qua uiterlijk veel op elkaar lijken.



Naci Ünüvar

Geboren: 13 juni 2003
Team: Ajax Onder 17
Positie: aanvallende middenvelder


Op zijn elfde was Naci Ünüvar (15), van Turkse komaf, al wereldberoemd in het geboorteland van zijn grootouders, zo ervoer hij als jeugdspelertje van Ajax. De spelmaker trad het afgelopen seizoen tijdens de Amsterdamse Future Cup voor de eerste keer in de spotlights. En hoe! De C-junior werd te elfder ure opgeroepen, maar groeide in één klap uit tot de absolute smaakmaker van het fameuze internationale toptoernooi voor B-junioren. Met vijf goals, waaronder twee voltreffers in de finale tegen Juventus, werd hij topscorer van het toernooi. Zijn Instagramaccount ontplofte. De kleine balvirtuoos, aanvoerder van Oranje Onder 16, wordt niet ten onrechte vergeleken met Appie Nouri.



Ryan Gravenberch

Geboren: 16 mei 2002
Team: Jong Ajax
Positie: middenvelder


Een zucht van verlichting was tot in Haarlem, Zaanstad en Abcoude te horen toen Ryan Gravenberch in mei zijn handtekening zette onder een driejarige verbintenis. Gravenberch geldt als het grootste talent van Ajax. Er was zat buitenlandse belangstelling voor de geboren en getogen Amsterdammer, die echter genoeg perspectief zag om bij Ajax te blijven. Debuteerde dit seizoen in Eindhoven tijdens de 3-0 nederlaag tegen PSV. Daarmee werd Gravenberch, opgenomen in de talentrijke stal van Mino Raiola, met zestien jaar en 130 dagen de jongste debutant in de clubgeschiedenis. Het lijkt een voorbode voor een glanzende carrière. 



Wouter Burger

Geboren: 16 februari 2001
Team: Jong Feyenoord
Positie: middenvelder


De op leeftijd geraakte selectie van Feyenoord zit dringend te wachten op verjonging en een trainer die het aandurft de talenten in De Kuip echt voor de leeuwen te gooien. Middenvelder Wouter Burger lijkt een ideale speler om door te schuiven. Denk bij Burger wat zijn fysiek betreft aan Matthijs de Ligt: het zijn beiden jongens die verpakt zijn in een mannenlichaam. Burger, Europees kampioen met Oranje Onder 17, beschikt over inzicht, een goed schot en een derde long.



Brian Brobbey

Geboren: 1 februari 2002
Team: Ajax Onder 19
Positie: spits


Brian Brobbey, groot en sterk, is een interessante spits uit de vermaarde Amsterdamse talentfabriek die al zo lang geen gevreesde afmaker meer heeft voortgebracht. Het halfbroertje van Derrick Luckassen is niet de meeste verfijnde balvirtuoos, maar een killer zeker wel. Brobbey scoorde namens Ajax op de Future Cup, in de Youth League en onlangs ook in een oefenwedstrijd met het eerste tegen Heerenveen. Ook was hij trefzeker namens Oranje Onder 17 op het gouden EK van afgelopen zomer. Als de ontwikkeling van Kaj Sierhuis verder stagneert, is Brobbey een gegadigde om diens plek bij Jong Ajax in te pikken.  



 Myron Boadu

Geboren: 14 januari 2001
Team: AZ
Positie: spits


Met zevenmijlspassen bestormde Myron Boadu (17) in de eerste weken de Eredivisie. De doelpuntenmachine uit de Amsterdamse Bijlmer schoot in Alkmaar namens AZ met scherp, totdat hij in een duel met Eric Botteghin zijn enkel brak. Domme pech, nadat de grote belofte het afgelopen seizoen ook al zwaar was getroffen door blessureleed. Volgens de verwachting zal Boadu na de winterstop weer zijn opwachting kunnen maken. We kunnen niet wachten om de jeugdinternational weer aan het werk te zien. Over Oranje gesproken: is Boadu de spits waar het Nederlands elftal zo vurig naar hunkert? 



Joshua Zirkzee

Geboren: 22 mei 2001
Team: FC Bayern München Onder 19
Positie: spits


Zelf zegt Joshua Zirkzee dat hij binnen twee jaar zijn opwachting heeft gemaakt in de hoofdmacht van FC Bayern München. Wellicht dat zijn officiële debuut weleens sneller kan plaatsvinden dan verwacht, nu de directie van FC Hollywood heeft aangekondigd dat er stevig verjongd moet worden. Waarom dan niet de lange sterke aanvaller uit Spijkenisse een kans geven? Zirkzee scoort met grote regelmaat in de Youth League. Trouwens: het gewezen talent van Feyenoord en ADO vond in de zomer ook al het net voor het eerste in een vriendschappelijk duel met Paris Saint-Germain.



Orkun Kökcü

Geboren: 29 december 2000
Team: Jong Feyenoord
Positie: aanvallende middenv
elder


Haarlemmer Kökcü, kind van Turks-Azerbeidzjaanse ouders, maakte het afgelopen seizoen een stormachtige ontwikkeling door op Varkenoord. De aanvallende middenvelder mocht na diverse blessures van ploeggenoten eerder dan verwacht zijn kunsten tonen in de A1 en deed dit op niet mis te verstane wijze. Kökcü etaleerde zijn klasse in de Youth League en staat te trappelen om in De Kuip te spelen. Tijdens zijn officiële debuut in Feyenoord 1, in een bekerduel met Gemert, gaf hij met een fraaie vrije trap gelijk zijn visitekaartje af.    



Sydney van Hooijdonk

Geboren: 6 februari 2000
Team: NAC
Positie: spits


Je zal maar groot van stuk zijn, een aardige vrije trap in de benen hebben en Van Hooijdonk heten. Dan word je uiteraard vergeleken met jouw vader, Pierre van Hooijdonk. En warempel, junior heeft wel wat weg van senior. Net als Big Pete is Sydney een laatbloeier, net als pa kan er op negentienjarige leeftijd nog geen zinnig woord worden gezegd over zijn potentie. Maar: Sydney werkt er keihard voor en is een goed joch. Ook dat heeft hij van zijn vader.  


 

 




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <